جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای سیرجان - استان کرمان

    اقامتگاه بوم گردی های سیرجان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره سیرجان - استان کرمان

    سیرجان یکی از شهرهای جنوب غربی استان کرمان است که در فاصله 185 کیلومتری از مرکز استان (شهر کرمان) قرار دارد. این شهر از شمال به شهرستان های شهر بابک و رفسنجان، از جنوب به استان هرمزگان، از مشرق به شهرستان های بافت و بردسیر و از غرب به شهرستان نی ریز در استان فارس محدود می شود. مردمان سیرجان (sirjan) به زبان فارسی با لهجه سیرجانی تکلم می کنند. در قدیم الایام به دلیل وجود قنات های متعدد به این شهر سیرکان یا سیرگان می گفتند که به معنای سیرآب از قنات است. اگر قصد سفر به دیار پسته و قوتوهای شیرین را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت و رزرو آنلاین بوم گردی ها و خانه بومی های این شهر به فهرست اقامتگاه های بوم گردی سیرجان در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی سر بزنید.

    از یخدان های باستانی تا درویش خان گنگ اسفندیار

    جاذبه های گردشگری سیرجان شامل بادگیر چپقی، بازار تاریخی سیرجان، خانه علی اکبر شوکت سعیدی، آرامگاه سنگ سیرجان، آرامگاه میرزبیر، یخدان های دوقلو، خانه حاج رشید، یخدان حاج رشید، بنای شاه فیروز، خانه خلعتی، عمارت سعیدنیا، باغ سنگی، طبیعت زیبای بلورد،  کفه نمک واقع در خیرآباد، صخره باستانی بی‌بی‌دن دارستان، خانه ناظم، عمارت صدر زاده، کاروانسرای هماشهر، روستای تاریخی کران، قنوات هماشهر، بنای میرزبیر هماشهر، منطقه پاریز، منطقه حفاظت شده سیاه‌کوه، سرو کهنسال امامزاده احمد، منطقه کوهستانی و خوش آب و هوای چهارگنبد، منطقه گدارخانه سرخ، باغ‌های قهستان و کران، یخدان‌های قدیمی باغ بمید و سد تنگوئیه می باشد.

    یخچال های باستانی سیرجان: معماری این یخدان ها بصورت گنبدی بزرگ و مخروطی، دیواره های خشت و گلی، حوضی دایره ای شکل با 6 متر عمق می باشد. این یخدان ها در زمستان با یخ و برف پر می شد و در فصل تابستان برای تامین آب آشامیدنی از آن استفاده می کردند. از نمونه های تاریخی این یخچال های باستانی می توان به یخچال محمود آباد اشاره کرد.

    آرامگاه شاه فیروز: این بنا در جنوب شرقی سیرجان و در نزدیکی روستای وحدت آباد قرار دارد و نوع معماری آن متعلق به دوره ایلخانی می باشد. آرامگاه شاه فیروز متعلق به ابوکالیجار بن عضدوالدوله می باشد که در بالای صخره ای دفن شده است.

    باغ سنگی بلورد سیرجان : این باغ در روستای میاندوآب و در فاصله 45 کیلومتری جنوب شرقی سیرجان قرار دارد. باغ سنگی بلورد حدود 30 سال پیش توسط فردی به نام درویش خان گنگ اسفندیار پور ساخته شده است. این باغ بیانگر غم عمیق این شخص برای از دست دادن باغ سرسبز خویش بوده است. وی درختان خشک شده را با چوب، سنگ، فلز، پارچه کهنه، قندیل، شاخ، سیم و پوست گوسفندان می آراسته است. 

    شنبه گردی های نوروزی سیرجان

    شنبه گردی: یکی از آیین‌های نوروزی در سیرجان، شنبه گردی است. در این آیین با فرا رسیدن اولین شنبه سال به دامان طبیعت می روند و به اشیاء سیاه رنگ نگاه نمی کنند. مردم سیرجان دید و بازدید اقوام را در این روز خوش یمن نمی دانند. 

    کماچ سهن: یکی از سنت‌های دیرینه مردم سیرجان قبل از نوروز، پخت شیرینی سنتی کماچ است که از آرد گندم تهیه می‌شود و به جای سمنو در سفره هفت سین قرار می گیرد. سایر شیرینی های محلی سیرجان شامل قطاب، مسقطی و باقلوا می باشد.

    رسم قارون: مردم سیرجان معتقدند که قارون سحرگاه در لباس هیزم شکن به خانه های فقیر می آید و به آن ها تکه های چوب می دهد و این چوب ها به طلا تبدیل شده و موجب برکت برای آن خوانواده می شود.

    گلیم شیریکی پیچ؛ سوغات جهانی سیرجان

    گلیم سیرجان: شهر سیرجان را به عنوان شهر جهانی گلیم می شناسند. از گلیم های مشهور این شهر می توان به گلیم شیریکی پیچ اشاره کرد که ثبت جهانی نیز شده است. 

    از دیگر صنایع دستی مشهور این دیار می توان به پته دوزی و قالی بافی اشاره کرد. سوغاتی های خوراکی و لذیذ این شهر شامل مسقطی، پسته، قاووت، بادام، انار، قیصی، زرد آلو و نان کلیسیر می باشد.

    بهترین فصل سفر

    سیرجان دارای اقلیمی نیمه بیابانی است و تابستان های گرم و زمستان های نسبتاً سردی دارد. از آنجا که شهر نیمه بیابانی سیرجان در دشتی مرتفع واقع شده است از هوای معتدل تری نسبت به دیگر بیابان های ایران برخوردار است. ما به شما پیشنهاد می کنیم فصل بهار را برای سفر به این شهر تاریخی انتخاب کنید.