جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای مبارکه - استان اصفهان

    اقامتگاه های بوم گردی مبارکه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره مبارکه - استان اصفهان

    مبارکه یکی از شهرستان های استان اصفهان است که در فاصله 56 کیلومتری شهر اصفهان (مرکز استان) جای دارد. این شهرستان که به نگین سبز استان شهرت دارد، از شمال به فلارجان و لنجان، از شمال شرقی به شهرستان اصفهان، از شرق به شهرضا، از جنوب به دهاقان و از غرب به بروجن در استان چهار محال و بختیاری محدود می شود. مبارکه در اصل سرزمینی سبز و خرم بوده و از زمان شاه عباس صفوی تا اواخر قرن 13 هجری قمری با نام امین آباد شناخته می شده است. مریم بیگم (از خان های بزرگ اصفهان) به پاس خدمت غلامش مبارک برای آبادانی این منطقه، از قرآن کریم استخاره نموده و با مشاهده آیه 30 سوره قصص نام این شهر را به مبارکه تغییر داده است. اهالی این شهر بیشتر به کشاورزی و مشاغل صنعتی اشتغال دارند و لازم یه ذکر است که بیش از یکصد مرکز صنعتی بزرگ مانند مجتمع فولاد مبارکه، سیمان سپاهان، شرکت چینی زرین و ذوب آهن، این منطقه را به یکی از قطب های صنعتی ایران تبدیل کرده است. برنج، گندم، جو، صیفی جات و باغ های میوه گیلاس، هلو وزردآلو مهم ترین محصولات زراعی این شهرستان هستند.

    آیین های سنتی رمضان در مبارکه

    ماه مبارک رمضان از سال های دور جایگاه ویژه ای در فرهنگ این مردم داشته است و هر ساله برای باشکوه تر برگزار کردن آن تمام تلاش خود را به کار می گیرند. در گذشته های دور افرادی حدود یک ساعت قبل از اذان صبح با دعا و مناجات به درگاه خدا با صدای بلند و طبل زدن بر روی پشت بام اهالی را برای سحری خوردن بیدار می کردند. افطاری دادن یک رسم سنتی و ماندگار در میان مردم است که معمولا با شله زرد، بریانی، حلیم بادمجان، شله بریان، کله جوش، حلوا و آش شله قلمکار از مهمانان خود پذیرایی می کنند. در این ایام خانواده ها هدیه ویژه ای برای کودکانی که نخستین بار روزه گرفته اند، در نظر گرفته و با هدف تشویق در میان جمع به آنها تقدیم می کنند. از زمان کریم خان زند تا به امروز، همزمان با فرا رسیدن روز 21 رمضان و شهادت حضرت علی (ع) مراسم عزاداری با حضور مردم و زائران در جوار امام زاده سلیمان برگزار می شود.

    جاذبه های گردشگری و دیدنی

    قلعه تاریخی و حمام نهچیر با قدمت 300 سال واقع در جنوب شرقی شهر، برج کبوتر، قلعه آسیاباد متعلق به 130 سال پیش، کتیبه تختگاه بارچان، بوستان ساحلی سرارود در حاشیه زیبای زاینده رود با مناظر و چشم اندازهای زیبا، آسیاب دولت آباد، حمام نو مربوط به دوره قاجار، حمام نهچیر، قلعه بزی و غارهای تاریخی مجاور آن، قلعه صفایی با معماری بسیار زیبا و مسجد آجری اسماعیل ترخان در بافت تاریخی شهر و مجاور زاینده رود، تنها بخشی از جاذبه های طبیعی و تاریخی مبارکه هستند که شما می بایست در سفر به این منطقه بازدید از آنها را در برنامه سفر خود قرار دهید.

    آسیاب دولت آباد با قدمتی به بلندای 100 سال و 400 متر مربع مساحت در ورودی پارک سرارود قرار دارد. از دو جوی آب که در ضلع های شمالی و جنوبی این بنا قرار دارند، برای به کار انداختن چرخ های آسیاب استفاده می شود. این آسیاب که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، در سال 1374 به صورت کامل مرمت شده و پس از مدتی به عنوان سفره خانه و امروزه به عنوان انبار مورد استفاده قرار می گیرد.

    کتیبه تختگاه بارچان حاکی از آن است که شاهان صفوی از این منطقه برای شکار و اقامت استفاده می کرده اند. در زمان ششمین پادشاه صفوی، قنات و قلعه ای به نام قلعه شکار در مبارکه احداث شده است که اولین اثر انسانی بازمانده از آن زمان است.

    بهترین فصل سفر به مبارکه اصفهان

    شهرستان مبارکه دارای تابستان های گرم و زمستان هایی سرد است، اما اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت آب و هوایی مطبوع و دلنشین بر این منطقه حاکم است و بهترین زمان برای سفر به مبارکه و لذت بردن از زیبایی های آن است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی مبارکه و خانه های بومی و محلی این شهر، امکان رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی مورد نظر شما را فراهم می کند.