جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دامغان - استان سمنان

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 7 اقامتگاه

    اقامتگاه های بوم گردی دامغان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دامغان - استان سمنان

    شهر باستانی دامغان مرکز شهرستان دامغان و یکی از شهرهای استان سمنان است که در گذشته با نام صد دروازه و ده مغان شهرت داشته و با نام کهن گومش یا قومش هم شناخته می شود. دامغان کهن ترین و باستانی ترین شهر پارتی  ایران است که تاریخ دوستان بسیاری را مجذوب خود کرده است. این شهر از شمال به کوه های البرز، از جنوب به کویر مرکزی، از شرق به شهرستان شاهرود و از غرب به شهرستان سمنان منتهی می شود. چنانچه قصد سفر به دامغان را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم ارزشمند مردمان دامغان

    مراسم گل گردان نوزادان: در صورتی که تولد نوزاد با فصل بهار و زمان رویش گل های محمدی مصادف باشد، چند تن از زنان فامیل برای چیدن گل به باغ ها و مزارع می روند و با ذکر صلوات و خواندن ابیات مخصوص آنها را جمع آوری کرده و بر روی پارچه ای سفید پر پر می کنند و نوزادی که به حمام برده شده را در میان گل ها با ذکر صلوات و اشعار مخصوص می غلتانند و بر این باورند که باعث حفظ طراوت و شادابی و دور ماندن از بیماری های مختلف می گردد و نوزاد را خوش رو و سرزنده می نماید.

    آیین علم بندان: در آستانه ماه محرم و یا روزهای اول این ماه مردم محل، لباس، پارچه و دستمال را به علم می بندند و در حین این کار اسپند دود می کنند و چاووشی می خوانند و صلوات می فرستند و علم را در مراسم های عزاداری این ایام مورد استفاده قرار می دهند و برای آنها از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

    غذاهای خوش رنگ و لعاب دامغان

    مانی پلو، خورشت کدو و گردو، سبزی پلو، خورشت گردو اسفناج و ماس جوش از غذاهای خوش رنگ و لعاب دیار دامغان می باشد که علاوه بر مردمان محلی به ذائقه گردشگران هم خوش آماده است.

    از طبیعت تا کویر در دیار دامغان

    دامغان زیبایی های فراوانی دارد که سبب شده است به یکی از دیدنی ترن شهرهای ایران تبدیل شود. از جمله این زیبایی ها می توان مسجد تاریخانه، مسجد جامع، محوطه تاریخی تپه حصار، خانه تاریخی لطفی، برج طغرل، برج چهل دختر، چشمه علی، چشمه انگورستانی، سد شاهچراغی، غار شیربند، آرامگاه پیر علمدار، کویر حاج علی قلی، دریاچه نمک، کاروانسرای قوشه، کاروانسرای سپه سالار امیریه، تپه های مریخی، گنبد زنگوله، تنگه زندان و بازار دامغان را نام برد که تنها بخشی از شگفتی های دامغان است. در ادامه به شرح مختصر برخی از زیبایی ها می پردازیم:   

    مسجد تاریخانه: یکی از معروف ترین آثار تاریخی دامغان می باشد و نمونه زیبا و کاملی از معماری عصر ساسانی است. این مسجد شامل صحن، رواق، ستون، محراب و مناره است که بارها مرمت و بازسازی شده اند.      

    بنای چشمه علی: یکی از مهم ترین تفرجگاه های خوش آب و هوای دامغان است که در گذشته فضایی برای تفریح شاهان قاجار بوده است. این مجموعه شامل دو عمارت، عمارتی در دو طبقه در وسط آب با چشم اندازی منحصر به فرد و دیگری عمارت قراول خانه است که محل نگهداری ارابه ها، اسب های سلطنتی، انبار مهمات و اسلحه می باشد.  

    کویر حاج علی قلی: یکی از زیبایی های کمتر دیده شده ایران است که در جنوب شرقی شهرستان دامغان قرار دارد. وجود روخانه های فصلی و دریاچه نمک به زیبایی های کویر افزوده است و در اواسط پاییز کویرنوردان بسیاری را پذیرا است.

    هنر دست استادکاران دامغانی و سوغات خوش طعم این دیار

    زنان و مردان هنرمند دامغانی با هنرمندی تمام آثاری چون معرق، مشبک، چاپ قلمکار، گلیم بافی، کرباس بافی، سفال، سرامیک، چهل تکه دوزی و پته دوزی را به زیبایی هرچه تمام تر می آفرینند که از لحاظ هنری کم نظیر است و چشم هر گردشگر و بیننده ای را مجذوب زیبایی خود می کند. پسته، باقلوا، سمنو، تره حلوا، حلوای شیری و برشتوک از سوغات خوش طعم و شناخته شده این شهر است که طرفداران بسیاری دارد.

    بهترین فصل سفر

    شهر دامغان از تابستان های معتدل و زمستان های سرد برخوردار است به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این شهر را دارید، در فصل تابستان از خنک ترین شهرهای ایران به شمار می رود و برای یک سفر تابستانی مقصد مناسبی است که در کنار عزیزانتان اوقات خوش و خاطره انگیزی را تجربه کنید.