جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های آبدانان - استان ایلام

    شهرهای استان ایلام

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    • روستاهای آبدانان - استان ایلام

    اقامتگاه بوم گردی های آبدانان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره آبدانان - استان ایلام

    آبدانان چهارمین شهرستان پرجمعیت استان ایلام است و در میان رشته کوه های زاگرس واقع شده است. این شهرستان از شمال شرقی با شهرستان دره شهر، از شمال و غرب با شهرستان دهلران و از جنوب با شهرستان اندیمشک همسایه است. راه ارتباطی پر پیچ و خم آبدانان به دره شهر و شهر ایلام از دل کوهستان کبیرکوه می گذرد. این شهرستان به لحاظ نظامی، کشاورزی و دامداری اهمیت فراوانی دارد. طبیعت بکر و زیبای این شهرستان در ایام تعطیلات نوروز، گردشگران زیادی را از دورترین نقاط ایران به آبدانان می کشاند. اقامتگاه ها، بوم گردی ها و خانه های محلی گزینه های مناسبی برای اقامت در این شهرستان هستند. بیشتر مردم آبدانان مشابه دهلرانی ها با گویشی کردی ایلامی سخن می گویند.

    رسوم کهن و فرهنگی آبدانان

    مردم آبدانان هر ساله جشن نوروز را با آداب و رسوم خاص خود از جمله خانه تکانی، چیدن سفره هفت سین و سیزده به در سپری می کنند. مراسم چمر نیز در سوگ از دست دادن عزیزان در این شهرستان برگزار می شود که در ادامه بیشتر معرفی می شود.

    مراسم چمر: در هنگام نزع، تدفین و سوگواری برای عزیزان از دست رفته، نوای غم بار چمر نواخته می شود که بیشتر مخصوص مردان و خانواده های مرفه است. چمر در ابتدای روز با صف بستن زنان مویه خوان، ساز نوازندگان و مرثیه خوانی شاعران محلی، آغاز می شود و بعد از صرف ناهار و چای تا زمان تاریک شدن هوا ادامه می یابد.

    سوغات و صنایع دستی

    نژی آو، نخه، تماته آو، خاینه، لوبیا پلو، حلوا، کشک دو، ترخینه، ماش آو، شله و جوجگ آو از غذاهای محلی آبدانان هستند. روغن حیوانی و کره محلی کشک، کنجدو گردو، شیرینی کله کنجی، شیرینی کاک، سقز محلی، جاجیم، گلیم و گیوه از معروف ترین سوغاتی های این شهر به حساب می آیند.

    کله کنجی: حلوایی بسیار مقوی، شیرین و خوش طمع است که از کنجد سفید و خرمای خشک تهیه می شود. برای تهیه این شیرینی خوشمزه، کنجد تف داده شده را با خرمای بدون هسته مخلوط می کنند و تا زمانی که لایه ای از روغن کنجد بالای حلوا پدیدار شود، در هاون های چوبی کوبیده می شود.

    شله کینه: یکی از نان های محلی و سنتی آبدانان، شله کینه است که بر روی ساج پخته می شود. خمیر این نوع نان، مخلوطی از آب جوش، آرد، نمک، زیره، کمی روغن محلی و زعفران است که آن را بسیار مقوی می دانند.

    ترخینه: غذای محلی و محبوب شهرستان آبدانان، ترخینه است که از دوغ یا شیر تهیه می شود. معمولاً این غذا در روزهای سرد سال تهیه می شود و برای سرماخوردگی مناسب است.

    برترین جاذبه های دیدنی آبدانان

    در اطراف آبدانان، به واسطه ی وجود کوه ها و رودخانه های پرآب، مناطق زیبا و گردشگری زیادی از جمله آبشارهای زیبای ماهوته، خروزان، تختان جولیان و چم کبود وجود دارد. در ادامه به معرفی برخی از جاذبه های طبیعی و تاریخی این شهرستان می پردازیم:

    آبشار ماهوته: این آبشار پنج متری در فاصله ی 18 کیلومتری جنوب آبدانان واقع شده است. رودخانه کوچکی که از کنار این آبشار عبور می کند از دینارکوه سرچشمه گرفته و در مسیر خود، شادی و نشاط را به عشایر و روستاییان منطقه هدیه می کند.

    منطقه حفاظت شده دینار کوه: جنگل های دینار کوه در سال های دور، زیست گاه حیوانات و پرندگان زیادی بوده است که در اثر شکار بی رویه، اکنون تعداد کمی از حیوانات در آن زیست می کنند. مهم ترین حیوانات این منطقه، کل، بز، خرس و پلنگ می باشد و در دشت ها و نواحی تپه ای نیز حیواناتی نظیر قوچ، میش و آهو زیست می کنند.

    قلعه هزار در: قدمت این قلعه باستانی به دوران ساسانی می رسد و با توجه به ساختار معماری آن به احتمال زیاد قبلاً پادگان نظامی بوده است.

    بقعه سید صلاح الدین محمد: بقعه این امام زاده در جنوب شرقی آبدانان قرار دارد و بر روی یک تپه ساخته شده است. در قبرستان اطراف امام زاده، سنگ قبرهایی با نقوش بزکوهی، تفنگ، شانه، مهر و تسبیح و قلیان وجود دارد که قدمت آنها به حدود دویست سال پیش می رسد.

    بهترین فصل سفر

    آبدانان از نظر آب و هوایی نسبتاً معتدل است و زیبایی آن در فصل بهار دوچندان می شود. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های محلی در سراسر کشور، می تواند رزرو آنلاین بوم گردی های آبدانان را برای شما تسهیل کند.