جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های خمین - استان مرکزی

    • روستاهای خمین - استان مرکزی

    اقامتگاه بوم گردی های خمین برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خمین - استان مرکزی

    شهر خمین یکی از شهرهای جنوبی استان مرکزی است که در گذشته کمره آن را می خواندند. این شهر از شمال با اراک، از جنوب با گلپایگان، از شرق با دلیجان و از غرب با ازنا همجوار می باشد. چنانچه قصد سفر به  خمین را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.  

    آداب و رسوم منحصر به فرد دیار خمین

    مردمان شهر خمین همانند سایر نقاط ایران آداب و رسومی ارزشمند دارند که از گذشتگانشان به یادگار مانده و برای حفظ آن می کوشند.

    ماه مبارک رمضان: در خمین و روستاهای شهر قبل از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان خانه تکانی می کنند و هدیه به نام سر زبانی به نوجوانان خود که برای اولین بار روزه گرفته اند می دهند. در منطقه دیگر این شهر سه نوع نان مخصوص به نام فطیر شیر، نان گرده و نان شاطه می پزند. 

    آیین برفی کردن: پس از آمدن نخستین برف در برخی از مناطق شهر و روستاهای اطراف رسم است که برف را در بسته ای می گذارند و پسری که رموز اغفال و گریختن به موقع را خوب می داند بسته را می برد. زمانی که به خانه مورد نظر رسید باید با چهره ای حق به جانب سلام کند و بگوید مادرم آش درسته کرده و برای شما هم فرستاده است پس از گرفتن ظرف فرار می کند و فردی که ظرف را گرفته آش برای خانواده برنده می پزد.

    طعم و عطری خاص در خمین

    پتله پلو، آبگوشت دو دار و انواع آش (آش ترخینه، خیار، جو) از غذاهای خوش عطر و طعم خمین است که در میان گردشگران هم طرفداران خاص خود را دارد.

    جذاب ترین دیدنی ها

    وجود زیبایی هایی چون قلعه سالار محتشم، باغ شهابیه، بیت امام خمینی، تیمچه بازار خمین، ارگ تاریخی میشیجان، حسینیه آقا خان، آسیای آبی، غارهای انجدان، کاروانسرای شاه عباسی، کبوترخانه امیرآباد، حمام لکان، عمارت امیر مفخم بختیاری (عمارت باغ خسروانی)، دریاچه خمین، سنگ نگاره های تیمره، مجموعه تفریحی کوه بوجه و شهرهای زیرزمینی واقع در روستاهای آشناخور، طبیب آباد، رباط آغاچ و کندها سبب حضور گردشگران بسیاری در شهر خمین شده است. در ادامه به شرح مختصر برخی از این زیبایی ها می پردازیم:  

    ارگ تاریخی میشیجان: بنایی از خشت و گل و متعلق به عصر قاجار که در روستای میشیجان علیا واقع شده است. این عمارت شامل بخش های مهمی چون سر در ورودی، اتاق های انتظار، کالسکه خانه، عمارت اصلی و گلخانه می باشد.    

    قلعه سالار محتشم: قلعه ای که در اواخر عصر قاجار توسط میرزا علی خان سالار محتشم ساخته شد و امروزه به عنوان موزه مردم شناسی شناخته می شود و در میان گردشگران طرفداران بسیاری دارد.

    حمام لکان: حمام تاریخی متعلق به عصر قاجار در شرق روستای لکان که حدودا سه متر از سطح زمین به سبب هدر نرفتن گرمای حمام گود شده است و به عنوان یکی از آثار ملی شهر به ثبت رسیده است.

    سنگ نگاره تیمره: منطقه ای باستانی و صخره ای در اطراف شهر خمین که 21 هزار سنگ نگاره شگفت انگیز را در دل خود جای داده است و کهن ترین خط کشف شده در ایران متعلق به سنگ نگاره های همین منطقه است.

    کوه بوجه: یکی از کوه های جنوبی شهر که به شکل زنگوله وسط دشت خمین قرار دارد و به عنوان یکی از زیبایی های شهر به شمار می رود.

    صنایع دستی مردمان خوش ذوق و باسلیقه شهر خمین و سوغات لذیذ این دیار

    هنرمندان دیار خمین دستبافت هایی چون قالی، گلیم، جاجیم و آثاری چون منبت کاری، معرق کاری، خاتم کاری، سفالگری، قلم زنی روی مس و مینا کاری به زیبایی هر چه تمام تر می آفرینند که چشم هر گردشگری را مجذوب خود می کند. عسل، انگور، بادام و کشمش از سوغات لذیذ این دیار است که در میان گردشگران طرفداران خاص خود را دارد.

    بهترین فصل سفر

    با توجه به نیمه خشک و سرد دیار خمین یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این شهر را دارید فصل بهار بهترین زمان سفر است تا از زیبایی های منطقه در کنار عزیزانتان بهترین بهره را ببرید.