جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای تربت حیدریه - استان خراسان رضوی

    اقامتگاه بوم گردی های تربت حیدریه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره تربت حیدریه - استان خراسان رضوی

    شهر تربت حیدریه مرکز شهرستان تربت حیدریه یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است. تربت حیدریه را در گذشته به نام های دیگری چون زاوه و ولایت رخ می شناختند. این شهر از شمال با مشهد، نیشابور و فریمان، از جنوب با شهرستان مه ولات، از شرق با شهرستان های زاوه، تربت جام و رشتخوار و از غرب با کاشمر همجوار است. چنانچه قصد سفر به تربت حیدریه را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    فرهنگ و آداب و رسوم ارزشمند مردمان دیار تربت

    پوشش: لباس منحصر به فرد مردان و زنان این خطه که نشان از هویت مردم منطقه دارد شامل کلاه نمدی، مندیل، عرق چین، جلیقه، پیراهن، قمیس، لباده، نیم تنه، پالتو، شلوار و مچ پیچ برای مردان و سرپوش، دستمال، روبند، کلوته (کلاهی که با سکه تزیین شده است)، عرقچین، پیراهن، شلیته، شلوار، یل (شبیه به جلیقه)، چادر و پاپوش برای زنان می باشد.  

    مراسم هیزمی: چند روز بعد از مراسم عروسی جوانان محله به جمع آوری هیزم می پردازند. در این مراسم داماد به اولین نفری که هیزم جمع آوری کرده است و بر می گردد، دستمال ابریشمی و عرقچین هدیه می دهد.

    پخت نان جو: یکی از سنت های مردمان تربت پخت نان جو در ایام شهادت امام علی (ع) است که در میان نمازگزاران توزیع می کنند.

    چهارشنبه سوری: مردمان این دیار در آخرین چهارشنبه ی سال با سوزاندن و دود کردن کندر و اسپند و افشاندن بوی خوش گلاب این شب را جشن می گیرند. 

    غذاهای خوش عطر و طعم این دیار

    از غذاهای محلی و سنتی تربت که طرفداران خاصی در میان گردشگران دارد می توان اشکنه ریواس، کدو بشیر، بلغور بشیر، قروتی، گرماس (شیر و ماست) و ماست جوش را نام برد که با سفر به این دیار نباید به راحتی از طعم و عطر متفاوت آن گذشت.   

    زیبایی های طبیعی و تاریخی ولایت رخ

    دیار تربت حیدریه دیدنی های طبیعی و تاریخی بسیاری را در دل خود جای داده است و به همین سبب گردشگران بسیاری در طول سال در منطقه حضور پیدا می کنند. از جمله این زیبایی ها می توان به رودخانه حصار، آبشار رود معجن، پارک کوهستانی پیشکوه، غار ماه پری، چشمه کاریز، مزار قطب الدین حیدر، حمام حاج رئیس، خانه امینی، رباط طبسی (کاروانسرا) و رباط لاری اشاره کرد. در ادامه به شرح مختصر برخی از این زیبایی ها می پردازیم:  

    آبشار رود معجن: در روستای رود معجن و در شمال غربی شهر تربت حیدریه آبشار رود معجن واقع شده است و وجود باغات اهالی روستا در مسیر، زیبایی رسیدن به آبشار را چند برابر کرده است.

    حمام حاج رئیس: این حمام توسط سید محمد امین التجار معروف به حاج رئیس بنا شداه است. حمام از دو قسمت زنامه و مردانه تشکیل شده و شامل رختکن، میاندر، گرم خانه، مخازن آب گرم و سرد می باشد.

    رباط طبسی: رباطی متعلق به عصر قاجار که توسط حاج محمد ابراهیم طبسی از تجار آن زمان در ملک شخصی ساخته شده است و امروزه به عنوان موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار گرفته است.

    روستای حصار: روستایی زیبا با آب و هوای کوهستانی و با طبیعتی بکر و سرسبز در فاصله حدودا 50 کیلومتری غرب تربت حیدریه که به سبب برخورداری از رودخانه دائمی گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری را در تابستان پذیرا می باشد.

    صنایع دستی منحصر به فرد هنرمندان تربت حیدریه و سوغات لذیذ این دیار

    هنرمندان دیار تربت هنرهای رنگارنگ و متنوع گلیم بافی، فرت بافی، چرم دوزی، حصیر بافی، نمد مالی، ترمه و تراش سنگ را به زیبایی هر چه تمام تر می آفرینند که چشم گردشگران را مجذوب خود کرده است. زعفران، پسته، بادام، گردو، خشکبار و حلوا جوزی (گردویی) از سوغات خوشمزه تربت حیدریه است که طرفداران خاص خود را دارد.

     بهترین فصل سفر

    هر ساله گردشگران بسیاری به این شهر سفر می کنند به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این دیار را دارید فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر است تا از زیبایی های منطقه بهترین بهره را ببرید و در کنار عزیزانتان اوقات خوشی را تجربه کنید.