نتایج جستجو 1 اقامتگاه
(برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)
شهرهای مهم گردشگری
آبدانان چهارمین شهرستان پرجمعیت استان ایلام است و در میان رشته کوه های زاگرس واقع شده است. این شهرستان از شمال شرقی با شهرستان دره شهر، از شمال و غرب با شهرستان دهلران و از جنوب با شهرستان اندیمشک همسایه است. راه ارتباطی پر پیچ و خم آبدانان به دره شهر و شهر ایلام از دل کوهستان کبیرکوه می گذرد. این شهرستان به لحاظ نظامی، کشاورزی و دامداری اهمیت فراوانی دارد. طبیعت بکر و زیبای این شهرستان در ایام تعطیلات نوروز، گردشگران زیادی را از دورترین نقاط ایران به آبدانان می کشاند. اقامتگاه ها، بوم گردی ها و خانه های محلی گزینه های مناسبی برای اقامت در این شهرستان هستند. بیشتر مردم آبدانان مشابه دهلرانی ها با گویشی کردی ایلامی سخن می گویند.
مردم آبدانان هر ساله جشن نوروز را با آداب و رسوم خاص خود از جمله خانه تکانی، چیدن سفره هفت سین و سیزده به در سپری می کنند. مراسم چمر نیز در سوگ از دست دادن عزیزان در این شهرستان برگزار می شود که در ادامه بیشتر معرفی می شود.
مراسم چمر: در هنگام نزع، تدفین و سوگواری برای عزیزان از دست رفته، نوای غم بار چمر نواخته می شود که بیشتر مخصوص مردان و خانواده های مرفه است. چمر در ابتدای روز با صف بستن زنان مویه خوان، ساز نوازندگان و مرثیه خوانی شاعران محلی، آغاز می شود و بعد از صرف ناهار و چای تا زمان تاریک شدن هوا ادامه می یابد.
نژی آو، نخه، تماته آو، خاینه، لوبیا پلو، حلوا، کشک دو، ترخینه، ماش آو، شله و جوجگ آو از غذاهای محلی آبدانان هستند. روغن حیوانی و کره محلی کشک، کنجدو گردو، شیرینی کله کنجی، شیرینی کاک، سقز محلی، جاجیم، گلیم و گیوه از معروف ترین سوغاتی های این شهر به حساب می آیند.
کله کنجی: حلوایی بسیار مقوی، شیرین و خوش طمع است که از کنجد سفید و خرمای خشک تهیه می شود. برای تهیه این شیرینی خوشمزه، کنجد تف داده شده را با خرمای بدون هسته مخلوط می کنند و تا زمانی که لایه ای از روغن کنجد بالای حلوا پدیدار شود، در هاون های چوبی کوبیده می شود.
شله کینه: یکی از نان های محلی و سنتی آبدانان، شله کینه است که بر روی ساج پخته می شود. خمیر این نوع نان، مخلوطی از آب جوش، آرد، نمک، زیره، کمی روغن محلی و زعفران است که آن را بسیار مقوی می دانند.
ترخینه: غذای محلی و محبوب شهرستان آبدانان، ترخینه است که از دوغ یا شیر تهیه می شود. معمولاً این غذا در روزهای سرد سال تهیه می شود و برای سرماخوردگی مناسب است.
در اطراف آبدانان، به واسطه ی وجود کوه ها و رودخانه های پرآب، مناطق زیبا و گردشگری زیادی از جمله آبشارهای زیبای ماهوته، خروزان، تختان جولیان و چم کبود وجود دارد. در ادامه به معرفی برخی از جاذبه های طبیعی و تاریخی این شهرستان می پردازیم:
آبشار ماهوته: این آبشار پنج متری در فاصله ی 18 کیلومتری جنوب آبدانان واقع شده است. رودخانه کوچکی که از کنار این آبشار عبور می کند از دینارکوه سرچشمه گرفته و در مسیر خود، شادی و نشاط را به عشایر و روستاییان منطقه هدیه می کند.
منطقه حفاظت شده دینار کوه: جنگل های دینار کوه در سال های دور، زیست گاه حیوانات و پرندگان زیادی بوده است که در اثر شکار بی رویه، اکنون تعداد کمی از حیوانات در آن زیست می کنند. مهم ترین حیوانات این منطقه، کل، بز، خرس و پلنگ می باشد و در دشت ها و نواحی تپه ای نیز حیواناتی نظیر قوچ، میش و آهو زیست می کنند.
قلعه هزار در: قدمت این قلعه باستانی به دوران ساسانی می رسد و با توجه به ساختار معماری آن به احتمال زیاد قبلاً پادگان نظامی بوده است.
بقعه سید صلاح الدین محمد: بقعه این امام زاده در جنوب شرقی آبدانان قرار دارد و بر روی یک تپه ساخته شده است. در قبرستان اطراف امام زاده، سنگ قبرهایی با نقوش بزکوهی، تفنگ، شانه، مهر و تسبیح و قلیان وجود دارد که قدمت آنها به حدود دویست سال پیش می رسد.
آبدانان از نظر آب و هوایی نسبتاً معتدل است و زیبایی آن در فصل بهار دوچندان می شود. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های محلی در سراسر کشور، می تواند رزرو آنلاین بوم گردی های آبدانان را برای شما تسهیل کند.