جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های زرین آباد - ایجرود

    • روستاهای زرین آباد - ایجرود

    اقامتگاه بوم گردی های زرین آباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره زرین آباد - ایجرود

    زرین آباد مرکز شهرستان ایجرود در استان زنجان می باشد که از شمال با زنجان، از شرق با سلطانیه، از غرب با ماه نشان و از جنوب با سهرورد همسایه است. این شهر در فاصله 45 کیلومتری زنجان (مرکز استان) واقع شده است. طولانی ترین بازار ایران در قلب بافت قدیمی شهر زرین آباد قرار دارد و دارای معماری منحصر بفردی می باشد که مورد توجه بسیاری از گردشگران این شهر قرار گرفته است. چنانچه قصد سفر به زرین آباد را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی زرین آباد به شما کمک می کند تا با رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی سفری خاطره انگیز به این شهر داشته باشید.

    سنت های دیرینه این دیار

    مراسم چهارشنبه سوری و سیزده بدر ریشه در فرهنگ و اصالت بومیان زرین آباد دارد. پریدن از روی آب، کلید گره گشا و آش ترش از آئین سنتی این شهر می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    پریدن از روی آب: این مراسم صبح چهارشنبه سوری برگزار می شود که دختران و زنان از روی رودخانه می پرند و 3 بار آب رودخانه را قیچی می کنند و در آخر، آب رودخانه را به عنوان تبرک به خانه های خود می برند.

    کلید گره گشا: در شب چهارشنبه سوری، دختران دم بخت کلیدی را زیر پای راست خود قرار می دهند، سپس دم در می مانند تا ببینند عابری که از مقابل در می گذرد چه می گوید، هرچه عابر بگوید در سرنوشت فرد موثر می باشد.

    آش ترش: بومیان زرین آباد در روز سیزده بدر معمولأ طبیعت بکر را برای تفریح انتخاب می کنند. آش ترش از غذاهای اصیل این شهر است که بومیان در هنگام سیزده بدر از آن غافل نمی شوند.

    مکان های دیدنی و جذاب زرین آباد

    حمام تاریخی زرین آباد، قلعه میمه، چهل پله (آق قلعه) و دستکند خول از جاذبه های طبیعی گردشگری در شهر زرین آباد می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    حمام تاریخی زرین آباد: این حمام به شیوه معماری سنتی در میان باغی شامل درختان سرسبز ساخته شده است. انتخاب این مکان برای احداث حمام به دلیل شیب محل بوده که به جهت سهولت در انتقال آب مورد نیاز و همچنین سهولت در دفع پس آب ها مورد توجه قرار گرفته است. این حمام 5 متر پایین تر از سطح زمین های اطراف بنا شده است و مصالح اصلی به کار رفته در آن، آجر و سنگ می باشند. حمام تاریخی زرین آباد در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    قلعه میمه: این قلعه شامل پله، راهرو، زیرزمین، برج دیده بانی و تعدادی اتاق می باشد. قلعه میمه از مصالحی چون قلوه سنگ و گچ ساخته شده که نمای داخلی دیوارها با ساروج اندود شده است.

    چهل پله (آق قلعه): معماری آق قلعه به دو روش دیوارچین سنگی و حجاری صخره ای با ملات ساروج ایجاد شده است. پیشینه تاریخی این اثر به دوره اشکانی برمی گردد که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است. در بالاترین بخش تپه، مکانی برای ذخیره آذوقه و آب دیده می شود که مورد علاقه و بازدید گردشگران می باشد.

    دستکند خول: این منظره طبیعی در دامنه تپه ماهور و ارتفاعات مشرف به دره رودخانه گلابر قرار گرفته است. دهانه ورودی خول کوچک بوده است و شیب تندی رو به پائین دارد. قدمت این اثر را مربوط به دوره میانی اسلام تخمین زده اند.

    هنر دست استادکاران ماهر و سوغات ارزشمند

    چاقو سازی، ملیله کاری، سوزن دوزی، نمد بافی، خاتم کاری، چاروق بافی، قالی بافی و مسگری از صنایع محلی پرطرفدار زرین آباد به شمار می آیند که بسیار زیبا می باشند. تابلوهای خاتم، نمد، پارچه های سوزن دوزی و چاقو از سوغاتی های معروف این شهر می باشند.

    غذاهای محلی لذیذ زرین آباد

    ترخینه، آش ترش، کوفته برنجی، پیازو، خورشت آلوچه و جغور بغور از غذاهای خوش رنگ و لعاب زرین آباد محسوب می شوند که می توان طعم آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های این شهر چشید.

    بهترین فصل سفر

    از آنجایی که زرین آباد زمستان های بسیار سردی دارد، لذا پیشنهاد می شوند در فصل بهار و تابستان به این شهر سفر کنید و از آب و هوای بکر و طبیعت بی نظیر آن لذت ببرید.