جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی زبرخان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره زبرخان - استان خراسان رضوی

    زبرخان یکی از شهرستان های تازه تاسیس استان خراسان رضوی است که در فاصله 96 کیلومتری مشهد (مرکز استان)، 24 کیلومتری شهر نیشابور و 6 کیلومتری قدمگاه واقع شده است. شهرستان زبرخان با مرکزیت شهر قدمگاه از اطراف با احمد آباد مشهد از شرق، چناران از شمال، تربت حیدریه از جنوب و شهرستان نیشابور از غرب همجوار می باشد. شهر زبرخان که زمانی از بخش های شهرستان نیشابور به حساب می آمده اکنون خود به یک شهرستان مستقل تبدیل شده که حدود یک درصد از کل مساحت استان خراسان رضوی را تشکیل داده است. یکی از ویژگی های استراتژیکی زبرخان عبور راه آهن سراسری تهران - مشهد از این منطقه بوده که بسیار در جذب گردشگر به این شهرستان موثر است. از دیگر عوامل تاثیر گذار در جذب گردشگر به این منطقه نزدیکی این شهر به مشهد مقدس می باشد. از آنجایی که زبرخان در دامنه رشته کوه های بینالود واقع شده خاک بسیار حاصلخیزی دارد به طوری که اکثر اهالی این شهرستان به کشاورزی مشغول می باشند. جالب است بدانید که در فصل های تابستان و پاییز بادهایی به نام تیزباد در این شهرستان شروع به وزیدن می کنند و تا چند ماه ادامه می یابند.

    بهترین زمان برای گشت و گذار در زبرخان

    شهر زبرخان به دو بخش کوهستانی و دشت تقسیم می شود، همین امر باعث شده که این منطقه از آب و هوایی نیمه خشک برخوردار باشد به طوری که هر چه از منطقه کوهستانی به سمت دشت می روید گرمای هوا را بیشتر احساس خواهید کرد. باران های پاییزی در این شهرستان به صورت ناگهانی و غافلگیر کننده شروع به باریدن می کنند. فصل بهار یکی از بهترین فصل های سفر به شهر زبرخان می باشد. برای مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر زبرخان در استان خراسان رضوی می توانید به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مراجعه کرده و بهترین اقامتگاه بوم گردی و خانه بومی در زبرخان را با قیمتی مقرون به صرفه رزرو نمایید.

    وضعیت جغرافیایی و اقتصادی زبرخان 

    وجود منابع آبی فراوان همچون سفره های آب زیرزمینی، رودخانه های خروشان و روان آب ها باعث شده که این شهرستان از طبیعتی سرسبز برخوردار باشد. گفتنی است که آب مورد نیاز مردمان این شهرستان از همین منابع آبی تامین می شود. با ساختن سد در مسیر این روان آب ها می توان به تقویت سفره های آب زیرزمینی کمک قابل توجهی کرد. چغندر قند، پنبه و میوه هایی همچون گیلاس و سیب درختی چند نمونه از محصولات کشاورزی این شهرستان می باشند که برای فروش به شهر های اطراف فرستاده می شوند. دامپروری از دیگر شغل های مهم این شهرستان بوده که به دلیل پوشش گیاهی غنی این ناحیه از رونق زیادی برخوردار است به طوری که شهر زبرخان در تولید محصولات دامی به خودکفایی رسیده است. یکی از مهمترین صنایع دستی این شهرستان بافت قالی است که با ظرافت و زیبایی باورنکردنی به دست هنرمندان زبرخان بافته و خلق می شود و می توانید به عنوان یک سوغاتی ارزشمند و گرانبها با خود به همراه داشته باشید.

    جاذبه های گردشگری شهر زبرخان

    این شهرستان علاوه بر طبیعت زیبا دارای امکاناتی همچون اقامتگاه ها، خانه های بومی و محلی می باشد که در جهت رفاه حال گردشگران فراهم شده است. نزدیکی شهر زبرخان به رشته کوه های بینالود باعث شده که کوهنوردان و علاقه مندان به کوهنوردی توجه خاصی به این منطقه نشان دهند. در ادامه چند نمونه از جاذبه های گردشگری این شهرستان را به اختصار توضیح می دهیم.

    باغ قدمگاه: این باغ که در محلی به نام قدمگاه واقع شده در زمان شاه عباس صفوی به وجود آمده است. کتابخانه آستان قدس نیز در این مکان قرار دارد. شهرت این باغ در زمان صفویان به قدری بوده که از آن به عنوان یکی از باغ های زیبا و معتبر ایران نام برده شده که متاسفانه در زمان قاجار و پهلوی دچار آسیب فراوان شده است.

    شهر خرو: این شهر که از توابع بخش زبرخان می باشد به پایتخت آلوی زرد شهرت دارد به همین جهت نام دیگر آن شهر طلای زرد است. شما می توانید انواع مشتقات آلو همچون لواشک و آلو خشک را در این شهر تهیه نمایید. طبیعت بی نظیر شهر خرو باعث شده که این منطقه یکی از زیباترین مکان های گردشگری شهرستان زبرخان به شمار آید.