جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های کرسف - خدابنده

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه های بوم گردی کرسف برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کرسف - خدابنده

    کرسف یکی از شهرهای سرسبز شهرستان خدابنده در استان زنجان است که در فاصله 98 کیلومتری شهر زنجان (مرکز استان)، 14 کیلومتری شهر قیدار و 44 کیلومتری سارین دره قرار دارد. این شهر کوهستانی که در شمال غرب ایران واقع شده است از جنوب به بخش افشار و بزینه رود، از شمال به سجاسرود، از غرب و شمال غربی به دهستان سهرورد و از شرق به شهرستان خرارود می رسد. شهر کرسف یا کهراسب که به معنی اسب حنایی می باشد، با وجود 28 آبادی که در خود جای داده یکی از پرجمعیت ترین شهرهای شهرستان خدابنده به شمار می رود. با توجه به سفال های کشف شده از تپه کری قیه سی و همچنین وجود روستای تاریخی مادآباد می توان گفت که قدمت این شهر به دوران مادها باز می گردد. شهر کَرَسف در زمان حکومت قاجار مرکز حکمرانی امیر جهانشاه خان افشار بوده که حسینیه و سد کرسف نیز به دستور این حاکم مقتدر بنا شده است. از دانشمندان مشهور شهر کرسف می توان به حکیم احمد ابن فارس زهراوی کرسفی که در قرن چهار هجری قمری می زیسته و تا کنون بیشتر از 38 اثر علمی در زمینه های فقهی و علوم طبیعی از او به جا مانده است، بدیع الزمان همدانی که از شاگردان به نام ابن فارس بوده و در کشورهای مختلف جهان علی الخصوص لبنان و فلسطین شهرت زیادی دارد و خواجه شمس الدین حکیم الهی کرسفی اشاره کرد.

    تاریخ و معماری مکان های قدیمی شهر کرسف

    از 32 آثار و مکان های تاریخی کشف شده در شهر کرسف حدود 12 اثر به ثبت ملی رسیده است که نزدیک به 11 اثر مربوط به دوران اسلامی و بقیه آن ها به دوران پیش از اسلام و دوران پارینه سنگی باز می گردد. ناگفته نماند که در ساخت بعضی از خانه های بومی و محلی این شهر که عمر بیشتری دارند نشانه هایی از معماری دوران اسلامی به چشم می خورد. حسینیه کرسف، تپه کرسف، قلعه هایی که در دوران قاجار ساخته شده و خطوط کوفی به جا مانده بر روی سنگ قبر های قبرستان کرسف که نشان از حمله مغولان در قرن 7 هجری قمری می دهد از جمله آثار باستانی گرانبهای شهر کرسف می باشد.

    حسینیه کرسف: یکی از بناهای تاریخی به جا مانده از دوران قاجار که با دستور جهانشاه خان به سبک معماری دوره اسلامی ساخته شده، حسینیه کرسف است که از خصوصیات معماری آن می توان به طراحی روباز، وجود شبستان هایی که در ضلع شمالی و جنوبی این ساختمان قرار گرفته، حیاط مرکزی، رواق هایی که دور تا دور این مجموعه بنا شده اند و وجود شش ایوان در آن اشاره کرده که به صورت هنرمندانه ای به دست ملاقلی شیرازی ساخته شده، اشاره کرد.

    تپه کرسف: تپه تاریخی کرسف که از زمان ساسانیان به جا مانده، در بخش مرکزی شهر کرسف واقع شده و در سال 82 به ثبت آثار ملی ایران رسیده است. 

    طبیعت شهر کرسف خدابنده

    پوشش گیاهی و طبیعت سرسبز شهر کرسف سبب شده که در زمره یکی از خوش آب و هواترین شهرهای استان زنجان قرار گیرد. گیاهانی همچون کنگر، کاکوتی، کاما، ورک و گون که بصورت خودرو در کوهستان های آن یافت می شود، باغ های میوه که شامل زردآلو، سیب، هلو، گلابی، آلبالو و صیفی جاتی که در این شهر کشت می شوند و چشمه ساریکورپی همه جزئی از جاذبه های طبیعی این شهر می باشند.

    چشمه ساریکورپی: چشمه بزرگ ساریکورپی که در دل جنگلی از درختان بید و کاهو قرار گرفته و زیستگاه بسیاری از آبزیان، خزندگان، دوزیستان و پرندگان می باشد نیز یکی دیگر از جاذبه های طبیعی شهر کرسف به شمار می آید. این جنگل طبیعی و بزرگ از بخش مرکزی شهر کرسف آغاز شده و تا جنوب این شهر ادامه می یابد.

    بهترین زمان سفر به کرسف

    شهر کرسف همانند دیگر شهر های کوهستانی ایران دارای آب و هوای سرد و خشک است. زمستان های سرد و طولانی و تابستان های معتدل از خصوصیات این شهر است که باید قبل از سفر، آنها را در نظر داشته باشید. اگر برای استراحت در این شهر به دنبال اقامتگاه بوم گردی یا خانه بومی هستید می توانید با مراجعه به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر کرسف در شهرستان خدابنده استان زنجان را با بهترین قیمت به آسانی مشاهده و رزرو نمایید.