جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های بجستان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بجستان - استان خراسان رضوی

    شهر بجستان مرکز شهرستان بجستان یکی از شهرهای تاریخی استان خراسان رضوی است. شهرستان بجستان از شمال با بردسکن و خلیل آباد، از جنوب با فردوس، از شرق با گناباد و از غرب با بشرویه همجوار می باشد. اگر شما هم علاقه مند به کویر و سفر هستید و به دنبال مکانی متفاوت در بجستان برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم غنی و ارزشمند مردمان دیار بجستان

    چهارشنبه سوری: یکی از شب های دلپذیر و خاطره انگیز مردم شهر است که با جشن و شادی همراه می باشد. از جمله رسم و رسومات این دیار افروختن آتش و خواندن اشعار شیرین است تا بدبختی و پلیدی را از خود دور سازند. علاوه بر این کوزه های کهنه خانه خود را می شکنند و به جای آن کوزه نو خریدارای می کنند و در این شب به یاد ماندنی غذاهایی چون رشته پلو، عدس پلو یا زرشک پلو طبخ کرده و برای اقوام نزدیک و نو عروسان می فرستند.  

    نخل بندانی و نخل گردانی: یکی از آیین های کهن دیار بجستان است که در مراسم سینه زنی ماه محرم اجرا می شود. نخل از بخش های مختلفی تشکیل شده که هر کدام معنا و مفهمومی دارند به عنوان مثال پارچه سیاه نشان از سوگ و ماتم، نخل نماد تابوت سید الشهدا (ع)، شمشیر و نیزه ها نمادی از تیرهای وارد شده بر بدن امام حسین (ع) و آینه نماد نور وجودی سید الشهدا (ع) می باشد.     

    غذاهای خوش عطر و خوش رنگ بومیان بجستانی

    قروتی، انواع اشکنه، چلو گوشت و آبگوشت محلی بخشی از غذاهای سنتی دیار بجستان می باشد که علاوه بر بومیان محلی به ذائقه گردشگران هم خوش آمده است و با سفر به بجستان نبابد به سادگی از آن گذشت و از طعم و عطر آن خود را محروم کرد.  

    گشتی در دیاری کویری و تاریخی بجستان

    تاریخ نگاران و باستان شناسان با مطالعه آثار تاریخی قدمت بجستان را به قبل از زرتشت نسبت داده اند. از جمله زیبایی های تاریخی این دیار می توان مسجد جامع، مسجد مرندیز، پل  تاریخی یونسی، رباط زین آباد (کاروانسرا)، رباط فخرآباد و کاروانسرای قاسم آباد را نام برد و علاوه بر اینها وجود کویر از یک سو و وجود ییلاقاتی چون تنگه نسترن، بوستان طبیعی نو بهار، دره آهنگ و سد سریده از سوی دیگر از زیبایی های کم نظیر و بی نظیر این شهر است که علاوه بر کویردوستان، طبیعت دوستان بسیاری را پذیرا می باشد در ادامه به شرخ مختصر برخی از این دیدنی های زیبا می پردازیم:

    مسجد جامع بجستان: بنای تاریخی متعلق به عصر تیموریان با معماری منحصر به فرد که به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    پل یونسی: پل تاریخی متعلق به عصر صفویه که در روستای یونسی شهرستان بجستان بر روی رودخانه فصلی کال شور ساخته شده است و شامل 9 دهانه به ابعاد مختلف می باشد.

    رباط فخرآباد:یکی از مناطق تاریخی روستای فخرآباد می باشد و در گذشته محل استراحت کاروان هایی بوده است که قصد سفر به کویر را داشته اند. این بنای تاریخی متعلق به عصر قاجار و شامل شاه نشین، فضای اصطبل، بارانداز  و صحن می باشد. 

    هنرهای دستی استادکاران بجستانی و سوغات خوش طعم این دیار

    گیوه دوزی، گلیم بافی، قالی بافی، پارچه بافی، نمد مالی، حوله بافی، سبد بافی و قالیچه از هنرهای رنگارنگ و متنوع استادان هنرمند بجستانی است که به زیبایی هر چه تمام تر آنها را می آفرینند. انار، زعفران و کلوچه از سوغات خوش طعم و خوشمزه شناخته شده این دیار است که در میان گردشگران و مسافران طرفداران خاصی دارد. 

    بهترین فصل سفر

    دیار بجستان به دلیل قرار گیری در دشت کویر از آب و هوایی گرم و خشک برخوردار می باشد به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این دیار کویری را دارید، فصل بهار و پاییز بهترین زمان سفر به بجستان است تا از زیبایی های کویر و منطقه بهترین بهره را ببرید و اوقات خاطره انگیزی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.