جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای خورموج - دشتی

    اقامتگاه بوم گردی های خورموج برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خورموج - دشتی

    خورموج یکی از شهرهای تاریخی استان بوشهر و مرکز شهرستان دشتی است که در فاصله 85 کیلومتری مرکز استان (بندر بوشهر) قرار دارد. این شهر از شمال به شهرستان های دشتستان و تنگستان، از غرب به شهرستان تنگستان و خلیج فارس، از جنوب به شهرستان‌های دیر و جم و از شرق به شهرستان فراشبند فارس محدود می‌گردد. مردم شهر خورموج (khormoj) به زبان فارسی و گویش دشتی خورموجی تکلم می‌کنند. نام این شهر به معنای خورشید بر بلندای تابیده بر دشت است که از نام یکی از پادشاهان ساسانی به نام هرمز گرفته شده و در گذر زمان به هورموج و سپس به خورموج تبدیل شده است. ما در این مطلب به معرفی پرطرفدار ترین جاذبه های گردشگری، مناطق توریستی، خانه بومی های این شهر پرداخته ایم. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو، به فهرست اقامتگاه های بوم گردی خورموج در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری این دیار

    قلعه خورموج دشتی: این قلعه تاریخی مربوط به دوره قاجار می باشد که از دو بخش قلعه محمدخان دشتی و قلعه جمال خان با چهار حصار، عمارت مرکزی، اندرونی، قراول خانه و اصطبل تشکیل شده است. سبک معماری این قلعه از دوره ساسانی الهام گرفته شده و دارای طاق بری و گچ بری های بسیار زیبای با به کارگیری سبک سلجوقی می باشد. در اطراف این قلعه، آثار تاریخی دیگری مانند مسجد جامع خورموج، چشمه آبگرم خورموج، آتشکده مند و گنبد نمکی کاکی وجود دارد.

    آتشکده مند: این اثر تاریخی در دل کوهی با نام مند در روستای وراوی در نزدیکی خورموج قرار دارد. نمای داخلی این آتشکده بصورت  تالاری مربع شکل است که در وسط آن آتشدان قرار دارد. مورخان قدمت این اثر را مربوط به اواخر دوره اشکانیان و اوایل دوره ساسانیان می دانند.

    چشمه آبگرم گنویه، رشته کوه گچ ترش، گنبد نمکی، سواحل ماسه ای، مسجد جامع خورموج، قلعه (گور) دختر، آتشکده خورموج و عمارت شیرینه از دیگر جاذبه های گردشگری این شهر است.

    آداب و رسوم سنتی و پوشش محلی

    لباس مردمان این شهر از جذابیت خاصی برخوردار است. به لحاظ شرایط آب و هوایی اکثر مردان لباس های نخی نازک به تن می کنند. پوشش زنان شامل پیراهن های بلند دورچین با عبای سیاه رنگ، روبنده، مقنعه، شلوار چیت و نوعی صندل (کوش) می باشد.

    عید مرده (عید تلخک ها): در روز عید فطر مردم بعد از سحر به مزار شخص فوت شده می روند و مراسم فاتحه خوانی برگزار می کنند که به این مراسم عید مرده می گویند. مردم این شهر بعد از سحر بر سر مزار عزیزانشان سفره می اندازند سپس به نماز عید فطر می روند.

    مراسم عروسی: این مراسم به مدت دو شبانه روز متوالی برگزار می شود. شب اول مراسم حنابندان برگزار می شود که در این مراسم به خیام خوانی و رقص و پای کوبی می پردازند. در مراسم های شادی از تنبک زن و نی انبانه زن نیز استفاده می کنند که به آن عیش می گویند.

    نیمه براتی، نان پوشی، خیام خوانی و طلب باران، عزایم نشینی، تابه گرمک، نظر در آوردن، دم دم سحری و مراسم گلی گوشو ( گره گشو، گره گشایی) از دیگر آداب و رسوم سنتی رایج در خورموج است که قدمتی طولانی دارند.

    سوغات و صنایع دستی بومی خورموج

    در سفر به این شهر سوغاتی هایی ارزشمندی می توانید تهیه کنید که یادآوری آن خاطره خوش سفر را در ذهن شما تداعی می کند. پنیر نخل، خارک پخته، خرما، محصولات حصیری، گلافی (قایق سازی)، گرگور بافی، گبه، گلیم اونه، قالی و عبای دشتی از صنایع دستی و سوغات بسیار ارزشمند این شهر به حساب می آیند.

    گرگوربافی: نوعی تور ماهیگیری است که ماهی را با درصد آسیب پایین صید می کند. این نوع تور از جنس فلز و به شکل نیم دایره ساخته می شود. در گذشته برای ساخت آن از چوب هندی و چینی استفاده می کردند.

    پنیر نخل (غاپ): قسمت میانی درخت خرما دارای ماده ای ترد، شیرین و سفید رنگ است که به آن پنیر نخل یا در اصطلاح محلی غاپ می گویند. نخل داران معمولا نخل هایی که ثمردهی آن به پایان رسیده را برای برداشت پنیر انتخاب می کنند. آسیب به این قسمت از تنه درخت باعث مرگ درخت نخل می شود زیرا این ماده، عامل اصلی رشد درخت است.

    بهترین فصل سفر

    خورموج دارای اقلیمی گرم و خشک است. ما به شما پیشنهاد می کنیم با توجه به شرایط آب و هوایی این شهر، فصل پاییز و زمستان را برای سفر به این شهر زیبا انتخاب کنید.