جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه های بوم گردی ریگان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ریگان - استان کرمان

    ریگان شهری در استان کرمان است که از شمال با فهرج، از شمال غربی با نرماشیر و بم، از شرق با ایرانشهر و از جنوب شرقی با دلگان در استان سیستان و بلوچستان، از جنوب غربی با عنبرآباد و رودبار جنوب همسایه می باشد. این شهر در فاصله 285 کیلومتری کرمان (مرکز استان) و 90 کیلومتری بم قرار دارد. شهرستان ریگان از کانون های بحران فرسایش بادی در شرق کشور می باشد و کندی عبور و مرور در جاده ترانزیتی ریگان به چابهار به دلیل بروز ریزگردها می باشد، به همین علت ریگان از پیشوند ریگ تشکیل شده است. ریگان شهری باستانی و پررونق در مسیر جاده ابریشم می باشد که تا قرن هشتم هجری بزرگترین مرکز تجاری جنوب شرق ایران شناخته می شد. این شهر در گذشته دارای جنگل های انبوهی بوده است که امروزه به دلیل خشکسالی، دارای آسیب جدی شده ولی درختان منحصر بفرد کهور مقاوم بوده و باقی مانده اند. چنانچه قصد سفر به ریگان را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی به شما کمک می کند تا با رزرو آنلاین، زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی را برای اقامت خود انتخاب کنید.

    آئین های سنتی ریگان

    مردم ریگان در مراسم عروسی، آداب و رسوم منحصر به فرد خود را دارند. برگزاری چوچاپ، حنابندان و دست چاپ از رونق خاصی در این شهر برخوردار هستند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    چوچاپ: در مراسم عروسی برگزاری چوچاپ، گرمابخش محافل شادی و سرور کویرنشینان می باشد که هم اکنون نیز با شکوه خاصی در روستاهای ریگان در حال برگزاری است. در این مراسم سنتی، تعداد زیادی از افراد مسن و میانسال حضور دارند که رو به روی یکدیگر می نشینند و به صورت زوج به زوج با نواختن طبل و زدن چوب ها به یکدیگر، صدای دلنشینی به وجود می آورند که میهمانان را به وجد می آورد.

    حنابندان: در این مراسم، داماد را حنا می بندند که به اعتقاد بومیان باعث شادی، نشاط و بیرون رفتن گناه داماد می شود و  داماد به صورت فردی پاکیزه، زندگی مشترک خود را آغاز می کند.

    دست چاپ: بعد از مراسم حنابندان، یکی از مردان فامیل داماد را بر روی دوش خود می گذارد و مردم در اطراف آنها شروع به اجرای آئین دست چاپ می کنند. دست چاپ همراه با صدای دهل برگزار می شود که آشنایان و دوستان بر روی سر داماد پول می ریزند و این پول برای هزینه های مراسم عروسی خرج می شود.

    جاذبه های پرطرفدار گردشگری ریگان

    تپه های شنی ریگان، مقبره شاه خورشید، قلعه دهگود، آبشار ریگان، قلعه بمبویان، قلعه دلیخانی، قلعه خلق آباد، قلعه میرآباد امام قلی و قلعه علی آباد از مناطق گردشگری این شهر به شمار می آیند که در ادامه به  معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    تپه های شنی ریگان: مهمترین جاذبه گردشگری ریگان که به عنوان بزرگترین تپه های شنی جهان شهرت دارد. خاصیت درمانی این تپه ها باعث شده بسیاری از گردشگران از استان های مجاور کرمان برای درمان بیماری های خود به این تپه های شنی می آیند و گرمای آن را نسبت به آبگرم های مختلف ترجیح می دهند. گردشگران با کندن چاله و خوابیدن در میان شن‌ها به تدریج گرمای شنهای کویر را جذب بدن خود می کنند.

    مقبره شاه خورشید: این مقبره از آثار تاریخی ریگان در روستای جزان است که به قلعه شاه خورشید نیز معروف می باشد. قدمت مقبره شاه خورشید، 2500 سال و متعلق به دختر اسفندیار است که به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    قلعه دهگود: در فاصله دو کیلومتری ریگان در میان جنگل های کهنسال روستای کهور، آثار تاریخی قلعه و کاروانسرایی به چشم می خورد که متعلق به دوران صفویه می باشد. قلعه دهگود مکانی برای دیدبانی نگهبانان بوده است.

    هنر دست استادکاران و سوغات پرآوازه

    ریسمان بافی، سبد بافی، بادبزن بافی، جارو بافی، سکه دوزی، بلوچی دوزی، حصیربافی، گلیم بافی و قالی بافی از آثار دستی چشم نواز هنرمندان ریگان به شمار می آیند. شیرینی پدوفته، خرما، مرکبات، کنجد و حنا از سوغاتی های معروف این شهر می باشند.

    خوش رنگ و بوترین غذاهای محلی ریگان

    آب بنه، آش سبزی، چغوک بریزو، آب فلفلو، آبگوشت زیره و بزقرمه از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ریگان می باشند که می توان طعم آن را در خانه بومی ها و یا اقامتگاه های بوم گردی رایگان امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    با توجه به گرمای هوای منطقه گرمسیر ریگان، پیشنهاد می کنیم از اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت به شهر ریگان سفر کنید و از جاذبه های گردشگری آن دیدن بفرمائید.