جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های زرندیه - استان مرکزی

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های زرندیه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره زرندیه - استان مرکزی

    زرندیه یکی از شهرستان های استان مرکزی با مرکزیت شهر مامونیه است که در فاصله 198 کیلومتری از مرکز استان (شهر اراک) قرار دارد. زرندیه از شمال با استان تهران و استان البرز، از غرب با استان قزوین و همدان، از شرق با استان تهران و قم و از جنوب با شهرستان ساوه هم مرز است. زرند به معنای ریزطلا می باشد. در گذشته نام شهر َزرَندیه (zarandieh)، زرنگ (عربی واژه زرنج) بوده که با گذشت زمان به زرند تغییر یافته است. گویش محلی مردمان زرند، ترکی می باشد و در برخی روستاها مانند وسمق و الویر، زبان زرگری و تاتی نیز رایج است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی متفاوت ترین و زیباترین بوم گردی ها و خانه بومی های زرندیه را برای رزرو با بهترین قیمت و بیشترین تخفیف به شما معرفی می کند.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری سزمین مادها

    از نقاط دیدنی شهر زرند که به سرزمین مادها نیز مشهور است می‌توان به امامزاده منصور، مسجد چال مامونیه، قلعه قارقالوخ بند امیر، قلعه تپهٔ حسن‌آباد بربر، آبشار چناقچی، کلیسای چناقچی، مسجد چلسبان، حمام کلبعلی خان ویدر، حمام آسیابک، حمام چال مامونیه، سد بند امیر، تپه قلعه باش علیشار، مقبره اشموئیل نبی، کاروانسرای خشکرود، کبوتر خانه خورآباد، امامزاده سید منصور مامونیه، امام زاده عبد المطلب پرندک، امامزاده قاسم ویدر، امامزاده پنج تن زرند کهنه، امامزادگان اهلعلی و سهلعلی سید باوقار، سر قلعه، سد خاکی لارگلو مصرقان امامزاده بند امیر و سد ورامه را نام برد. از روستاهای دیدنی این منطقه نیز می توان به بربر، حکیم آباد و حسین‌آباد اشاره کرد.

    یخچال مهدی آباد: یکی از جاذبه های گردشگری دست نخورده و بکر زرندیه، یخچال های طبیعی روستای خالی از سکنه مهدی آباد است. در گذشته از این مکان برای نگهداری اقلام غذایی استفاده می شد. یخچال طبیعی مهدی آباد امروزه با قابلیت نگهداری برف و یخ برای چندین ماه از جذابیت بالایی برای گردشگران برخوردار است.

    روستای چناقچی علیا: قدمت این روستا که در بخش خرقان شهرستان زرندیه قرار دارد، به دوره صفویه برمی گردد و اکثر جمعیت آن را ارمنی ها، ترک ها و فارس ها تشکیل می دهند. آبشارهای بی نظیر، درختان گردوی صلیب مانند و طبیعت کوهستانی از جاذبه های گردشگری معروف روستای چناقچی علیا محسوب می شوند.

    برج کبوترخانه خورآباد: این برج که متعلق به دوره پهلوی است در روستای خورآباد شهرستان زرندیه قرار دارد. برج کبوترخانه با دارا بودن اتاقک های استوانه ای و تیرهای چوبی بیرون زده که برای استراحت کبوتران تعبیه شده در نوع خود از معماری بی نظیری برخوردار است.

    زرند؛ از مراسم هله هله نوروز تا مراسم اوشانا

    آداب و رسوم هر منطقه ریشه در اعتقادات و نوع فرهنگ بومی آن دارد. مراسم های سنتی این شهر شامل تعزیه خوانی، سیزده بدر، آئین باستانی نوروز، پاتختی، حنابندان، عروس بران، جشن کوسه ناقالی، مراسم انگور، مراسم بیل گردان و چهارشنبه سوری می باشد.

    مراسم هله هله: دراین مراسم، جوانان روستا جمع می شدند، یکی لباس زنانه می پوشید و یکی دیگر در نقش بز، زنگوله به کمر می بست. سپس در کوچه های روستا به راه می افتادند و با شادی و آواز خوانی از مردم انعام می گرفتند و در پایان آن را بین فقرا تقسیم می کردند.

    جشن انگور (اوشانا): این جشن همه ساله در 25 مهرماه، یعنی موعد برداشت انگور انجام می شود. این مراسم که به نام هایی مانند اوشانا و شانادار نیز معروف است، با ورود ریش سفید، چهار زن و دو کودک و همراه با دعا و نیایش شروع می شود. سپس زنان و فرزندان که نماد عناصر چهارگانه و حیات هستند از مردم با سبد های انگور پذیرایی می کنند و بعد از پذیرایی نیز، به پخت دوشاب، کشتی پهلوانی و پایکوبی می پردازند.

    سوغاتی های خوشمزه و صنایع دستی منحصربفرد زرند

    چلنگری: به هنر ساخت فلزاتی مانند انبر، میخ، زنجیر و کلید، چلنگری می گویند. این هنر از گذشته تاکنون در بین مردمان زرند رونق دارد. صنایع دستی شهرستان زرندیه شامل دستبافت‌های سنتی (قالی بافی و گلیم بافی)، جوراب های دستباف پشمی،  رودوزی های سنتی، آثار چوبی (منبت و کنده کاری روی چوب، معرق کاری و خراطی)، کتابت و نگاری، سفالگری و آثار فلزی (قلم زنی) است. در بین سوغاتی های خوراکی این شهر نیز، گردو، جوزغند، گوش فیل، انگور، انار، کوله، نان فطیری و نان دستی زبانزد است.

    کی به زرندیه سفر کنیم؟

    زرندیه دارای اقلیمی نیمه بیابانی است و بخشی از زمین های این شهر در بین کوهستان و بیابان قرار دارد. با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه ما به شما پیشنهاد می کنیم فصل بهار را برای سفر به این شهر انتخاب کنید.