جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های اهر - استان آذربایجان شرقی

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    اقامتگاه بوم گردی های اهر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره اهر - استان آذربایجان شرقی

    اهر یکی از شهرهای واقع در شمال شرقی استان آذربایجان شرقی و مرکز منطقه ارسباران (قره باغ) است که در فاصله ی 90 کیلومتری تبریز (مرکز استان) و در مسیر ارتباطی تبریز به استان اردبیل قرار دارد. این شهر در مرکز منطقه سرسبز و خوش آب و هوای ارسباران، با وسعت 15 کیلومتر مربع گسترده شده است و قبل از اسلام به اوزانلار نیز شهرت داشته است. چهارمین شهر پرجمعیت استان آذربایجان شرقی از شمال به شهرستان کلیبر، از غرب به شهرستان ورزقان، از جنوب به شهرستان هریس و از شرق به شهرستان مشگین شهر (در 65 کیلومتری) نزدیک است. مردم اهر به زبان ترکی آذربایجانی با لهجه قره داغی صحبت می کنند که متفاوت از ترکی تبریزی است.

    آداب و رسوم کهن

    مردم اهر مردمانی اصیل از خطه آذربایجان هستند و آئین های قدیمی از قبیل شب چله، نوروز، چهارشنبه سوری، عید غدیر خم، میلاد حضرت علی (ع)، تعزیه و عزاداری را مانند تمام ایرانیان برگزار می کنند. ماه مبارک رمضان با آداب و مراسم خاص خود در این شهر برگزار می شود، قاباخلاما سنتی است که در آن مردم دو یا سه روز قبل از رویت هلال ماه روزه می گیرند و به پیشواز رمضان می روند.  در زمان سحری خوردن که در بین مردم به اوباشدان مشهور است، ریش سفیدان طبق سنت های قدیمی درب منازل همسایگان را می زنند و آن ها را بیدار می کنند.

    سوغات و صنایع دستی

    خاک حاصل‌خیز در کنار تنوع آب و هوایی و همت و تلاش مردمان اهر سبب شده است که میوه هایی از قبیل گیلاس، افیل، سیب قرمز و گردو در این منطقه به فراوانی یافت شود. در دامنه های سرسبز اطراف این شهر نیز پرورش زنبور عسل رایج است و عسل منطقه ارسباران به علت مرغوب بودن در کنار شیرینی و نان یتی قات اهری جای خود را در سبد گردشگران پیدا کرده اند. بافتن فرش، شال، پالاز، مفرش، خورجین، گلیم و جاجیم توسط زنان و دختران این منطقه برای حفظ این آثار ارزشمند و نیز کمک به اقتصاد خانواده رواج دارد.

    مکان های دیدنی در سفر به اهر

    بناهای به جا مانده ی تاریخی از قبیل بقعه شیخ شهاب الدین اهری، مسجد جامع اهر، قلعه بابک (سنگر دفاعی بابک)، بازار سنتی سرپوشیده، کاروانسرای شاه عباسی و سد ستارخان گواه تاریخ کهن و بسیار با شکوه این منطقه هستند. اگر از دوست داران طبیعت هستید دیدن جنگل طبیعی انداب (فندق لو)، جنگل طبیعی تنباکولو، رودخانه های حصارچای، پارک ملی کنتال، تالاب قوچ گلی و رشته کوه های قره داغ را از دست ندهید.

    بقعه شیخ شهاب الدین: آرامگاه عارف بزرگ قرن هفتم هجری، شیخ شهاب الدین محمد اهری با قدمت 800 ساله و معماری اسلامی خاص عصر شاه عباس اول نشانگر ذوق و استعداد مردم این منطقه در گذشته است. ساختمانی با خانقاه، مسجد، ایوان، مناره ها و غرفه های متعدد که بخشی از آن امروزه در غالب موزه مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد.

    پارک ملی کنتال: از مهم ترین کوه های ارسباران با ارتفاع 3100 متر در شمالی ترین نقطه آذربایجان و در مسیر جاده جلفا کوهستان کمتال (کیامکی) است. این کوه سنگی با دامنه های تند و صعب العبور در حد فاصل مرز ایران و ارمنستان و در حاشیه رود ارس واقع شده است و دره های جرجن، دستجرد (منطقه شکاربانی)، تخته بولاخ (مسیر عمومی)، فرح و جهنم زیبایی این منطقه را دوچندان کرده است. در ماه اردیبهشت، کوهنوردان زیادی را می توان در مسیر صعود به قله در دامنه های سرسبز و زیبای کنتال مشاهده کرد. اقامت در بوم گردی ها و خانه های بومی این منطقه تجربه ای خاص و به یادماندی از سفر به اهر را برای شما به همراه خواهد داشت.  

    بهترین زمان سفر

    شهر اهر، تابستان هایی بسیار خنک و دلپذیر، اما زمستان هایی سرد و طاقت فرسا دارد که در حدود پنج ماه (از آبان تا اسفند) طول می کشد. اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و کوهستانی اهر نیز به همین علت معمولاً از اردیبهشت تا مهرماه که بهترین فصل سفر است، فعال هستند و شما می توانید از طریق سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی برای رزرو آنلاین اقدام کنید. یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی ابهر برای رزرو آسان و مقرون به صرفه بوم گردی های این شهرستان همراه شماست.