جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی بیدخت برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بیدخت - گناباد

    بیدخت یکی از شهرهای تابعه شهرستان گناباد در استان خراسان رضوی است که در فاصله ی پنج کیلومتری شمال شرقی گناباد و 290 کیلومتری مشهد (مرکز استان) قرار دارد. در مورد وجه تسمیه ی این شهر افسانه های متعددی وجود دارد، بیدخت نام ستاره زهره است و با توجه به نفوذ ادیان شرقی در این منطقه به نظر می رسد که این مکان از مراکز پرستش ناهید بوده است. از طرفی نام دختر یکی از پادشاهان ایرانی، بیدخت بوده است که در زمان رستم به این محل آمده و در این شهر ساکن شده است. جالب است بدانید شهرداری این شهر از بهمن ماه سال 1391عضو سازمان بین المللی شهرداران صلح است.

    آداب و رسوم اهالی بیدخت در ماه مبارک رمضان

    مردم مهمان نواز و متدین بیدخت یک هفته مانده به آغاز ماه مبارک رمضان با غبار روبی از مساجد، خانه خدا را برای پذیرایی از عزیزان روزه دار جهت برپایی مراسم مربوط به ختم قرآن و پهن کردن سفره های افطار آماده می کنند. زنان این شهر در کنار یکدیگر اقدام به پخت نان های سنتی می کنند به گونه ای که نان سفره افطار و سحر آنها تا نیمه ماه مبارک رمضان تامین می شود. حلوا یا چرب و شیرین نیز یکی از شیرینی های خانگی مخصوص این ماه است که ترکیبی از آرد، روغن و شیره انگور بوده و برای افطار تهیه می شود، معمولا هر خانواده ای که این شیرینی درست کند قبل از افطار یک بشقاب برای همسایه خود می برد. مراسم شب خوانی یا در اصطلاح محلی شُوخونی در سحرهای ماه رمضان و در سه مرحله برگزار می شده است، مرحله اول یک ساعت و نیم مانده به اذان صبح فرد شب خوان آهنگی معروف به ابوعطا را می نواخته است که مردم با شنیدن آن متوجه زمان باقی مانده تا اذان می شده اند. نیم ساعت بعد با آهنگی معروف به آهنگ حجاز شب خوانی انجام می شد و یک ربع مانده به اذان قرائت دعای سحر توسط موذن در یک نقطه بلند مثل پشت بام مسجد، تکیه و یا آب انبار صورت می گرفت.آئین چلیک زنی یکی دیگر از مراسم اهالی بیدخت برای بیدار باش سحری است، چند نفر از مردم روستا در حالیکه با دو چوب به یک ظرف فلزی ضربه می زنند در کوچه های روستا به راه می افتند و مردم را برای سحر از خواب بیدار می کنند.

    از مزار سلطانی دراویش تا یخدان کوثر

    قدمت شهر بیدخت به قبل از اسلام باز می گردد و مسجد جامع، بازارچه بیدخت، یخدان کوثر، حوضخانه خواجه بیدختی، قلعه دختر، غار طبیعی و آهکی روستای بیمرغ، سراچه و منزل حاجی معین، آب انبارهای قدیمی، برج های نگهبانی برای اطلاع مردم از حمله قبایل و راهزن ها و مزار سلطانی بیدخت مهم ترین جاذبه های گردشگری و تاریخی این شهر هستند. مزار سلطانی مزار دفن برخی از رهبران دراویش گنابادی از جمله سلطان محمد گنابادی و نور علی تابنده می باشد. دراویش بیدخت از سلسله تصوف هستند و درویش به مسلمان صوفی گفته می شود که در راه طریقت گام بر می دارد.

    بازارچه بیدخت: یکی از بناهای با ارزش و بی نظیر این شهر همراه با معماری زیباست که بدون سقف همراه با حوض انبار و حمام می باشد. این مکان در حال حاضر به عنوان بازار هنرهای سنتی و صنایع دستی مورد استفاده قرار می گیرد و با مصالحی مانند آجر با ملات کاهگل ساخته شده است.

    یخدان کوثر: این اثر معماری در مجاورت روستای کوثر، در میان اراضی کشاورزی و چهار کیلومتری شمال شرق بیدخت قرار دارد. دیوارهای این یخدان از خشت و چینه ساخته شده و در پشت آن جوی آبی جریان دارد که پس از ورود به یخدان در شب های سرد زمستان به یخ تبدیل می شده است. در ادامه یخ ها که به صورت لایه لایه بوده اند به چال یا محفظه نگهداری یخ منتقل شده و برای جداماندن لایه های یخ در میان آن کیسه های کاه قرار می گرفته است.

    بهترین فصل سفر

    بیدخت به علت قرارگیری در دشت و مجاورت با کویر دارای آب و هوای گرم و بیابانی است، از این رو بهار و پاییز بهترین زمان سفر به بیدخت و بازدید از جاذبه های تاریخی و طبیعی آن است. شما می توانید فهرست اقامتگاه های بوم گردی، هتل های سنتی، خانه های بومی و محلی بیدخت را در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مشاهده کرده  برای رزرو آسان و مقرون به صرفه این اقامتگاه بوم گردی ها اقدام کنید.