جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های اشنویه - استان آذربایجان غربی

    • روستاهای اشنویه - استان آذربایجان غربی

    اقامتگاه بوم گردی های اشنویه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره اشنویه - استان آذربایجان غربی

    اشنویه یکی از شهرهای کردنشین و مرزی استان آذربایجان غربی است که در قسمت غربی این استان قرار گرفته است. این شهر از شمال با شهر ارومیه و کشور ترکیه، از شرق با شهر نقده، از غرب با کشور عراق و از جنوب با شهر پیرانشهر همسایه است. نام شهر اُشنویه در کتیبه و سنگ نوشته های تاریخی به عنوان اشنو، اشنه و اشنوناک قید شده که به معنی دره و یا قلعه می باشد. اشنویه شهری کوچک با طبیعتی بکر و زیبا می باشد که رودخانه ها و کوه های بزرگ آن را احاطه کرده اند. باغ های دلکش، مطبوع و پر از سبزه و گل اشنویه نیز توجه بسیاری از مسافران را به خود جلب کرده است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین خانه بومی های زیبا و اقامتگاه های سنتی برای شما تجربه ای متفاوت از سفر به اشنویه به ارمغان می آورد.

    خاص ترین آداب و رسوم

    مردم اشنویه دارای مراسم متفاوتی هستند که نشان از فرهنگ اصیل آنها دارد. در ادامه به معرفی مهم ترین رسوم مردم دیار اشنویه می پردازیم:

    جشن انگور: این جشن که به شانادر نیز معروف است، یک آئین نمادین شکرگزاری در برابر خالق هستی است که در شهریورماه با انتخاب انگور نمونه در میدان شهر برگزار می شود.

    جشن خدیر نبی: چله نشینی از سنت های معروف اشنویه است که در بین دو چله زمستان برگزار می شود و پیام آور امید به آینده می باشد.

    چهارشنبه یمیشی (چهارشنبه سوری): در این جشن، علاوه بر فرستادن هدایایی برای نو عروس ها (بایرام پایی)، انواع میوه و تنقلات خریداری می شود و آتش برافروخته می گردد. شکستن تخم مرغ در این شب، نماد دور کردن غم از دل هاست.

    شال سالاماق: در آئین شال سالاماق، جوانان از بام منازل فامیل و آشنایان، شالی آویزان می کنند و صاحبخانه درون آن، میوه، شیرینی و تنقلات گذاشته و با گفتن دعای خیر به جوانان اشاره می کند که شال را بالا بکشند.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری اشنویه

    روستای بیمضرته، جنگل میر آوا، منطقه گلاز و چهل آسیاب، سنگ کیله مش، دریاچه چشمه بنچول، گورستان اشنویه و باغات گیلاس از جاذبه های بی نظیر این شهر به شمار می رود. در ادامه به معرفی زیباترین جاذبه های اشنویه می پردازیم:

    روستای بیمضرته: این روستا بسیار دیدنی و مورد علاقه گردشگران می باشد. جاذبه های تاریخی، باستانی و طبیعی زیبایی در جای جای روستا دیده می شود. روستا بیمضرته 7 کیلومتر با اشنویه فاصله دارد و از طریق جاده روستای سنگان می توان به آن رسید. در اطراف روستا، دشت های سرسبز و زیبایی دیده می شود و همچنین دارای تپه های دیدنی منحصر به فردی می باشد که بازدید از آنها را نباید از دست داد.

    جنگل میر آوا: روستای میر آباد (میر آوا) در مجاورت رودخانه گادر در غرب اشنویه و در فاصله 12 کیلومتری شهر پیرانشهر واقع شده است. جنگل روستای میر آوا، جنگلی نیمه انبوه از درختان زالزالک، سیب وحشی، آلو و نسترن می باشد.

    منطقه گلاز و چهل آسیاب: منطقه سرسبز و زیبای گلاز در ۱۶ کیلومتری شمال غربی شهر اشنویه واقع شده است و راه ارتباطی آن با عبور از پارک جنگلی قلاتوک میسر می شود. دشت های سرسبز و رودخانه های درخشان از جاذبه های گردشگری این منطقه خوش آب وهوا به شمار می روند.

    دریاچه چشمه بنچول: این دریاچه در دامنه های کوه دالامپه استان آذربایجان غربی قرار دارد. دریاچه چشمه بنچول شامل 2 آبگیر کوچک و بزرگ است که به فاصله 150 متر از یکدیگر قرار گرفته اند. کوه دالامپه در نقطه صفر مرزی ایران، ترکیه و عراق واقع شده و از فراز این کوه، خاک هر سه کشور قابل مشاهده است.

    معروف ترین صنایع دستی، سوغات و محصولات کشاورزی

    معرق، منبت، جاجیم، قلمکار، قلمزنی، شیشه، ریزه کاری روی چوب و نازک کاری از صنایع دستی محبوب در این شهر محسوب می شود. عسل و نان محلی به نام کلوچه از بارزترین سوغات اشنویه به شمار می رود که مورد علاقه گردشگران این شهر می باشد. اشنویه پایتخت گیلاس است، البته آلبالو، سیب و زردآلوی این شهر نیز زبانزد خاص و عام است.

    لذیذترین غذاهای محلی اشنویه

    گوزلمه، سوپ بلغور، شورجه و آش دوغ از خوش مزه ترین غذاهای محلی اشنویه است که طعم بی نظیر آن را می توان در اقامتگاه های بوم گردی چشید.

    بهترین زمان سفر

    به علت آب و هوای معتدل و طبیعت بی نظیر اشنویه در فصل بهار، به شما پیشنهاد می کنیم در بهار به این شهر سفر کنید و با رزرو خانه بومی های زیبا سفری دل انگیز را تجربه کنید.