جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای خلیل آباد - استان خراسان رضوی

    اقامتگاه بوم گردی های خلیل آباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خلیل آباد - استان خراسان رضوی

    خلیل آّباد از شهرستان های  استان خراسان رضوی در فاصله ی 30 کیلومتری بجستان و 15 کیلومتری کاشمر است. این شهرستان از شمال به کوه سرخ در شهرستان کاشمر، از جنوب به بجستان و گناباد و از جنوب شرقی با مه ولات همسایه است. شهرستان خلیل آباد با قرار گرفتن بین بردسکن و کاشمر و همچنین در مسیر رسیدن به مشهد مقدس با فاصله 240 کیلومتری، سالانه پذیرای تعداد زیادی مسافر است که از جاذبه های طبیعی، گردشگری و مذهبی آن دیدن می کنند. وجود آتشکده در کوه های شمال شرقی و قلعه دختر در کوه های شمال غربی خلیل آباد کنونی، نشان از پیشینه و غنای تاریخی این شهرستان دارد.

    آداب و رسوم کهن

    با توجه به باورهای مردم منطقه انواع جشن ها، اعیاد و مناسبت های خاص همچون گذشته برگزار می شود، مراسم خواستگاری، عقدکنان، سده چهارشنبه سوری، ختنه سوران، حیدری حیدار، دسته بنی اسد و عزاداری تاسوعا و عاشورا همراه با تعزیه خوانی، نقالی و پرده خوانی تنها بخشی از این مراسم هستند. پخت انواع نان های محلی (گرده، قلیفی، خشکی و کاک) و نیز خوراکی های محلی مانند تاک پلو، انواع اشکنه، کشک و بادمجان، آرد بریو و قورمه نیز همچنان در میان مردم رایج است.

    موسیقی مقامی: موسیقی خاص ناحیه خلیل آباد از قدمت و ارزش ویژه ای برخوردار است و مردم در مناسبت های مهم از قبیل جشن پایان جمع آوری محصول، با سازهایی نظیر دهل، سرنا، دوتار و دف به اجرای موسیقی سنتی می پردازند که معمولاً با رقص دوره و چوب بازی نیز همراه است.

    پرده خوانی عاشورایی: هنر پرده خوانی گونه ای پیشرفته از نقالی است و در آن، راوی به کمک تصاویری که با الهام از مقتل ها کشیده شده است به عزاداری در روز عاشورا می پردازد. پرده خوانی یکی از هنرهای قدیمی مردم خلیل آباد است و ریشه در ارادت خاص آنها به اهل بیت دارد.

    سوغات و صنایع دستی

    کشاورزی، کسب و کار اصلی مردم خلیل آباد است. انگور و در سال های اخیر زعفران، پسته، انار، گندم، کلزا و زیره عمده محصولات کشاورزی این شهرستان هستند. قالی های بافته شده توسط زنان خلیل آباد، گلیم های الوان، فرآورده های حصیری و پارچه های دست باف تنها بخش کوچکی از صنایع دستی این شهرستان هستند، مهم ترین سوغات خلیل آباد، کشمش و خشکبار است، مردم خلیل آباد محصول انگور خود را با روش های سنتی در جاهای مخصوصی به نام کشمش خانه به کشمش تبدیل می کنند که امروزه به عنوان سوغات، جای خود را در سبد گردشگران پیدا کرده است و به سراسر ایران نیز صادر می شود.

    جاذبه های دیدنی خلیل آباد

    امام زاده هادی شوراب، امام زاده قاسم ارغا، آبگرم معدنی خلیل آباد، مسجد جامع خلیل آباد و حمام تاریخی آقا، از مکان های دیدنی شهرستان خلیل آبا هستند که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده اند.

    آبگرم خلیل آباد: این منطقه دارای 12 اثر تاریخی از جمله آسیاب، دره های زیبا و چشم نواز با پوشش نیزار، آبشارها و رودخانه دائمی خارزنج و حوضچه های آبگرم معدنی به نام زو بوده و در سال های اخیر مورد توجه ویژه طبیعت دوستان قرار گرفته است.

    کویر نمک (کفه نمکی): این کویر در سه ماهه اول سال با دریاچه های فصلی نمک جلوه ی خاصی دارد و با فاصله ی 35 کیلومتری، در جنوب غربی شهرستان خلیل آباد، روستای جعفرآباد قرار دارد. اقامت در اقامتگاه های بوم گردی و خانه های محلی این منطقه، امکان بازدید از بافت تاریخی روستای جعفرآباد، آب انبار و مسجد جامع ساباط را برای گردشگران فراهم می کند.

    بقعه امامزاده قاسم ارغا: این بنای مستطیلی شکل با چهار طاق در اطراف درب ورودی و پنجره هایی مرتفع، متعلق به اواخر دوره قاجار است و در روستای ارغا قرار دارد. باور مردم محلی بر این است که امامزاده قاسم برادر حضرت امام رضا (ع) هستند.

    بهترین فصل سفر

    خلیل آباد زمستان های معتدل و تابستان های گرم و خشکی دارد و بهار بهترین فصل برای بازدید از این منطقه و همچنین اقامت در کویر و رصد ستارگان است. شما می توانید از طریق سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو بوم گردی و خانه بومی مورد نظر خود اقدام کنید. یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی ها و خانه های محلی این شهرستان، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه آنها همراه شماست.