جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای لیسار - تالش

    اقامتگاه های بوم گردی لیسار برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره لیسار - تالش

    لیسار یکی از شهرهای تابعه تالش در استان سرسبز گیلان است که در 20 کیلومتری تالش و ۱۲۰ کیلومتری رشت (مرکز استان) قرار دارد. در زبان تالشی به درخت نارون لی گفته می شود، به همین دلیل به نظر می رسد وجه تسمیه این شهر وجود درختان نارون فراوان در لیسار است. این شهر ساحلی به علت قرار گرفتن در مسیر ترانزیت تهران به رشت و آستارا، جاذبه های گردشگری فراوان و آثار تاریخی بسیار دیدنی یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری می باشد. اهالی لیسار به زبان ترکی و تالشی سخن گفته و با شغل کشاورزی و کشت برنج امرار معاش می کنند.

    آئین های نوروزی لیسار از چهارشنبه خاتون تا آگله مزا

    حفظ و برگزاری آداب و رسوم گذشتگان در میان اهالی این شهر بسیار مهم بوده و همواره در اجرای آن ها پایبند هستند. مردم لیسار همانند سایر هموطنان ایرانی سفره ی هفت سین می چینند اما اندکی متفاوت تر، این سفره در سالن پذیرایی خانه های قدیمی (بالاخانه) پهن می شود و انواع خوراکی  و شیرینی نیز در آن قرار داده می شود. سفره عید در تمام تعطیلات نوروز گسترده است و در انتهای روز سیزده به در و بعد از بازگشت به خانه توسط بزرگان جمع می شود. در ادامه به معرفی برخی از مراسم خاص نوروز در میان مردم لیسار می پردازیم.

    چهارشنبه خاتون: در صبح روز چهارشنبه سوری که در زبان تالشی کولوکولو چهارشنبه گفته می شود، براساس باوری قدیمی خانم های خانه تشتی پر از آب چاه را در ایوان خانه قرار می دهند تا با آمدن خاتون در سپیده دمان به دست او تبرک شود و اهل خانه کاسه ای از آن آب را بر سر می ریزند.

    آگله مزا: کودکان و نوجوانان این شهر از چهارشنبه سوری تا روز سیزدهم فروردین با در دست داشتن تخم ماکیان مانند مرغ، مرغابی، اردک، غاز و بوقلمون با هم سن و سالان خود بازی آگله مزا یا بازی تخم ماکیان را انجام می دهند. در این بازی آغاز کننده با پرتاب سکه مشخص می شود، تخم مرغ را به گونه ای در دست می گیرند که فقط به نقطه ی خاصی از آن ضربه وارد شود. تخم مرغ ها را از نقطه مورد نظر به هم می زنند تا ترک بر دارد، بازنده ی بازی کسی است که تخم مرغ وی از چهار جهت بر اثر ضربه شکسته شود.

    جاذبه های گردشگری لیسار

    در لیسار باغ های میوه به ویژه گیلاس، شالیزارهای برنج و دشت های سرسبز فراوانی وجود دارد، اما شهرت اصلی این شهر به علت وجود قلعه تاریخی و شگفت انگیز صلصال است. سواحل بسیار زیبا و آرامش بخش در کنار آبشارهای فراوان مانند آبشار بسیار بزرگ ورزان و ماهار، دریاچه نئور، غار بزرگ گنج خانه، قلعه برون و مجاورت با روستاهای ییلاقی مانند سوباتان (با فاصله ی 22 کیلومتری) و آگری بوجاق سبب شده است که طبیعت دوستان زیادی به این منطقه سفر کنند و با اقامت در بوم گردی های لیسار ضمن تجربه ی زندگی روستایی لذت سفر خود را دو چندان کنند. جنگل های این منطقه از نوع جنگل های پهن برگ هیرکانی هستند که انواع حیوانات مانند شوکا، مرال، خرس، پلنگ، کل، بز و روباه را در خود جای داده است.

    قلعه تاریخی صلصال: مهم ترین اثر تاریخی شهر لیسار است که قدمت آن به قبل از اسلام و دوره ی ساسانیان باز می گردد. این بنا با قرار گیری در ارتفاع 80 متری از زمین دارای دو بخش داخلی و خارجی است که بخش خارجی محوطه ی بزرگی مانند حیاط دژ است و قسمت هایی چون درگاه اصلی، سرویس بهداشتی، محل نگهبان و آب انبار قسمت داخلی را تشکیل می دهند.

    بهترین فصل سفر

    لیسار به علت موقعیت جغرافیایی خاص خود دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است به طوری که در بهار و تابستان بسیار دل انگیز بوده و زمستان هایش سرد و برفی است. در ماه های اردیبهشت و خرداد به علت رویش گل های زیبا و شقایق های وحشی در دشت های سرسبز اطراف زیبایی این منطقه به اوج خود می رسد و بهترین زمان برای سفر به شهر لیسار است. شما می توانید در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، ضمن مشاهده ی لیست اقامتگاه های بوم گردی، کلبه های جنگلی، خانه های بومی و محلی لیسار برای رزرو آسان و مقرون به صرفه ای اقدام کنید.