جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های سیراف - بندر کنگان

    اقامتگاه های بوم گردی سیراف برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره سیراف - بندر کنگان

    سیراف یکی از شهرهای باستانی استان بوشهر در شهرستان کنگان است و در فاصله ی ۲۴۳ کیلومتری شهر بوشهر (مرکز استان) و ۳۸ کیلومتری کنگان قرار دارد. این شهر یکی از قدیمی ترین بنادر ایران به قدمت خلیج فارس است که در زمان ساسانیان روابط تجاری زیادی با اروپا، آفریقا و چین داشته است. سیراف بخشی از مسیر راه آبی ابریشم بوده است، در واقع این بندر سیلان، هند و چین را به بندرهای دریای سرخ در اروپا متصل می کرده است و به همین دلیل از آن به عنوان راه ادویه نیز یاد می شده است. قرارگیری بندر سیراف (بندر طاهری) در نوار عرضی باریکی، بین کوه و دریا و ساختمان هایی که بصورت پلکلنی به سمت کوهستان سوق پیدا کرده اند، یادآور شهرهای ماسوله و کندوان برای مسافرانی است که به این منطقه سفر می کنند.

    عزاداری ماه محرم در بندر سیراف

    اهالی این شهر یک هفته مانده به آغاز ماه محرم پرچم های عزاداری را در مساجد و در سطح شهر نصب می کنند. معمولاً سخنرانان و مداحان بزرگی از شهر قم برای برگزاری هرچه بهتر مراسم سوگواری امام حسین (ع) به دعوت مردم به سیراف می آیند. مراسم عزاداری از اول محرم با جوشی آغاز می شود و کم کم با ورود جوانان و قرارگیری آنان به شکل دایره ای سینه زنی آغاز می شود. در روز نهم محرم در مساجد غذای نذری توزیع می شود و گروه های عزاداری در حالیکه بزنگ، گهواره نمادین حضرت علی اصغر (ع) (بزنگ) را در دست دارند به سمت مزار شهدا حرکت می کنند. زنان سیراب، آرایش و شانه زدن مو در ماه محرم را خوش یمن نمی دانند و تا جای ممکن از جارو زدن و مرتب کردن منزل امتناع می کنند.

    سوغات و صنایع دستی، از ماهی تا سبد حصیری

    ماهی، میگو و خرما در کنار صنایع دستی از قبیل آویزهای حلزونی، صدفی، تزئینات آکواریوم، سبد حصیری، دمپایی حصری و لیف بهترین سوغاتی هایی هستند که می توانید برای دوستان و آشنایان خود به ارمغان ببرید. در سفر به بندر سیراف به شما توصیه می کنیم که تجربه طعم لذیذ غذاهای دریایی از قبیل قلیه ماهی، ماهی سرخ شده و میگو پلو را از دست ندهید.

    حوضچه های باران، تنها جاذبه ی تاریخی بازمانده از دوران باستان

    سیراف به علت قرارگیری در نزدیکی شیراز و کنگان سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند. مسافرانی که به این شهر سفر می کنند معمولاً دو دسته هستند، گروه اول باستان شناسان علاقه مند به طبیعت و تاریخ هستند که به علت قدمت باستانی این منطقه به بندر سیراف سفر می کنند و گروه دوم صنعتگران پتروشیمی هستند که باتوجه به  قرارگیری این شهر بین منطقه انرژی پارس جنوبی و کنگان اقامت در بوم گردی ها و خانه های ساحلی این بندر را انتخاب می کنند. زمین لرزه ای مرگبار در سال 1367 که هفت روز ادامه داشت، سبب شده است که بندر قدیمی سیراف به طور کلی مدفون شود. آنچه از این شهر پس از زلزله باقی مانده است، حفره های سنگی (حوضچه های باران) کنده شده در شیب های بلند کوه هستند که زمانی به عنوان قبر استفاده می شده اند. برخی از باستان شناسان بر این باورند که کاربرد اولیه این حوضچه ها نگهداری آب باران و هدایت به سمت زمین های کشاورزی بوده است. عمارت شیخ جبار نصوری، مسجد امام حسن بصری، چاه های سنگی، گور تمدن ها، گور سیبویه، آبگیر دره لیر و بندر سیراف از دیگر جاذبه های این شهر هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    مسجد امام حسن بصری: این بنا بر روی تپه های مشرف بر مزار شهدای کنونی و بر روی ویرانی های یک دژ ساسانی در زمان ایلخانی ساخته شده است. مسجد امام حسن پیش از وقوع زلزله یکی از بزرگ ترین مساجد با مناره با شکل کلی حیاط مربعی در سرزمین های اسلامی بوده است.

    بهترین زمان سفر به سیراف

    اوایل اسفند تا اوایل اردیبهشت و همچنین اوایل آبان تا اوایل آذر بهترین فصل برای سفر به سیراف و لذت بردن از جاذبه های گردشگری این شهر است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست کامل اقامتگاه های بوم گردی، ساحلی و خانه های بومی و محلی سیراف، امکان رزرو آنلاین مقرون به صرفه ای را برای شما فرهم می کند.