جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های بندر دیر - استان بوشهر

    اقامتگاه بوم گردی های بندر دیر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بندر دیر - استان بوشهر

    بندر دیر، بزرگ ترین بندر صیادی ایران در جنوب استان بوشهر است که در فاصله 206 کیلومتری مرکز استان (بندربوشهر) قرار دارد. شهرستان دیر از شمال به شهرستان‌ دشتی، از شرق به شهرستان گنگان و از سمت جنوب و غرب به آب‌های خلیج فارس منتهی می‌گردد. بندر دَیِّر (dayyer) دارای سه اسکله اصلی است که منبع اصلی تامین ماهی و میگو در کشور می باشد. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی متفاوت ترین و زیباترین بوم گردی ها و خانه بومی های بندر دیر را با بهترین قیمت و بیشترین تخفیف جهت رزرو به شما معرفی می کند.

    بندر دیر؛ از صیادی تا پرندگان مهاجر

    آثار باستانی بدست آمده در بندر دیر، بیانگر گذشته طلایی این منطقه به لحاظ رونق اقتصادی و ارتباطات تجاری با کشورهایی مانند هند، چین و بخش هایی از آفریقا بوده است. برج خور موج، قلعه زائر خضرخان، آبشار تلخ آب، کاروانسرای مسیرالملک، جنگل‌های حرا، گمرک قدیم بندر دیر،  ویرانه‌های بی‌خاتی و بتانه، ویرانه‌های بندر باستانی نجیرم، ویرانه‌های شهر تاریخی خورشید، قصر دختر، ساحل بندر دیر، پارک ملی دیر یا نخیلو، گنبد نمکی جاشک، تنگ مخدان (موخدان)، روستای مخدان، ویرانه‌های روستای بردستان، قبرستان قدیمی دیر، کاخ بردک سیاه، کاخ هخامنشی چرخاب، خانه رئس دلواری و آبگرم دیر از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری این شهر است که از دیدن آنها نهایت لذت را خواهید برد.

    جزیره کوچک نخیلو: این جزیره یکی از چشم گیرترین مناطق بکر بندر دیر است که به بهشت پرندگان معروف است. در این جزیره شما شاهد قشنگ ‌ترین لاک‌پشت‌های ایرانی هستید. علاوه بر بازدید از این لاک پشت ها، می توانید با قایق و لنج در دریا گشت و گذار کنید و از زیبایی های این منطقه لذت ببرید.

    مسجد جامع بردستان: این مسجد بر روی تپه ای قدیمی با ارتفاع 5 متری از سطح زمین در گورستانی قدیمی قرار دارد که در سال 1273هجری شمسی، توسط حیدر خان دشتی تعمیر و بازسازی شده است. در اطراف این مسجد قبرستان قدیمی وجود دارد که بر روی قبرهای آن با خطوط کوفی و عربی نوشته شده است که طبق دست نوشته ها قدمت این قبرستان به قرون چهار و پنج هجری شمسی می رسد.

    کوه نمک جاشک: اگر به دنبال زیباترین گنبدهای نمکی در ایران هستید، بازدید از کوه نمکی جاشک را از دست ندهید. این کوه نمکی در جنوب شرق بندر بوشهر، حدفاصل بندر دیر و دشتی در روستای جاشک قرار دارد که با رفتن به این منطقه شاهد آبشارها و بلورهای نمکی زیبایی خواهید بود.

    آداب و رسوم مردمان بندر دیر

    مردمان این شهر مانند دیگر نقاط ایران آداب و رسوم مخصوص به خود را دارند. ماه مبارک رمضان بندر دیر با مراسم هایی مانند تهیه مایحتاج، مقابله (دقت در قرائت)، احیا و گرگشو همراه است.

    گرگشو: مادر خانواده برای هر یک از بچه ها کیسه هایی می دوزد و بچه ها قبل از شب پانزدهم ماه رمضان به گروه های چند نفری تقسیم می شوند و به درب منازل همسایه ها می روند و گرگشو، دوكلو بشو، سي فردشو سر می دهند. صاحبخانه به فراخور شرایط خویش شیرینی و خوراکی در کیسه می ریزد. پس از آن بچه ها با گفتن خونه گچی، پر از همه چی خانه را ترک می کنند.

    تعزیه خوانی: همه ساله در بندر دیر با فرا رسیدن ماه محرم در ظهر روز عاشورا، عده ای از جوانان به آیین تعزیه خوانی می پردازند. تعزیه خوانی در دوره صفویه ایجاد شد و در دوره قاجار به کمال خود رسیده است. 

     میگو پلو های خوشمزه تا حصیربافی های خوش بافت

    در سفر به این شهر می توانید طعم غذاهای بسیار خوشمزه مانند مجوس، ودام، سور (طریح)، ماهی برشنده و قلیه ماهی را بچشید و از خوردن آن لذت ببرید. شما از سفر به این شهر دست خالی نخواهید رفت و می توانید ماهی، میگو  و خرچنگ را برای مدتی در ظرفی از یخ نگهداری کنید. از صنایع دستی معروف این شهر نیز می توان به گل دوزی، صدف سازی، سبدبافی و حصیربافی اشاره کرد.

    چه فصلی به بندر دیر سفر کنیم؟

    بندر دیر، دارای اقلیمی گرم و مرطوب است. زمستان ها هوای این منطقه بهاری است و جان می‌دهد برای سفر به جنوب و تابستان ها با وجود بادهای گرم صد و بیست روزه، بسیار خشک و سوزان می باشد. ما به شما پیشنهاد می کنیم در فصل پاییز و زمستان که هوا معتدل است به این شهر سفرکنید، مطمئن باشید به شما حسابی خوش می‌گذرد.