جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های جاورسیان - خنداب

    • روستاهای جاورسیان - خنداب

    اقامتگاه بوم گردی های جاورسیان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جاورسیان - خنداب

    جاورسیان از شهرهای تابعه ی شهرستان خنداب در استان مرکزی است که در فاصله ی 22 کیلومتری خنداب و 66 کیلومتری اراک (مرکز استان) قرار دارد. این شهر از شمال غربی به خنداب، از جنوب شرقی به اراک، از جنوب به شازند (با فاصله ی 32 کیلومتری) و از غرب به استان همدان محدود می شود. شهر جاورسیان دارای جمعیتی بالغ بر 6000 نفر است که روستاهای کرکان، آدشته، سوزان، اناج، مانیزان و درمن در اطراف این شهر قرار دارند که بسیاری از نیازهای خود را با مراجعه به جاورسیان بر طرف می کنند. عبور بزرگ ترین رودخانه ی استان به نام قره چای از این شهر باعث شده است که زمین های کشاورزی آن بسیار حاصلخیز باشند و اکثر مردم از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند.

    آداب و رسوم کهن

    در زمان برداشت گندم معمولا کودکان با خوشحالی به سمت زمین زراعی پدر و یا پدربزرگ خود می رفتند و از صاحب خرمن مقداری از محصول را به عنوان مبارکی و پاداش درخواست می کردند. این هدیه در اصطلاح محلی کوکوله خوانده می شود که در حدود دو یا سه کیلو از محصول زمین است. شیرواره یکی دیگر از آئین های قدیمی جاورسیان است که امروزه در حال فراموشی است. باتوجه به تهیه تمام لبنیات مصرفی به صورت محلی و نژاد خاص گاوهای منطقه، مقدار شیر هر خانوار کم بوده و همسایه ها اقدام به جمع آوری شیر یکدیگر می کردند. این کار معمولا سه روز زمان می برد و در این مدت همه موظف بودند که صبح زود و غروب تمام شیرها را به یک خانواده تحویل دهند. مقدار شیری که هر خانواده در این مدت جمع آوری می کرد توسط پیمانه ای به نام اوگردان اندازه گیری می شد و این فرد موظف بود تا در دوره های بعد همین مقدار شیر را تحویل دهد.

    سوغات و صنایع دستی جاورسیان

    یکی از لذت بخش ترین قسمت های سفر، رفتن به بازار و خرید سوغات سفر مانند خوراکی های لذیذ، صنایع دستی و یا محصولات کشاورزی و باغی است. از مهم ترین محصول زراعی این منطقه می توان به انگور، سیب، گوجه، لوبیا، گندم و یونجه اشاره کرد. اکثر باغداران انگور محصول خود را به صورت کشمش فرآوری می کنند که پس از غربالگری در کارخانه های تولید کشمش به کشورهای مجاور صادر می شود. زنان خانه دار این شهر نیز در روزهای تیرماه که غوره های انگور در اوج ترش مزگی هستند به گرفتن آبغوره و ترشی مشغول هستند. سوغات و شیرینی سنتی پرطرفدار جاورسیان باسلوق است که معمولا در اوایل پاییز و زمستان توسط زنان روستایی با شیره انگور، مغز گردو، آرد و ادویه های مختلف تهیه شده و از شیرینی های مخصوص بر سر سفره های عید نوروز می باشد.

    جاذبه های گردشگری

    رودخانه ی قره چای، مناظر زیبای باغ های مملو از درختان میوه، امام زاده ابراهیم و چشمه علی گذر از زیباترین جاذبه های طبیعی و تاریخی جاورسیاب هستند که سالانه گردگشران زیادی را به سمت خود جذب می کنند. در سفر از اراک به جاورسیان و در 30 کیلومتری این شهر، پل زیبای دو آب با 130 متر طول و هشت متر عرض قرار دارد که بلندترین نقطه ی آن از کف رودخانه شش متر است. این پل با هشت چشمه بزرگ و کوچک، طاق ها و موج شکن های تیزه دار از سنگ، آجر و آهک ساخته شده و محل گذر احشام و عبور و مرور مردم محلی می باشد.

    امام زاده ابراهیم نوده: در فاصله ی سه کیلومتری جاورسیان قرار دارد که بنای ساختمان، بقعه ای قدیمی با فضای حرم مدور و گنبدی شکل است. در دو طرف حرم دو کتیبه ی کاشی با رنگ لاجوردی قرار دارد که با خط ثلث سفید به آیات قرآن (آیت الکرسی) مزین شده است.

    بهترین فصل سفر به جاورسیان

    شهر جاورسیان در هر زمانی زیبایی های خاص خود را دارد اما بهار و تابستان بهترین زمان برای سفر به این شهر هستند چراکه باغ های میوه مناظر بسیار چشم نوازی را پدید می آورند. شما می توانید ضمن مشاهده ی فهرست اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و محلی جاورسیان در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و اقتصادی این اقامتگاه ها اقدام کنید تا تجربه ای خوش و فراموش نشدنی از سفر به استان مرکزی را در ذهن خود ثبت کنید.