جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های زیارت - شیروان

    اقامتگاه های بوم گردی زیارت برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره زیارت - شیروان

    زیارت شهری تازه تاسیس و مذهبی در 5 کیلومتری شمال غربی شهرستان شیروان و 66 کیلومتری شهر بجنورد (مرکز استان خراسان شمالی) می باشد. روستای زیارت از شمال به روستای محمد علی خان و زمینهای تکمران (محل کوچ عشایر)، از جنوب به جاده ی آسفالته شیروان – بجنورد، از شرق به روستای خانلق و شیروان و از غرب به روستای منصوران می رسد. علت نامگذاری این شهر به زیارت وجود مرقد مطهر امام زاده حمزه بن موسی الرضا علیه السلام در این مکان می باشد که مهمترین زیارتگاه ملی و مذهبی اکثر مردمان بومی این منطقه است و هر ساله خیل عظیمی از گردشگران و زائران از سراسر نقاط کشور برای زیارت به این مکان مذهبی می آیند. این شهر تاریخی و مذهبی از 9 حصار به نام های پولاد خان، حاجی برات، میر سعادت قلی، حصار کال، حصاریکه قوش، حصار کربلائی محمد رحیم، کهنه قلعه، شجاع خان و طالب خان تشکیل شده است. مردمان این شهر به زبان های ترکی خراسانی و کرمانجی صحبت می کنند و اکثراً به شغل های سنتی کشاورزی، دامداری و باغداری مشغولند. آب این منطقه که نقش اساسی در درآمد مردمان شهر زیارت بازی می کند از رودخانه قلجق و سد بارزو تامین می شود.

    بناها و جاذبه های تاریخی شهر زیارت

    شهر زیارت از جاذبه ها و مکان های تاریخی و مذهبی فراوان با معماری های خاص و منحصر به فردی برخوردار است که شکوه آن چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. مکان هایی همچون قلعه زیارت که در قدیم محل سکونت مردمان این منطقه بوده، چهار طاقی تیموری، حرم مطهر امام زاده یحیی علیه السلام، امام زاده حمزه الرضا علیه السلام، بافت تاریخی منصوران، تونل های زیرزمینی مخفی، حمام قدیمی، آب انبارها، آثار تاریخی اشکانیان، تپه تاریخی امامزاده یحیی، قلعه دفاعی تیمور لنگ در قلعه زو و همچنین جاذبه های طبیعی شامل هزار و پانصد باغ که در سه کیلومتری شهر زیارت واقع شده اند از جمله جاذبه های شهر زیارت می باشند.

    مقبره امام زاده حمزه الرضا: آرامگاه حمزه الرضا که از فرزندان امام موسی بن جعفر و برادر امام رضا علیه السلام به حساب می آید در شهر زیارت و 5 کیلومتری شهرستان شیروان واقع شده که قدمت آن به دوران غزنوی در قرن پنجم باز می گردد. این آرامگاه تماما از آجر، گچ و چوب ساخته شده و حرمی دارد چهار گوش به همراه دیوار هایی به طول هشت متر که با سردر هایی به محیط های پیرامون هم راه دارند. یک بنای بزرگ با نمایی آجری و شگفت انگیز که می توان از آن برای زیارت و سیاحت استفاده کرد.

    چهار طاقی تیموری: این بنا در قسمت شمال شرقی امام زاده حمزه الرضا در شهر زیارت و 6 کیلومتری شیروان قرار دارد که منتسب به یکی از سرداران تیمور به نام عید خواجه است. چهار طاقی تیموری بنایی است آجری با سقفی هشت ضلعی که بسیار شبیه به سبک معماری دوره ایلخانی می باشد. در معماری داخلی آن از گچ بری ها، کتیبه ها و نقوش اسلیمی استفاده شده که چهار طاقی تیموری را منحصر به فرد کرده است.

    فرهنگ و آداب و رسوم

    مردم شهر زیارت مسلمان و شیعه هستند و هر ساله در ایام محرم در اکثر مساجد آن عزاداری امام حسین علیه السلام و دادن نذری برپاست. شبیه خوانی از سنت های دیرینه این شهر است که در بخش قدیمی قلعه زیارت با مشارکت حداکثری هیات ها در روز عاشورا اجرا می شود. یکی دیگر از آداب و رسوم مردمان زیارت که قدمتی 200 ساله دارد مسابقات کشتی با چوخه است که معمولا در روز های عید نوروز و عید فطر با شور و هیجانی خاصی برگزار می شود و جایگاه ویژه ای در بین جوانان و قدیمی های این شهر دارد.

    سوغات و خوردنی ها

    هر ساله در عید فطر بازارچه هایی برگزار می شود که سوغاتی ها و غذاهای محلی شهر زیارت را در معرض عموم قرار می دهد، محصولاتی شامل صنایع دستی، گلیم، قالیچه، لباس های بومی، انواع خوراکی های محلی همچون آش رشته، فطیر و انواع شیرینی که می توانید خرید کنید.

    بهترین زمان برای سفر به شهر زیارت

    اگر به دیدن مسابقات کشتی با چوخه علاقه دارید می توانید فصل بهار را برای سفر به شهر زیارت انتخاب کنید، هر چند که دیگر فصل ها هم لطف خودش را دارد. چنانچه قصد سفر به این شهر زیبا را دارید می توانید با مراجعه به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی بهترین اقامتگاه ها و خانه های بومی شهر زیارت شیروان را تهیه نمایید. یواسپیس با ارائه فهرست بهترین اقامتگاه ها، خانه های بومی و سنتی با بهترین قیمت امکان رزروی آسان را برای شما فراهم می نماید.