جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های زیرکوه - استان خراسان جنوبی

    • روستاهای زیرکوه - استان خراسان جنوبی

    اقامتگاه بوم گردی های زیرکوه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره زیرکوه - استان خراسان جنوبی

    زیرکوه یکی از شهرستان های استان خراسان جنوبی به مرکزیت شهر حاجی آباد است و در فاصله ی 158 کیلومتری مرکز استان (بیرجند) قرار دارد. این شهرستان از شمال با شهرستان خواف در استان خراسان رضوی، از جنوب به بخش قهستان شهرستان درمیان، از غرب به شهرستان قاینات و از شرق به طول 116 کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.

    آداب و رسوم کهن زیرکوه

    آئین مربوط به نوروز از قبیل خانه تکانی، خرید لباس نو، حنا کردن مو و انگشتان دست، پخت انواع شیرینی محلی و رفتن به دل طبیعت در روز سیزدهم هنوز هم توسط مردم با شور و حرارت بالایی برگزار می شود. در ادامه به معرفی دیگر آداب و رسوم شهرستان زیرکوه می پردازیم.

    شاه مولایی: در این رسم، افراد ریش سفید با مراجعه به خانه ی افراد ثروتمند پیش از نوروز، اقدام به جمع آوری لباس و پول برای افراد نیازمند می کردند چرا که مردم اعتقاد داشتند در شب عید همگی می بایست پلو مصرف کنند.

    سمنوپزان: زنان پیش از نوروز، گندم را در ظرف های تمیزی می ریزند و در پشت بام قرار می دهند تا با آب باران پر شود و شروع به جوانه زدن کند. بعد از این مرحله گندم را خشک و سپس آسیاب می کنند، بعد از الک کردن نیز به آن زردچوبه و دارچین اضافه می کنند و بر روی اجاق قرار می دهند. در پایان و بعد از پخته شدن سمنو را در ظرف های کوچک تقسیم بندی کرده و با آجیل تزئین می کنند.

    سوغات و صنایع دستی

    کشاورزی شغل اصلی مردم در شهرستان زیرکوه است و زرشک، زعفران، آلو، عناب، پسته و انگور مهم ترین محصولات کشاورزی این منطقه هستند. زیرکوه به عنوان بزرگ ترین تولید کننده زرشک ایران شناخته می شود و این محصول می تواند بهترین سوغاتی برای دوستان و آشنایان شما باشد. اگر شما به گیاهان دارویی نیز علاقه مند هستید، انواع زیره کوهی، آویشن، مستار، کلپوره، کاکوتی، بومادران و بنه در زیرکوه به علت وجود رشته کوه های وسیع به فراوانی یافت می شود. غذای محلی این شهرستان قروت است که به تنهایی و یا با بادمجان و سبزی سرو می شود و با اقامت در بوم گردی ها و خانه های بومی زیرکوه می توانید طعم اصیل این غذا را تجربه کنید. زنان زیرکوه با بافتن حوله، چادر شب، سبد، خورجین و پلاس ضمن حفظ هنرهای دستی این منطقه به امرار معاش نیز کمک می کنند.

    از غار پهلوان تا دشت لاله های سرخ زیرکوه

    زلزله ای در اردیبهشت ماه سال 1376 به بزرگی 7/3 ریشتر در زیرکوه، سبب تخریب بسیاری از منازل و آثار باستانی و تاریخی این منطقه شده است. بناهایی مانند مسجد جامع افین، قلعه کوه افین، آسیاب افین، سد سردوان، سد فخران، غار پهلوان، روستای اردکول و قلعه دختر آهنگر برخی از جاذبه های دیدنی این شهرستان هستند.

    روستای گردشگری اردکول: رویش لاله های زیبا در فصل بهار سبب شده است تا این روستا به سرزمین لاله های سرخ مشهور شود. اردکول در فاصله 15 کیلومتری زیرکوه قرار دارد و با کوه های مرتفع، آب گوارا و باغ های سرسبز با گل های رنگارنگ، در سال های اخیر مورد توجه طبیعت گردان قرار گرفته است.

    غار پهلوان: غاری زیبا و دیدنی در فاصله ی 40 کیلومتری حاجی آباد زیرکوه که در دامنه کوه های شاسکوه قرار دارد و باتوجه به شواهد موجود، محل سکونت مردم در دوره اسماعیان بوده است. این غار 50 متری دارای چندین حوضچه است و از دو دهانه تنگ و باریک تشکیل شده است، علت نام گذاری این غار آهکی نیز زندگی پهلوانی در آن است که هم اکنون قبر وی بر روی این کوه قرار دارد.

    کویر همت آباد: یکی از غنی ترین زیست بوم های بیابانی از نظر تنوع گیاهی و جانوری که در 60 کیلومتری زیرکوه و در مجاورت روستایی با همین نام قرار دارد. گربه ی شنی یکی از جاذبه های طبیعی این کویر است که حتی گردشگران خارجی زیادی را به سمت خود جذب کرده است.

    بهترین فصل سفر

    زیرکوه جزو مناطق سردسیر استان خراسان جنوبی است و زمستان های سرد و سختی دارد. شما می توانید در فصل بهار که بهترین زمان برای سفر به این شهرستان است از طریق سامانه یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو اقامتگاه مورد نظر خود اقدام کنید. یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های محلی زیرکوه برای رزرو آسان و مقرون به صرفه این بوم گردی ها در کنار شماست.