جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی نوقاب گناباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره نوقاب (نوغاب) - گناباد

    نوقاب یا نوک آب، یکی از محله های تاریخی شهر گناباد در استان خراسان رضوی است که قدمت آن به زمان هخامنشیان بر می گردد. نوغاب در فاصله 5 کیلومتری مرکز شهر گناباد و 291 کیلومتری شهر مشهد (مرکز استان) قرار دارد. محله نوقاب گناباد تا چند سال پیش با نام روستای نوغاب شناخته می شد، اما در حال حاضر با توسعه این روستا و گسترش شهر گناباد، نوقاب به یک محله بزرگ از شهر گناباد تبدیل شده است. شغل اکثر مردم نوقاب، کشاورزی، دامداری، تجارت و حمل و نقل است. نوقاب، بزرگترین ناوگان حمل و نقل استان خراسان رضوی را در خود جای داده است. مردم نوغاب گناباد با گویش خراسانی سخن می گویند. از مهم ترین محصولات کشاورزی این منطقه می توان به زعفران، یونجه، پنبه، چغندر، ذرت، گندم و جو اشاره کرد. درخت های فراوانی از جمله درخت پسته، آلو، زیره سبز، انگور و انار هم در این شهر زیبا خود نمایی می کند. محله نوقاب علاوه بر تاریخی بودن، بسیار مذهبی نیز می باشد و مردم بسیار با ایمان و معتقدی دارد، به طوری که هر ساله مراسم عزاداری با شکوهی که در آن آیین نخل گردانی و تعزیه خوانی هم وجود دارد را برگزار می کند. صنایع دستی نوغاب شامل نمد مالی، جاجیم بافی، گلیم بافی، پلاس دوزی، سبد بافی، قالی بافی، پارچه بافی، کاش سنتی و سفال می باشد. از جمله سوغات این منطقه کهن می توان به انگشتر، سفال، تسبیح، گلیم، پوستین، دیگ سنگی، نبات، خشکبار، ترشی جات، ادویه جات، زرشک و زعفران اشاره کرد.         

    غذاهای محلی نوقاب گناباد

    در محله نوغاب گناباد غذاهای بسیار متنوع با طعم بی نظیر طبخ می شود که در هیچ جای دیگر نظیر آن یافت نمی شود. این غذاها که علاوه بر رنگ، بو و طعم دلپذیر، دارای ویتامین و خواص دارویی فراوانی نیز می باشد. از جمله غذاهای محلی شهر نوقاب می توان به انواع آش از جمله آش جوش پره، آش بند قبا، آش لخشک و انواع اشکنه ها مانند اشکنه قروتی، اشکنه اوجز و انواع دیگر غذاها شامل توگی، گندم پلو، قورمه و قلیه دلبندی اشاره کرد.

    آداب و رسوم محله نوقاب گناباد

    نوقاب دارای رسم های مختلفی است که نشان از ریشه دار بودن و با اصالت بودن این مرز و بوم است. از جمله رسم های این منطقه می توان به مراسم شبیه خوانی، آئین نخل گردانی و آئین بی بی گردو اشاره کرد.

    آئین نخل گردانی: این رسم از جمله رسم های مربوط به ماه محرم است که حدود 200 سال پیش توسط شخصی با تقوا به اسم حاج عبدالله نوقابی برای اولین بار برگزار شد. آئین نخل گردانی در صبح روزه عاشورا برگزار شده و در حرکتی نمادین، حرکت اصحاب امام حسین (ع) را به نمایش می گذارد. نخل ها در این مراسم به عنوان نماد شهادت است و از جنس چوب و فلز ساخته شده است که توسط پارچه های رنگی پوشیده شده است. این نخل در خیابان های شهر به حرکت در آورده می شود و مردم همراه با آن عزاداری می کنند. این آئین از رسم های زیبا و به یاد ماندنی مربوط به عزاداری امام حسین (ع) است.

    جاذبه های گردشگری نوغاب گناباد

    شهر نوقاب دارای جاذبه های تاریخی بسیاری است که این امر موجب ورود گردشگران و تاریخ دوستان بسیاری به این منطقه شده است. از جمله جاذبه های گردشگری این شهر می توان به مسجد و حوض انبار حاج عبدالله، قلعه تاریخی شهر نوقاب،عمارت ایوان، پارک زیبای بهشت نوقاب، منزل سعیدیان و درخت سرو 400 ساله اشاره کرد.

    مسجد حاج عبدالله: این مسجد در شهر نوقاب قرار گرفته است و از آثار بجا مانده از دوره قاجاریه است. مسجد حاج عبدالله دارای یک ایوان و دو رواق است که مساحت 850 متر مربع را پوشش می دهد. این مسجد در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    منزل سعیدیان: این جاذبه تاریخی در فاصله 5 کیلومتری شهر نوقاب قرار گرفته است و از آثار بجا مانده از اواخر دوره قاجاریه است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    بهترین فصل سفر به نوغاب گناباد

    نوقاب دارای زمستان هایی سرد و تابستان هایی گرم است. از این رو بهترین زمان سفر به این منطقه در اوایل بهار و اوایل پاییز است. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی نوقاب گناباد و خانه های بومی و سنتی نوغاب، امکان رزرو آسان و مقرون به صرفه بهترین اقامتگاه بوم گردی در نوقاب گناباد را برای شما فراهم می کند.