جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های گرمی - استان اردبیل

    • روستاهای گرمی - استان اردبیل

    اقامتگاه بوم گردی های گرمی برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره گرمی - استان اردبیل

    گرمی از شهرهای زیبا و خوش آب و هوای استان اردبیل است که در فاصله 110 کیلومتری از شهر اردبیل (مرکز استان) قرار دارد. شهرستان گرمی از شمال با شهرستان‌های بیله سوار و پارس آباد مغان، از غرب با آذربایجان شرقی، از جنوب با شهرستان مشگین شهر و از شرق با جمهوری آذربایجان همسایه ‌است. شهر گِرمی (germi) با ترکیبی چشم گیر از کوه، دشت، رود، صخره و آب و هوای خاص، مقصدی جذاب برای بسیاری از طبیعت گردان است. گرمی شهری زیبا اما ناشناخته است که به شهر دو بهاره معروف است. گویش محلی مردم این شهرستان، ترکی آذربایجانی است. ما در این مطلب به معرفی پرطرفدار ترین جاذبه های گردشگری، مناطق توریستی، خانه های بومی گرمی پرداخته ایم. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو، به فهرست اقامتگاه های بوم گردی گرمی در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری گرمی

    اگر در پاییز به این شهر سفر کنید، شاهد سبز شدن دوباره کوه ها خواهید بود. مراتع سرسبز با توده ابرهایی در میان کوه ها از جاذبه های طبیعی این منطقه است که این شهر را به یکی از بکرترین نقاط گردشگری ایران تبدیل کرده است. طبیعت دریاچه قالغانلو در روستای خان کندی، طبیعت روستای خان کندی در مرز جمهوری آذربایجان، رویش لاله‌های خان یوردی در روستای خان کندی، شبنم روی گل‌های آسمانی خان کندی، گل هایی از گلستان خان یوردی، آبشار همیشگی کول با ارتقاع زیاد و طبیعت مجاور شهر گرمی از معروف ترین جاذبه های طبیعی شهرستان گرمی می باشند.

    روستای قره یتاق: این روستا در دهستان اجارود شهرستان گرمی قرار دارد. نام دیگر این روستا قاریاتاق به معنای بستر برف است و علت این نام گذاری آن است که زمستان های این منطقه بسیار سرد و طولانی می باشد و تا اواخر بهار در دشت ها برف دیده می شود. آثار تاریخی موجود در روستا مانند تپه ها و سفال ها و سکه های بدست آمده بیانگر قدمت بالای این منطقه است.

    تپه باستانی آغامعلی تپه سی: تپه‌های باستانی تپه سی در روستای تاریخی شوکورلو قرار دارد و قدمت این تپه ها به دوره اشکانی برمی گردد. گورستانی تاریخی در این روستا وجود دارد که مطابق با آیین میترائیسم اموات خود را در خمره ای رو به آفتاب دفن می کردند.

    آداب و رسوم سنتی مردمان این دیار

    مردم گرمی به آداب و رسوم خود بسیار پایبند می باشند و همانند دیگر شهرهای ایران برای استقبال از بهار، آیین ها و مراسم سنتی مخصوص به خود را اجرا می کنند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    نوروز در گرمی: همه ساله شهر گرمی همانند دیگر مناطق ایران آمدن نوروز را جشن می گیرند. این جشن از 15 اسفند با خانه تکانی، سبزه کاشتن، خرید عید و پخت شیرینی و غذای محلی شروع می شود. آیین تکمخوانی از جمله آداب نوروزی عجین شده در این شهر است که چند روز قبل از مراسم چهارشنبه سوری برگزار می شود.

    چارشنبه سوری: در آخرین چهارشنبه سال، مردم آتش روشن می کنند و از روی آن می پرند و با هر بار پریدن جمله سرخی تو از من، زردی من از تو می خوانند. خانه تکانی باید تا قبل از چهارشنبه سوری تمام شده باشد تا در هیچ کجای خانه کثیفی نباشد. مردم گرمی بخت و اقبال سال خود را بر مبنای سه همسایه اطراف خود حدس میزنند. در شب چهارشنبه سوری به پشت بام همسایه می روند و با فال گوش ایستادن از احوال آنان خبردار می شوند. مردم گرمی معتقدند که باید در آن شب حرف های خوب بزنند تا احوال دیگران را خراب نکنند.

    سوغات و صنایع دستی معروف گرمه

    گلیم ریز (ورنی): این گلیم یکی از اصلی ترین تولیدات سنتی این شهر محسوب می شود که در روستای اینجلو تولید می شود. نقش های شکسته و تسلیمی از نمادهای اصلی به کار رفته در فرش های گرمی می باشند. جاجیم بافی، شال بافی، خورجین و پلاس و بافتن دوزی از صنایع دستی معروف این شهر است.

    از سوغاتی های خوراکی بسیار محبوب شهرستان گرمی می توان به عسل طبیعی روستای شیخلر، ازگیل وحشی روستای آلیله و گردوی باغات روستای برزند اشاره کرد.

    بهترین فصل سفر

    شهرستان گرمی منطقه ای نیمه خشک است و تابستان‌های نسبتاً گرم و زمستان‌های نسبتاً سرد دارد. ما به شما پیشنهاد می کنیم با توجه به شرایط آب و هوایی این شهر زیبا، فصل بهار و پاییز را برای سفر انتخاب کنید تا ضمن لذت بردن از جاذبه های گردشگری چشم گیر این شهر با اقامت در خانه بومی ها سفر بی نظیری را تجربه کنید.