جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای کوچصفهان - رشت

    اقامتگاه های بوم گردی کوچصفهان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کوچصفهان - رشت

    شهر کوچصفهان یکی از شهرهای شهرستان رشت و استان گیلان می باشد و در گذشته به نام های بهمنش، کوچ خان و کوچستان شهرت داشته است. یکی از دلایلی که این دیار را کوچصفهان می خوانند به دور صفویه باز می گردد. در آن زمان اصفهان پایتخت ایران بوده و به سبب وابستگی این شهر به اصفهان و کوچ عده ای از اصفهانیان به این منطقه، آن را کوچصفهان یعنی اصفهان کوچک قلمداد نمایند. شهر کوچصفهان از شمال با خشکبیجار، از شرق و جنوب با آستانه اشرفیه و از غرب با رشت همجوار می باشد. اگر شما هم علاقه مند به سفر هستید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت در کوچصفهان می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی، بی نظیرترین کلبه ها و بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم بومیان کوچصفهان

    بومیان کوچصفهانی همچون سایر شهرهای استان، آداب و رسومی دارند که میراث گذشتگان است و برای حفظ و ماندگار شدن آن می کوشند. در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از این سنت های ماندگار می پردازیم.

    مراسم برم بری: در گذشته هم محلی ها در یک مجمعه، گوشت، مرغ، گردو، قیسی و حبوبات می گذاشتند و به خانه داماد می برند و به نوعی در هزینه عروسی مشارکت می کردند.

    شب یلدا: خانواده ها در خانه بزرگترها دورهم جمع می شوند و از تنقلات و میوه ها به خصوص هندوانه استفاده می کنند و معتقدند هر فردی در این شب هندوانه بخورد در تابستان دچار تشنگی نمی شود.

    ماه محرم: مردمان مذهبی دیار کوچصفهان همچون سایر شهرهای ایران در گوشه گوشه شهر، پرچم ها و تکیه های عزاداری را برپا می کنند و شهر را برای مراسم تعزیه خوانی، پخش نذری، سینه زنی و زنجیر زنی عزاداران آماده می کنند. علاوه بر اینها در شامگاه روز عاشورا آئین سنتی شام غریبان را دارند که در آن عزاداران با در دست داشتن شمع روشن و تشکیل هیئت های سینه زنی به نوحه خوانی می پردازند و در کوچه و خیابان ها حرکت می کنند.

    لباس محلی: مردان و زنان این دیار، لباس های محلی رنگارنگی دارند که گردشگران هم شیفته زیبایی آن شده اند و به اندازه گرفتن یک عکس یادگاری آن را امتحان می کنند و گاه آن را با خود به یادگار می برند. پوشش مردان شامل کلاه، جلیقه، شلوار، کت، شال، پا افزار، گیوه یا چکمه و برای زنان روسری و سربند، پیراهن، جلیقه، کت، دامن، شلیته، شلوار و چادر کمر می باشد.

    غذاهایی خوش رنگ و لعاب دیار کوچصفهان

    مرغ کولا، ماهی دبیج، مرغ ترش، مسمای بادمجان، میرزا قاسمی، خورشت آلو مسما، سیر قلیه، نازخاتون و واویشکا بخشی از غذاهای خوش رنگ و لعاب این دیار است که طعم آنها خاطره خوشی را در ذهن گردشگران حک کرده است. 

    جاذبه گردشگری کوچصفهان

    پل تاریخی مورغانه پورد در روستای لاله دشت، حمام قدیمی متعلق به عصر قاجار از جمله مکان های تاریخی کوچصفهان است، اما آنچه که گردشگران را شیفته و شیدای خود کرده است طبیعت رویایی و رنگارنگی است که عبور سپیدرود از میان سنگ ها و صدای خوش پرندگان از میان شاخ و برگ درختان، جذابیت آن را دو چندان کرده است، طبیعتی زیبا با درختان سر به فلک کشیده که روح را تازه و پرتوهای خورشید در میانشان، رنگ آمیزی بی نظیری را به چشمان هر طبیعت دوستی هدیه می کند.

    هنردست مردان و زنان خوش ذوق کوچصفهان و سوغات خوشمزه این دیار

    مردان و زنان هنرمند و خوش ذوق دیار کوچصفهان، آثار رنگارنگ و بی نظیری چون حصیر بافی، رشته دوزی، شال بافی، چادر شب بافی و مروار بافی را می آفرینند که چشم هر بیننده ی هنر دوستی را مجذوب زیبایی خود می کند. نان و شیرینی محلی، ماهی، مربا، ترشیجات، کلوچه، چای و زیتون از سوغاتی های خوشمزه و بی نظیر دیار کوچصفهان است که طرفداران بسیاری در میان گردشگران دارد.

    بهترین فصل سفر

    با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، فصل بهار و اوایل پاییز، بهترین زمان سفر به کوچصفهان است تا از طبیعت و شگفتی های منطقه بهترین بهره را ببرید و اوقات خوش و به یادماندنی را در کنار عزیزانتان تجربه کنید.