جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های بافق - استان یزد

    اقامتگاه بوم گردی های بافق برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بافق - استان یزد

    بافق یکی از شهرستان های استان یزد، در 120 کیلومتری مرکز استان و در کویر مرکزی ایران قرار دارد. این شهرستان از شرق با بهاباد، از شمال با اردکان، از غرب با یزد و از جنوب با مهریز همجوار بوده و نخلستان های پهناور، کویر زیبا، صنایع دستی و جاذبه های دیدنی اش باعث شده پرطرفدارترین بوم گردی ها را داشته باشد. یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی بافق، به شما کمک می کند بهترین خانه بومی یا اقامتگاه را رزرو نمایید.

    جاذبه های دیدنی بافق

    حمام کاکامیر: این حمام زیبا نمادی از هنر معماران دوران قاجاریه می باشد که از چهار هشتی تشکیل شده و بنای آن با مصالح ساروج و آجر ساخته شده است. از قسمت های مختلف این حمام تاریخی می توان به هشتی، جوی آب خنک، رختکن، جام خانه، خزینه، تون و قسمت شاه نشین اشاره کرد.

    باغ تیتو: معماری این باغ و بنای آن که از دوره صفوی بجا مانده، بسیار چشمگیر، جذاب و دیدنی است. این بنا با خشت و گل ساخته شده و در فهذست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است. در این باغ ایوان ها، ستون های بلند، بادگیر، درختان نخل و انار بسیار خودنمایی کرده و امروزه این باغ بعنوان اقامتگاه بوم گردی پذیرای گردشگران و مسافران بافق می باشد.

    ارگ عبدالرضاخان بافقی: قدمت این ارگ به دوره قاجار برمی گردد. این قلعه از سه طبقه، تعداد 36 پله، سه برج با ارتفاع 12 متر و دیوارهایی بزرگ با ضخامت یک و نیم متر و ارتفاع هفت متر تشکیل شده که امروزه فقط قسمتی از این دیوارها بجا مانده است.

    میدان خان: در وسط شهر بافق میدانی زیبا وجود دارد که در آن حوض آب و درختان خرما خودنمایی می کنند. در اطراف این میدان بناهای تاریخی ارزشمندی همچون کاروانسرا، آب انبار و مسجد جامع قرار دارد که متعلق به دوره زندیه و قاجاریه هستند.پ

    کمپ کویرنوردی شن و شادن: این کمپ محل بسیار مناسبی برای دوستداران کویر می باشد و خدمات زیادی از قبیل شترسواری، موتورسواری، سافاری، اجرای موسیقی محلی، چادرهای اقامتی، چای آتشی، آش محلی و ... را برای گردشگران فراهم کرده است.

    از سایر جاذبه های گردشگری و بوم گردی تفت می توان قلعه باقرآباد، کویر دانجیر، مسجدجامع بافق، دره سنگاب بیشه، چشمه پیروزه، درخت چنار روستای باجگان، روستای شادکام، قلعه شهرآباد، خانه وحشی بافقی و نخلستان های زیبای بافق را نام برد.

    معماری اصیل خانه ها

    معماری خانه های استان یزد یکی از زیباترین معماری های ایران است. خانه های یزد بدلیل اعتقادات مذهبی مردم و رعایت حجاب، بگونه ای ساخته شده تا از دید نامحرم به داخل خانه در امان باشد. این خانه ها دارای اتاق های زمستانی و تابستانی هستند که در اطراف حیاط قرار دارند و در جهتی ساخته شده اند که در تابستان از کمترین و در زمستان از بیشترین میزان نور خورشید بهره مند باشند. همچنین وجود حوض آب و چندین درخت در حیاط، به خنکی و رطوبت خانه کمک می کند. یکی از ویژگی های معماری بافق، ساخته شدن خانه ها در جهت قبله می باشد.

    فرهنگ و آیین بومی

    آیین نوروز: مردم شهرستان بافق به آداب و رسوم باستانی نوروز بسیار پایبند هستند. خرید لباس نو، پهن کردن سفره هفت سین، دید و بازدید و مراسم ویژه ای همچون حنابندون شب عید، پخت آش اولین شنبه سال، قرض ندادن در اولین شنبه سال، انجام بازی های نوروزی همچون تخ جنگی و قلعه بلند از جمله آیین های مردم بافق می باشد. تحفه نامزد نیز یکی دیگر از مراسم روز عید است که در آن خانواده داماد ظرفی از اسفناج و ماست به خانه عروس برده و معتقد بودند با انجام این کار، عروس سبز بخت می شود.

    آیین محرم: جوش دوره نام یکی از آیین های مردم بافق در ماه محرم می باشد که در آن بصورت نمادین به دفن شهدای صحرای کربلا می پردازند.

    اجغه زنی نیز یکی دیگر از مراسم محرم است که فلسفه آن به صحرای کربلا و روز تاسوعا برمی گردد. در این مراسم مردان دو سنگ را در دست گرفته، دور یک مداح جمع شده و در حالی که سنگ ها را بهم می زنند، ذکر مظلوم حسینم را تکرار می کنند. (در فلسفه این مراسم آمده است روز تاسوعا امام حسین (ع) در مکانی بلند ایستاد تا با معرفی اجدادش به دشمن، آنها را از جنگ منصرف کند؛ در این هنگام افراد یزید به لشکریان دستور دادند با بهم زدن سنگ ها و ایجاد سروصدا، از رسیدن صدای امام به دشمن جلوگیری کنند.)

    سینه زنی، زنجیر زنی، نخل برداری، حرکت هیات های تعزیه و هیات عرب های بادیه نشین از سایر آداب و رسوم مردم بافق در محرم می باشد.

    صنایع نخل

    صنایع دستی نخل یکی از مهم ترین سوغات شهر بافق هستند. در این شهرستان از تمامی قسمت های درخت نخل که هر کدام نام مشخصی دارد، در تولید صنایع دستی استفاده می کنند. الیاف سیسی بخشی از درخت نخل است که از آن برای بافت پادری و ریسمان استفاده می شود. از برگ نخل یا مغ هم برای بافت زیر انداز، حصیر، گوشت دان، کلاه حصیری و انواع بادبزن استفاده می شود. ترازو های سنتی و انواع سبد نیز از جمله صنایع دستی ساخته شده از ترکیب سیس و مغ می باشد.