جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های نیم ور - محلات

    • روستاهای نیم ور - محلات

    اقامتگاه های بوم گردی نیم ور برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره نیم ور - محلات

     نیم ور یکی از شهرهای تاریخی بخش مرکزی شهرستان محلات در استان مرکزی است که در فاصله 13 کیلومتری محلات، 129 کیلومتری اراک (مرکز استان) و 17 کیلومتری دلیجان واقع شده است. این شهر از اطراف با اراک از شمال غربی، دلیجان از شمال شرقی، گلشهر از جنوب و کاشان از شرق همجوار می باشد. شهر نیم ور به عنوان یک راه مواصلاتی بین شهرهای دلیجان به محلات و خمین قرار گرفته است. از نیم وَر در کتاب های مختلف به نام های آوَرد، نیم آوَرد و تَیمور یاد شده است. رونق و شکوفایی این شهر در دوران ساسانیان به علت سدی بوده که بر روی رودخانه قمرود ساخته شده و در حال حاضر تنها بقایایی از آن  برجای مانده است. گفتنی است که تاریخ احداث آن به دوران اشکانیان و ساسانیان بازمی گردد با این وجود مدارک دیگری به جا مانده که قدمت شهر نیم ور را به قبل از میلاد مسیح نسبت می دهند. در مورد وجه تسمیه این شهر شنیده های گوناگونی وجود دارد که طبق گفته یکی از آنها، ور، در زبان اوستایی به معنی دژ می باشد و اشاره به دژی دارد که در ستون این شهر بوده و عرض بسیار کمی دارد از این رو به آن نیم ور گفته می شود . اکثر مردمان این منطقه به زبان فارسی سخن می گویند هر چند که در بعضی از نقاط نیم ور زبان راجی رواج داشته و ریشه آن از کلمات مادها گرفته شده است. آتشکده های خورهه و آتشکوه نشان از زرتشتی بودن اهالی شهر نیم ور داشته که هنوز هم این دین در این ناحیه طرفداران خاص خود را دارد. همچنین فرقه اسماعیلیه در زمان قاجار از رونق خوبی برخوردار بوده به گونه ای که یکی از مراکز اصلی این فرقه به شمار می آمده است. کشاورزی از شغل های اصلی در شهر نیم ور به حساب می آید.

    آداب و رسوم

    شهر نیم ور آداب و رسومی دارد که از مدت ها قبل در آن رواج داشته که از بین آنها می توان به آبرسانی و لایه روبی اشاره کرد.

    آبرسانی: آیین آبرسانی به این صورت است که در آن شخصی به نام میرآب بر طبق سند مادر که همان سندهای قدیمی شهر نیم ور است، آب نهرها را در بین کشاورزان تقسیم می کند. این تقسیم آب در زمان ها و ساعت های خاصی انجام می شود

    لایه روبی:  در این آیین همه کشاورزان گرد هم آمده و گِل و لای مسیر آب را جمع آوری کرده و بعد از آن به اتفاق مردم شهر شروع به برگزاری جشنی مختصر می کنند. لایه روبی معمولا در اواخر اسفند تا اوایل فروردین انجام می شود. امروزه این آیین بسیار کمرنگ شده است.

    جاذبه های گردشگری نیم ور

    این شهر باستانی دارای مکان های تاریخی فراوانی می باشد که از دوران کهن به جای مانده است. اقامتگاه ها، خانه های بومی و محلی ساخته شده در این شهر به شما این امکان را می دهند که زمان بیشتری را در آن سپری کرده و از تمام پتانسیل های گردشگری این منطقه دیدن نمایید.

    سنگ نوشته های تیمره: سنگ نوشته های موجود بر روی صخره ها و سنگ های تیمره متعلق به دو هزار سال پیش از میلاد مسیح می باشد که شامل تک نگاره، پهلوی و چند نمونه از کتیبه های فارسی و عربی است.

    قلعه جمشیدی: قدمت ساخت این قلعه به دوران حکومت جمشید که از پادشاهان ساسانی است باز می گردد و به آن قلعه گبری نیز می گویند. نفوذ به این قلعه بسیار سخت بوده و بیشتر برای محافظت در برابر حمله آزاد خان افغان، مورد استفاده قرار می گرفته است.

    بهترین زمان سفر به شهر نیم ور

    یکی از ویژگی های آب و هوایی این شهر گرم و خشک بودن آن است. همین امر باعث شده که تابستان های بسیار گرمی داشته باشد. اگر به دیدن جشن های سنتی شهر نیم ور علاقه دارید می توانید ماه های اسفند و فروردین را برای سفر به این منطقه انتخاب نمایید. هرچند که این جشن ها دیگر رونق گذشته را ندارند. اگر به دنبال بهترین اقامتگاه بوم گردی و خانه بومی هستید می توانید فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر نیم ور، شهرستان محلات را در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مشاهده کرده و مناسب ترین آنها را با قیمتی مقرون به صرفه رزرو نمایید.