جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های شیروان - استان خراسان شمالی

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 8 اقامتگاه

    • روستاهای شیروان - استان خراسان شمالی

    اقامتگاه بوم گردی های شیروان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره شیروان - استان خراسان شمالی

    شهر شیروان مرکز شهرستان شیروان و یکی از شهرهای استان خراسان شمالی است. شیروان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با شهرستان اسفراین، از شرق با شهرستان فاروج و از غرب با شهرستان بجنورد همجوار می باشد. چنانچه قصد سفر شیروان را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم غنی و ارزشمند دیار شیروان

    دیار شیروان مجموعه کوچکی از اقوام کرد، ترک، تات و فارس است که هر کدام سنت های منحصر به فرد و ویژه ای را با خود به همراه دارند که در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از این سنت ها می پردازیم:

    سازهای محلی: قمشه، دو تار، دهل، سرنا، کمانچه، موزقان و نی تنها برخی از سازهای محلی شیروان است که برای نواختن بهترین و ماندگارترین موسیقی های محلی مورد استفاده قرار می گیرند.

     کوزه شکستن: بعد از مراسم چهارشنبه سوری، برای دفع بلا مقداری نمک برای چشم شور، مقداری زغال برای سیاه بختی و یک سکه برای تنگ دستی داخل کوزه می اندازند و دور سر اعضای خانواده می چرخوانند و نفر آخر کوزه را از پشت بام به پایین می اندازد و از این طریق شور چشمی، سیاه بختی و تنگ دستی را در سال نو از خانه دور می سازند.

    ماه رمضان: مرمان شهر شیروان همانند دیگر شهرهای ایران رسومی چون طبل زنی برای بیدار کردن روزه داران، تهیه هدیه برای نوجوانان، مراسم آشتی کنان و برگزاری جشن در عید فطر را در کنار دیگر سنت های این ماه مبارک دارند.

    طعمی به یادماندنی در شیروان

    یخنه پلو، آبگوشت، سمسمه، دیمه، قیش، کچه، کله جوش، قرمه، پی او، درشو گرم، آش رشته، آش یارمه و آش قلیه از غذاهای خوش رنگ و لعاب دیار شیروان است که علاوه بر مردمان محلی به ذائقه گردشگران هم خوش آمده است.

    بهترین دیدنی های شیروان

    روستای ییلاقی زوارم، قلعه آسمان آباد، قلعه هره قلوس، پل کرودیت، آتشکده قلعه سام، آبشار زوارم، آبشار کهنه اوغاز، آبشار اسطرخی، غار هنامه، منطقه حفاظت شده گلول و منطقه گردشگری قلعه زو از دیدنی های چشم نواز شیروان است که گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری را مجذوب خود می کند. در ادامه به شرح مختصر برخی از این زیبایی های چشم نواز می پردازیم:

    روستای هدف گردشگری زوارم: منطقه ای کوهستانی و زیبا در ارتفاعات آلاداغ که در فاصله تقریبا 28 کیلومتری جنوب غربی شهر شیروان قرار دارد و به سبب برخورداری باغات میوه، رودخانه های پرآب، آبشارها و چشم ندازه های بی نظیر و کم نظیری که دارد مکانی مناسب برای استراحت و تفریح گردشگران به شمار می رود.

    آتشکده قلعه سام: قلعه سام در روستای چم بور بر فراز کوه سام بنا شده و دارای دو برج در شمال و شمال غربی و آتشکده (چهار طاقی) در جنوب غربی قلعه می باشد. مصالح به کار رفته در ساخت این بنای تاریخی شامل سنگ، گچ، ساروج، ملات و در بعضی نقات گل می باشد.

    غار هنامه: یکی دیگر از شگفتی های دیار شیروان مجموعه ی دستکند هنامه است که در سه طبقه روی هم در دل کوه در روستای هنامه واقع شده است و وجود این جاذبه تاریخی یکی از انگیزه های سفر گردشگران به شیروان است.

    آبشار اسطرخی: در روستای هدف گردشگری اسطرخی آبشار زیبای اسطرخی قرار دارد که بومیان آن را شاشار می نامند. بلندترین آبشار شیروان است و در میان درختان تنومند سپیدار، بید و گردو به پایین می ریزد و خودنمایی می کند.    

    صنایع دستی متنوع و رنگارنگ استادکاران شیروانی و سوغات لذیذ این دیار

    استادکاران توانمند شیروانی آثار فاخری چون قالیچه، جاجیم بافی، گلیم بافی، نمد مالی و پوستین دوزی که نشان از اصالت شهر است را به زیبایی هرچه تمام تر می آفرینند که چشم هر بیننده ای مجذوب خود می کند. کشک، قره قروت، ماست خشک، انواع خشکبار و انگور از خوشمزه های شهر است که طرفداران خاص خود را دارد.     

    بهترین فصل سفر 

    آب و هوای شیروان معتدل و کوهستانی است به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این دیار را دارید فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر است تا اوقات خوش و خاطره انگیزی را در در کنار عزیزانتان تجربه کنید.