جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گرد های خمینی شهر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خمینی شهر - استان اصفهان

    خمینی‌ شهر یکی از شهرهای غربی استان اصفهان است که در بخش مرکزی شهرستان خمینی شهر و در فاصله ۲۳ کیلومتری از مرکز استان (شهر اصفهان) قرار دارد. این شهر از شمال به شهرستان شاهین دژ و میمه، از شمال غربی و غرب به شهرستان نجف آباد و از جنوب به شهر اصفهان و فلاورجان محدود می‌شود. خمینی‌ شهر را با نام هایی همچون سده، ماربین و همایون شهر نیز می شناسند و به پایتخت سنگ اصفهان نیز شهرت دارد. شهرستان خُمینی شهر از خوش آب و هواترین مناطق استان اصفهان است. نهرهای این شهر، همیشه سال پر آب است و خاک حاصلخیز آن از رودخانه زاینده رود سیرآب می شود که به موجب آن زمین های این شهر پوشیده از کشتزارهای سرسبز و باغ های بزرگ میوه است. مردم خمینی ‌شهر به زبان فارسی با گویش محلی به نام ولاتی یا سِدِهی سخن می‌گویند. ما در این مطلب به معرفی پرطرفدار ترین جاذبه های گردشگری، مناطق توریستی، خانه بومی ها و بوم گردی های خمینی شهر پرداخته ایم. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو بوم گردی یا هتل سنتی مورد نظر خود، به فهرست اقامتگاه های بوم گردی خمینی شهر در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    از مساجد چهار ایوانی تا خانه های اشرافی قاجار

    کوه آتشگاه، غار دستکند قهرمان به قدمتی به دوران عیلامی، خانه تاریخی زهتاب خوزان، عصارخانه صفوی، ایوان گزیها، حمام اندوان، مسجد زنجیری، مسجد گلوله، خانه مجیر، مسجد ابوالبرکات، حمام درب سید، حمام کوبرز، برج کبوتر خوزان و دستگرد قداده، برج کبوتر تیرانچی، عصارخانهٔ صفوی، آرامگاه ابن مردویه، چشمه لادر، چشمه بیژن، چشمه چوجی، چشمه قنبر،  چشمه هورموده، چشمه حسن و حسین، چشمه آخوند، چشمه لادوزخ، چشمه لاوه یا لاوی، دره مویی، منطقه حفاظت شده قامیشلو، باغات سده و کوشک و رشته کوه‌ صلا گوشه ای از آثار تاریخی و طبیعی خمینی شهرمی باشند.

    خانه سرتیپ امینی سده ای: این خانه در محله فروشان خمینی شهر قرار دارد که توسط سرتیپ محمد حسین خان امینی، حاکم زمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. معماری این بنا یکی از شاهکارهای دوره قاجار است که بصورت چندخانه، دیوانخانه، حسینیه و حمام می باشد.

    مسجد جامع خوزان: یکی از زیباترین مساجد چهار ایوانی و قدیمی خمینی شهر، مسجد جامع خوزان است که در محله خوزان خمینی شهر قرار دارد و قدمت آن به عهد صفوی و قاجار می رسد. مردم قدیمی بر این باورند که این مسجد در گذشته معبد مهری بوده که با ورود اسلام به مسجد تبدیل شده است.

    دودمه خوانی ؛ آیین عزاداری منحصر بفرد مردمان خمینی شهر

    دودمه خوانی: یکی از قدیمی ترین سبک های عزاداری در این شهر، دودمه خوانی می باشد. این سبک در کنار سبک شور در مراسم محرم برگزار می شود. در سبک دودمه خوانی، عزاداران به دو دسته تقسیم می شوند. یک دسته سینه می زنند و یک مصرع از شعر را می خوانند و دسته دوم که در حال حرکت بود می ایستد و مصرع دوم را می خوانند و این تکرار ادامه می یابد.

    دید و بازدید مساجد: یکی از رسوم بسیار پسندیده مردم خمینی شهر، دید و بازدید هیئت ها در مساجد است. مراسم به این گونه است که در شب سوم یا چهارم محرم، یک مسجد به صورت هیئت عزاداری به دیدن هیئت عزاداری مسجدی دیگر می رود و آنها هم در شبی دیگر به بازدید آن هیئت می روند.

     گلابی سیبری؛ سوغات خوش عطر و بوی خمینی شهر!

    خمینی شهر به گلابی های خوش عطر و بو در ایران شناخته می شود. این شهر، بزرگترین تولید کننده گلابی سیبری، گیلاس، تنباکو و گلخانه ی کاکتوس و گل ایران است. از صنایع دستی شناخته شده این شهر نیز می‌توان موزائیک سازی، قلم زنی، خاتم کاری، مسگری، نساجی، دباغی، سنگ بری، تولیدی ظروف ملامین، حوله بافی و قالی بافی را نام برد.

    کی به خمینی شهر سفر کنیم؟

    خمینی شهر دارای اقلیمی معتدل و خشک است که تیر ماه این شهر بسیار گرم و دی ماه این شهر یخبندان است. ما به شما پیشنهاد می کنیم اگر قصد لذت بردن از جاذبه های گردشگری این شهر را دارید فصل بهار را برای سفر انتخاب کنید تا ضمن لذت از طبیعت بکر این شهر، سفر خاطره انگیزی را تجربه کنید.