جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای داورزن - استان خراسان رضوی

    اقامتگاه بوم گردی های داورزن برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره داورزن - استان خراسان رضوی

    داورزن یکی از شهرستان های غربی استان خراسان رضوی است که 310 کیلومتر تا مشهد فاصله دارد. این شهرستان مرز بین دو استان خراسان رضوی و سمنان است و از این رو به میقات الرضا شهرت دارد. داورزن از شمال به شهرستان های جوین و جغتای، از شرق و جنوب به شهرستان سبزوار (با فاصله 75 کیلومتر) و از غرب به شهرستان شاهرود (با فاصله 195 کیلومتر) محدود می شود.

    رسوم کهن و فرهنگی داورزن

    مردم داورزن مانند سایر هموطنان عزیزمان، برخی از فرهنگ و آداب و رسوم خود را از گذشته تاکنون حفظ کرده اند. خانه تکانی، چیدن سفره هفت سین، کاشتن گل و گیاه، خرید البسه نو به ویژه برای کودکان و دیدن بزرگان، بخشی از آداب و رسوم مردم این منطقه در عید نوروز است. در ادامه به معرفی سایر آداب و رسوم مردم این منطقه می پردازیم.

    آش جوشواره: آخرین روز سال را در این منطقه علفه، می نامند و زنان در این روز به باغ ها و اراضی کشاورزی رفته و سبزی بیابانی جمع می کنند و آش مخصوص جوشواره را با این سبزی های تازه، پخت می کنند. غذای بیشتر مردم در این روز آش است که مقداری از آن را در اولین وعده غذایی سال جدید میل می کنند تا برکت و سرسبزی سال قبل را به سال جدید انتقال دهند.

    سنگ زنی: مردم داورزن در ماه محرم آداب و رسوم خاص خود را دارند و شیفتگان اهل بیت (ع) با آئین سنگ زنی، ارادت خود را به حضرت امام حسین (ع) نشان می دهند. در این مراسم با هدف نشان دادن غم و اندوه فراوان، عزاداران با برهم زدن دو چوب یا سنگ و خواندن ذکرهایی به سوگواری می پردازند.

    سوغات و صنایع دستی

    مردم داورزن غالباً به شغل کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و فلفل، مشهورترین سوغات این منطقه است که شهرت جهانی دارد. داروهای گیاهی، کشک، خشکبار، زیره، خاکشیر، گردو، بادام و برگه انواع میوه های تابستانی، از دیگر سوغات این شهرستان هستند که جای خود را در سبد خرید گردشگران پیدا کرده اند. نمدبافی و فرت بافی با پشم شتر، رنگرزی سنتی، آهنگری و سفالگری در برخی از روستاهای داورزن همچون گذشته رونق دارد.

    برترین جاذبه های دیدنی داورزن

    دامنه ی کوه های ییلاقی و سرسبز داورزن از آب و هوای بسیار مطبوعی برخوردار است و سالانه گردشگران زیادی را جذب می کند. چهار طاقی خانه دیو، کاروانسرای مزینان، کاروانسرای مهر، آب انبارها، مسجد جامع فیض آباد، منطقه کوهستانی آبرود، آتشکده آذربرین، آبشارهای بفره و طبیعت زیبای دره شملق، از جاذبه های طبیعی و تاریخی این شهرستان هستند.

    آتشکده آذربرین: در زمان ساسانیان، این آتشکده جهت ستایش کشاورزان مورد استفاده قرار می گرفته است و امروزه بر بلندای تپه ای سنگی در روستای مهر قرار دارد.

    آبشارهای بفره: بزرگ ترین آبشارهای خراسان رضوی در فاصله ی 35 کیلومتری داورزن و با ارتفاع 86 متر، در دره زیبا و ییلاقی بفره واقع شده است و رودخانه ی دائمی و پر آب بفره در آن جریان دارد. این آبشارها دارای 35 حوضچه هستند که زمین های کشاورزی منطقه را سیراب می کنند و عبور از همه ی آن ها بدون تجهیزات کامل صخره نوردی و کوهنوردی ممکن نیست.

    کویر مزینان: این کویر زیبا و کمتر توسعه یافته در شش کیلومتری داورزن و در مجاورت روستایی با همین نام قرار دارد. روستاهای اطراف کویر مزینان ییلاقی و خوش آب و هوا هستند و تنها چند کیلومتر با آن فاصله دارند. اقامتگاه های بوم گردی و خانه های محلی بسیار زیبایی در این منطقه قرار دارند و کسانی که از گرمای شدید فراری هستند، می توانند در طول روز در این روستاها اقامت کنند و برای دیدن شب های رویایی و پرستاره کویر به مزینان بیایند و یک شب خاص و خاطره انگیز را به صبح برسانند.

    بهترین فصل سفر

    داورزن دارای آب و هوای خشک و بیابانی است، از این رو بهترین فصل سفر به این شهرستان بهار و پاییز است. اگر قصد شب مانی در کویر و تماشای آسمان زیبای آن را دارید، حتما به این نکته توجه کنید که شب های کویر بسیار سرد و همراه با بادهای شدید است و بهترین زمان برای رصد آسمان، بهار یا تابستان است. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست کاملی از اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و محلی داورزن در کنار شماست تا امکان رزرو این بوم گردی ها را برای شما فراهم کند.