جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های اراک - استان مرکزی

    • روستاهای اراک - استان مرکزی

    اقامتگاه های بوم گردی اراک برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره اراک - استان مرکزی

    اراک از کلان شهرهای ایران، مرکز استان مرکزی و شهرستان اراک است که تقریبا در مرکز کشور ایران واقع شده است و از جنوب با شهرستان الیگودرز، از غرب با شهرستان بروجرد، از جنوب شرقی با شهرستان خمین و از شمال غربی با شهرستان کمیجان همسایه می باشد. شهر اراک از قطب های صنعتی کشور می باشد و به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته می شود، به همین دلیل از جمله شهرهای آلوده کشور نیز می باشد.

    نوع معماری و بافت اقامتگاه ها

    اقامتگاه های بوم گردی هر منطقه نشانی از اقلیم جغرافیایی و سنت های کهن آن است که محل بسیار مناسبی برای آشنا کردن گردشگران با نحوه زندگی بومیان آن منطقه می باشد. بوم گردی های شهرستان اراک نیز با معماری و بافتی کاملا سنتی دارای اتاق هایی تزئین شده با وسایل قدیمی و ارزشمند است که زیبایی خانه را دوچندان کرده اند. با اقامت در خانه بومی ها و اقامتگاه های بوم گردی اراک می توان حس لذت بخش زندگی در خانه ای سنتی با فضایی دنج و دلنشین را به خوبی تجربه کرد.

    رسومات و آئین های کهن اراکی ها

    بومیان شهرستان اراک علاوه بر رسوم رایج خانه تکانی، چهارشنبه سوری، جشن شب یلدا و نوروز و تعزیه خوانی در ایام شهادت اهل بیت، آداب و رسوم قدیمی و کهنی همچون کوسه ناقالی (ناقالدی)، کلوخ اندازان، اهو اهو، شب افطاری، طلب باران و آش سوم نیز دارند که مختص و ویژه ی بومیان همین شهرستان است. پختن آش در مراسم باران خواهی بسیار رایج است و همچنین برخی دیگر از بومیان اراک نیز در روز آخر ماه شعبان برای به پیشواز رفتن ماه مبارک رمضان، ماه مهمانی خدا رسم دارند آش می پزند و اقوام و آشنایان خود را دعوت می نمایند و جشن کوچکی برگزار می کنند، این رسم زیبا به کلوخ اندازان معروف است.

    سوغات و صنایع دستی

    شهر اراک دارای خوراکی های خوشمزه و هنرهای دست ساز بسیار زیبایی می باشد. از جمله صنایع دستی بومیان هنرمند و خوش ذوق اراک می توان فرش بافی، گیوه بافی، جاجیم و گلیم بافی، رودوزی های سنتی، سفالگری و ساخت محصولات فلزی را نام برد. سوغات خوراکی خوش طعم و لذیذ این شهرستان نیز شامل فطیر، ترخینه، شیره انگور، انار، گردو و شیرینی گوش فیل و جوزغند می شود.

    معرفی جذاب ترین اماکن تاریخی و طبیعی اراک

    شهرستان اراک از شهرهای بزرگ ایران می باشد که قدمت آن به دوره ی قاجاریه برمی گردد و علی رغم قدمت کوتاه و حدودا 200 ساله دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوانی ست که همه ساله توجه گردشگران داخلی و توریست های خارجی فراوانی را به سوی خود جلب کرده است. تالاب میقان، بقعه امامزاده ابراهیم، بازار سنتی اراک، برج شیشه، مقبره آقا نورالدین عراقی، حمام تاریخی چهارفصل، مقبره شاه قلندر، روستای بسیار زیبای هزاوه، خانه تاریخی حسن پور، کاروانسرای شاه عباسی، کلیسای مسروپ مقدس، منطقه محافظت شده هفتاد قله، مدرسه سپهدار، روستای انجدان، غار سفید خانی و مقبره شاه غریب از مهم ترین و دیدنی ترین جاذبه های گردشگری شهرستان اراک می باشد که در ادامه به توضیح 2 مورد می پردازیم.

    حمام چهار فصل از آثار ارزشمند و باستانی اراک با قدمتی مربوط به دوره قاجاریه، ساخته ی دستان هنرمند حاج محمد ابراهیم خوانساری است که در خیابان شهید بهشتی قرار دارد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    منطقه حفاظت شده هفتاد قله واقع در 25 کیلومتری شهرستان اراک از ویژگی های جغرافیایی و مناظر طبیعی شگفت انگیزی برخوردار است و همچنین زیستگاه گونه های جانواری متعدد و پوشش های گیاهی متنوع نیز می باشد. این موزه ی طبیعی چشم انداز های بسیار زیبایی دارد که چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.

    بهترین فصل سفر

    شهر اراک ویژگی های اقلیمی فلات مرکزی ایران را داراست و از زمستان های سرد و پرباران و تابستان های گرم و خشکی برخوردار است. بنابراین بهترین زمان سفر از نظر مطلوب بودن شرایط آب و هوایی و طبیعت چشم نواز، اوایل فصل های بهار و پاییز می باشد.

    یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی به تمامی علاقمندان به سفر اقامت در اقامتگاه های بوم گردی را پیشنهاد می کند تا با تجربه ی این اقامت جذاب و متفاوت، خاطرات خوشی را برای خود رقم بزنند. سامانه رزرو آنلاین یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی پرطرفدارترین و زیباترین اقامتگاه های سنتی و بومی را به گردشگران عزیز معرفی می کند.