جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای درگز - استان خراسان رضوی

    اقامتگاه های بوم گردی درگز برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره درگز - استان خراسان رضوی

    درگز مرکز شهرستان درگز یکی از شهرهای زیبا و بکر استان خراسان رضوی است که در فاصله 277 کیلومتری مشهد (مرکز استان) واقع شده است و در گذشته آن را با نام محمد آباد، محمد آباد ارباب و ایبورد می خواندند. شهر درگز از شمال با مرز ایران و ترکمنستان، از جنوب شرقی با مشهد، از جنوب با چناران و از غرب با قوچان همجوار می باشد. اگر قصد سفر به خطه سرسبز و زیبای درگز را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی درگز، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم بومیان محلی

     در دیار درگز اقوام ترک، کرد، ترکمن و فارس در کنار هم زندگی می کنند که هر کدام سنت های رنگارنگی دارند و برای گردشگرانی که از دور به آن می نگرند جذابیت منحصر به فردی را با خود به همراه دارد. در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از این سنت ها می پردازیم.

    رقص محلی: در اکثریت روستای های کردنشین منطقه در اعیاد و عروسی ها، زنان و دختران در محوطه ای وسیع با لباس های رنگارنگ محلی و سکه دوزی شده به آهستگی دور می زنند و رقص محلی را اجرا می کنند.  

    پوشش قوم کرمانج: پوشش بانوان کرمانجی رنگارنگ و خوش نقش و نگار است و شامل پوشش سر، لباس بالاتنه، گراس، جلیقه، لباس پایین تنه و شیلوار (دامن کوتاه و پرچین) می باشد. همچنین پوشش مردان کرمانج شامل پیراهن، جلیقه، شلوار و پای پوش است که نوع لباس محلی این قوم عزیز سبب شده است گردشگران داخلی و خارجی بسیاری به اندازه گرفتن یک عکس یادگاری آن را تجربه کنند.

    طعمی ماندگار در درگز

     یخنی درگزی یا همان چلو گوشت یکی از خوشمزه ترین غذاهای منطقه است که عموما در مراسم عروسی و محافلی که مهمان مهمی دارند آماده می شود. توصیه می شود در صورت سفر به درگز از طعم این غذای اصیل که با گوشت محلی در اجاق هیزمی تهیه می شود غافل نشوید. 

    گشتی در تاریخ و طبیعت درگز

     در کنار طبیعت بکر و چشم نواز منطقه وجود آثار تاریخی نشان از سابقه درخشان این شهر در طول تاریخ دارد. از جمله این زیبایی های پرطرفدار می توان به آبشار چهلمیر، آبشار گرنی، پارک ملی تندوره، تفرجگاه امام قنبر، دره چرلاق، شیلگاه دره، دره شمخال، محوطه باستانی بندیان، یارم تپه، بقعه علامه شهرستانی، حمام جشن آباد و پلکان نادری اشاره کرد. در ادامه به شرح مختصر برخی از سنت ها می پردازیم.

    پارک ملی تندوره: یکی از 23 پارک ملی ایران می باشد که در نزدیکی مرز ترکمنستان در منطقه ای کوهستانی واقع شده است و وجود صخره ها، دره های ژرف و پرشیب پوشیده از گیاهان رنگارنگ و حضور جانواران به ویژه قوچ و میش اوریال زیبایی آن را دوچندان کرده است.

    شیلگان دره: یکی از بکر ترین مناطق گردشگری درگز که با آغاز فصل بهار، طبیعت آن قبایی سبز رنگ که با گل های شقایق آراسته شده اند بر تن می کند و این جلوه خاص و خیره کننده، سبب حضور گردشگران بسیاری در منطقه شده است.

    محوطه باستانی بندیان: بزرگ ترین گچ بری متعلق به عصر ساسانی که در سال 1369 کشف شده و تا کنون در دست حفاری و بررسی باستان شناسان می باشد.

    صنایع دستی رنگارنگ و سوغات لذیذ درگز

    گلیم بافی، قالی بافی، نمد مالی، چارق دوزی و پوستین دوزی نشان از هنرمندی مردان و زنان دیار درگز است که در گوشه و کنار شهر خودنمایی کرده و چشم هر گردشگری هنردوستی را مجذوب زیبایی خود می کند. گردو، سیب درختی، انگور، عسل، کاکوتی، زیره، لواشک، روغن زرد، ماست، قرقروت و آبنبات (شکر پنیر) از جمله سوغات لذیذ و پرطرفدار منطقه می باشد.

    بهترین فصل سفر

     با توجه به قرارگیری شهرستان درگز در پایه رشته کوه های هزار مسجد، از آب و هوای سرد و کوهستانی برخوردار می باشد. به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به دیار درگز را دارید فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر به منطقه است تا در کنار زیبایی های طبیعت، از آب و هوای خوش درگز بهترین بهره را ببرید.