جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های بندرلنگه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بندرلنگه - استان هرمزگان

    بندرلنگه یکی از پر رونق ترین شهرهای ساحلی استان هرمزگان و از بنادر مهم ایران است که در فاصله 174 کیلومتری مرکز استان ( شهر بندرعباس) قرار دارد. شهرستان بندرلنگه از شرق به بندر کنگ، از غرب به روستای شناس و مغویه، از جنوب به خلیج فارس و از سمت شمال به صحرای مهرکان محدود می شود. بندر لِنگه (bandarlengeh) در گذشته به عنوان یکی از بنادر مهم صید مروارید به بندر مروارید معروف بوده ‌است. گویش مردم این دیار اچمی با لهجه لنگه‌ای است و اقوام عرب با ریشه بحرینی نیز در این شهر زندگی می کنند.

    عمارت تاریخی فکری؛ نماد معماری بی نظیر جنوب

    این شهر به دلیل وجود آب انبارها و مساجد قدیمی به شهر برکه ها و مساجد نیز شهرت داشته است که اکثر این آثار ثبت ملی شده اند. در ادامه به معرفی بخشی از این آثار تاریخی می پردازیم.

    خانه فکری: این بنای تاریخی توسط حاج عبد الواحد فکری ساخته شده است که مرکز سکونت تاجران و بازرگانان بوده است. خانه تاریخی فکری با بادگیری‌های بلند، زیر زمین، 25 اتاق و حیاط مرکزی به خوبی معماری جنوب ایران را نمایش می دهد. در ساخت این بنا از مصالحی همچون سنگ، ساروج و گچ استفاده شده است. سقف این بنا پوشیده از چوب، حصیرهایی از برگ درخت خرما و نی های بافته شده است.

    قلعه لشتان: این قلعه در شرق بندر لنگه قرار دارد که در عهد هخامنشی احداث گردیده است. در این قلعه، انبار آذوقه و چندین قبرستان و آب انبار و دخمه های سنگی مشابه با دخمه های غار چهل خانه سیراف وجود دارد.  آثار و کتیبه های تاریخی بدست آمده، بیانگر قدمت 2000 ساله این قلعه تاریخی است.

    منطقه بیابانی سایه خوش: این منطقه بیابانی در نزدیکی خلیج فارس قرار دارد که محل تلاقی دریا و بیابان است. آرامش، کلوت های فرسایش یافته، نخلستان ها و شکل عجیب صخره های این مکان بی نظیر است. شما می‌توانید برای مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی بندر لنگه و رزرو اقامتگاه های بوم گردی و خانه بومی های نزدیک به منطقه بیابانی سایه‌خوش به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    بنگله بستکی، خانه واحدی، آب انبارحاجی ابراهیم، آب انبارحاجی محمد، حسینیه حدادی، عمارت بنگله بستکی، حسینیه غضنفری، حسینیه بنگی، مسجد ملک بن عباس، مسجد خداداد، مسجر سلطان العلیا، مسجد افغان، قلعه لشتان، باغستان گشته و بندر ملو از دیدنی ترین آثار تاریخی بندر لنگه است.

    آداب و رسوم سنتی مردمان این دیار

    حجله عروس: هر شهری از ایران با آداب و رسوم متفاوت و البته جذابی برخوردار است که اصالت و شناسنامه آن قوم را بیان می کند. در بندر لنگه برای عروس و داماد حجله می سازند که با پارچه های زری باف و آینه تزیین می شود و در نوع خود بسار چشم گیر است. 

    چهارشنبه سوری: در آخرین چهارشنبه سال با روشن کردن آتش و پریدن از روی آن این روز را جشن می گیرند. مردم این شهر باور دارند که در روزهای پایانی 1999 بلا نازل می شود که 999 تای آن مربوط به چهارشنبه سوری است پس در این روز از گرفتن لباس خود از خیاطی و نفرین کردن اجتناب می کنند.

    گلابتون دوزی؛ هنردست زنان بندر لنگه

    اکثر زنان این شهر به حرفه بافت لباس محلی مشغول هستند. این هنر بصورت دستی انجام می شود و از مهم ترین صنایع دستی این شهر است. از دیگر صنایع دستی این شهر می توان خوس‌دوزی (بافت فرش با پرزهای بلند)، زردوزی، سوزن دوزی، ساخت قفس ماهی گیری (دگرگور) و ساخت برقع را نام برد.  

    گلابتون دوزی: هنر دوخت طرح های زیبا با نوارهای طلایی بر روی پارچه، گلابتون دوزی نام دارد از این هنر برای تزیین دمپايی، شلوار های زنانه، سر آستين، دور يقه، لبه پرده، ديوارکوب، پشتی، سجاده و جلد قرآن استفاده می کنند.

    گوآوا: میوه ای قرمز رنگ کوچک، شبیه به گلابی که عطر و بوی آن شما را از خود بی خود خواهد کرد. این میوه اغلب در سیستان و بلوچستان و هرمزگان کشت می شود. خرما، و مرکبات از دیگر سوغاتی های خوراکی این شهر است.

    از جمله غذاها و نان های محلی لذیذ بندرلنگه می توان قلیه ماهی، ماهی سرخ کرده، گوبولی، شوربا، نان تومشی، نان فلزی، تنوری، چنگال، خم فروش، جلاب، تنکی، فتیر، شلشلی، گپکی و نان رگاگ را نام برد.

    کی به بندر لنگه سفر کنیم؟

    بندرلنگه یک شهر ساحلی مرطوب است که تابستان های گرمی دارد. با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه، ما به شما پیشنهاد می کنیم تا از اوایل آبان ماه تا فروردین به این شهر بکر سفر کنید تا علاوه بر گردش، لذت اقامت در خانه بومی های این شهر را از دست ندهید.