جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های استان کردستان

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 36 اقامتگاه

    اقامتگاه‌ بومگردی های کردستان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره استان کردستان

    استان کردستان به مرکزیت شهر سنندج یکی از استان های ایران است که در غرب کشور قرار دارد. این استان شامل 10 شهرستان سنندج، سقز، مریوان، بانه، قروه، کامیاران، بیجار، دیواندره، دهگلان و سرو آباد می باشد و از شمال با استان آذربایجان غربی، از جنوب با استان کرمانشاه، از شرق با همدان و از غرب با عراق همجوار است.

    اگر قصد سفر به خطه سرسبز و زیبای کردستان را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست  بهترین مکان اقامتی را رزرو نمایید و از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم خاص و منحصر به فرد کردنشینان

    رسوم خاص و لباس منحصر به فرد

    بومیان خطه کردستان آیین های خاص خود را دارند که یادگار گذشتگانشان است، رسومی چون میر نوروزی و کوسه گردی (مراسمی برای استقبال از نوروز)، میر میرین (مراسم باشکوهی برای فرا رسیدن نوروز)، پیر شالیار (جشنی که در نیمه زمستان برگزار می شود و از بخش های مختلفی چون ذبح دام، دف زنی، خوردن آش، ذکر و دعا تشکیل می شود). مردمان غیور کردستان همان گونه که برای حفظ آیین هایشان می کوشند برای حفظ پوشش رنگارنگ و منحصر به فرد خود تلاش ویژه ای دارند. لباس مردان کرد شامل چوخه (نیم تنه از جنس پشم یا کتان)، شلوار یا همان رانک، شالی که به آن پشت ون یا پشت ینه می گویند و به دور کمر بر روی لباس می بندند، کلاه قاه یا دستار (به عنوان کلاه بر سرشان می گذارند) می باشد. پوشش زنان نیز شامل پیراهن بلند، جافی (نوعی شلوار)، قبای بلند یا کولنجه ابریشمی یا مخملی که بر روی لباس بلند می پوشند، روسری های زری دوزی شده و کلاه فیس تزئین شده با سکه و زیورآلات تزیین شده می باشد.  

    رقص کردی

     رقص خاص و ویژه منطقه که به صورت دسته ای و نیم دایره دست ها را در دست هم قرار داده و از چپ به راست حرکت می کنند. نفر اول سمت راست که دستمال به دست گرفته است، نوع و ریتم دسته و هماهنگی و هدایت را بر عهده دارد. به اولین نفر سر چوبی کیش و آخرین نفر گاوانی می گویند.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری استان

    وجود طبیعتی بکر و سرسبز و آب و هوای معتدل سبب شده است استان کردستان به قطب گردشگری غرب ایران تبدیل شود. از جمله زیبایی های طبیعی و تاریخی این استان می توان به مجموعه تفریحی آبیدر، آبشار گویله، دریاچه زریوار، رودخانه سیروان، رود خانه قزل اوزن، رودخانه قشلاق، اورامانات، روستای پلکانی پالنگان، روستای تنگی سر، پیست اسکی نسار، بازار سنتی قلعه قمچای، روستای هویه، غار کرفتو، کوه آوالان، عمارت سالار سعید (موزه سنندج)، عمارت خسرو آباد، عمارت آصف، حمام وکیل الملک، حمام خان، پل قشلاق، پل تاریخی گاران، ژاورود، ژریژه،  قرآن تاریخی نگل، مسجد دارالاحسان، مسجد جامع و مسجد دو مناره اشاره کرد که در ادامه به شرح مختصر برخی می پردازیم:

    قرآن تاریخی نگل: یکی از آثار ارزشمند استان است که به خط کوفی و به دستور عثمان بن عفان نوشته شده است و حدود هزار سال عمر دارد.

    روستای تنگی سر: یکی از روستاهای شهرستان سنندج استان کردستان است که در دل کوه قرار دارد و به همین سبب از تابستان هایی خنک و زمستان هایی سرد برخوردار می باشد. علاوه بر پلکانی بودن خانه ها وجود کوچه های سقف دار و رودخانه خروشان آن به زیبایی این روستا افزوده است.

    کوه آوالان: کوهی به ارتفاع 2970 متر که در جنوب شهرستان سنندج قرار دارد و به نام های دیگری چون هه واره، به رزه و عبد الامان خوانده می شود.

    رود سیروان: مهم ترین و معروف ترین رود کردستان است که در غرب و شمال غرب اورامانات قرار دارد و پس از گذر از مسیر های پر پیچ و خم وارد کشور عراق می شود.

    زیارتگاه هاجر خاتون: مسجد هاجر خاتون به وسیله حاج شیخ الله در سنندج بنا شده است. این زیارتگاه دارای سه حیاط و معماری منحصر به فرد است.

    مسجد دو مناره: مسجد دو مناره متعلق به عصر افشاریان است که در خیابان امام خمینی شهر سقز بنا شده است که در سال 1380 ثبت ملی شده است.

    سوغات خوشمزه و صنایع دستی استادکاران کردستانی

    از جمله هنرمندی مردان و زنان این خطه می توان به آثار متنوع و رنگارنگی چون نساجی، گیوه بافی، سوزن دوزی، دست بافی (شامل سجاده، شال، پارچه لباسی، جاجیم،گلیم و گلیمچه)، نمد مالی، حصیر بافی، زیورآلات، نازک کاری چوب و خراطی اشاره کرد. از خوشمزه های استان می توان نان شلینکه، برساق، شرینی گز انگبین و کنجدی شکری نام برد که طرفداران زیادی دارد.

    بهترین فصل سفر

    بهترین فصل طبیعت گردی و سفر به استان کردستان، فصل بهار و تابستان است و در این ایام، این منطقه گردشگران زیادی را مجذوب خود می کند.