جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های ژاورود - کامیاران

    اقامتگاه های بوم گردی ژاورود برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ژاورود - کامیاران

    ژاورود، دهستانی زیبا در بخش مرکزی شهرستان کامیاران واقع در استان کردستان است. دهستان ژاورود دارای روستاهایی به نام شیان، گلین و آویهنگ می باشد. روستای شیان ژاورود در فاصله 75 کیلومتری شهر کامیاران و 50 کیلومتری سنندج (مرکز استان) قرار گرفته است. این دهستان به واسطه داشتن طبیعتی بکر و سرسبز و آب و هوایی خنک و دلپذیر، توجه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است به طوری که علاقه مندان سفر به این منطقه روز به روز در حال افزایش است. این دهستان دارای 12641 نفر جمعیت بوده که شغل اکثر مردم آن کشاورزی و دامداری است و به زبان کردی حرف می زنند که یکی از زبان های اصیل و زیبای موجود در ایران است که مردم این منطقه به خوبی آن را حفظ و نگهداری کرده اند.

    غذاهای محلی دهستان ژاورود کامیاران

    منطقه ژاورود دارای غذاهای محلی متنوعی است که امروزه طعم و مزه بی نظیر آن بر کسی پوشیده نیست. از جمله غذاهای محلی این دهستان می توان به دلمه برگ مو، قایرمه، خورش ریواس، خورش تره کردی، گردول، شیش کباب، بریان کردی، خورش گیلاخه، گوشت برخیله، کتلت دیزی و خورش کنگر اشاره کرد.

    سوغات و صنایع دستی دهستان ژاورود کامیاران

    از سوغاتی های معروف این منطقه می توان به سقز (آدامس طبیعی)، شیرینی کنجدی، کاک مخصوص، بادام سوخته، عسل طبیعی، روسری ها دست باف و لباس محلی اشاره کرد و صنایع دستی آن شامل جاجیم بافی، شال بافی، کلاش بافی (گیوه بافی) و تنبور سازی می باشد.

    آداب و رسوم دهستان ژاورود

    کردها دارای آداب و رسوم متنوعی هستند که نشان از ریشه دار بودن و با اصالت بودن فرهنگ آنها است. مردم این منطقه با بیان و انجام این سنت ها سعی در حفظ و نگهداری این رسوم دارند. از جمله آداب و رسوم این منطقه می توان به مراسم کوسه گردی، مراسم میرمیرین، سمنو پزان، مراسم پیر شالیار، بازی های قدیمی محلی و لباس محلی اشاره کرد.

    لباس محلی: یکی از رسوم زیبای این منطقه پوشیدن لباس محلی است. لباس هایی رنگارنگ که هر کدام از آنها معنای خاصی دارد. لباس مردانه این منطقه شام چوخه، پانتول، ملکی، پشتون، دستار، فرنجی و کله بال می باشد.

    جاذبه های گردشگری دهستان ژاورود

     جاذبه های طبیعی و تاریخی این دهستان مانند چشمه ها، آبشار ها، عمارت های تاریخی، پل های قدیمی، امامزاده ها و حمام های با قدمت فراوان هر ساله گردشگران فراوانی را به سفر به این سمت کشور سوق می دهد. از جمله جاذبه های گردشگری این دهستان می توان به قبرستان اویهنگ، عمارت عاصف خان وزیری، عمارت خسرو آباد، حمام شیشه، دریاچه سد وحدت، مجموعه تفریحی آبیدر، حمام خان، عمارت سالار سعید، آرامگاه امامزاده پیر عمر، عمارت وکیل الملک، پل قشلاق، عمارت حبیبی، دریاچه زریوار، چشمه چرمه، چشمه خامنه، آبشار سرده، سه روا زانه، چشمه خورنیک، چشمه بیلو، آبشار لایال، چشمه هانه بولگا، آبشار تاف و سد وحدت اشاره کرد.

    پل تاریخی قشلاق: این پل که قدمت آن مربوط به زمان صفویه و زندیه است و توسط سلیمان خان اردلان ساخته شد، در فاصله 47 کیلومتری روستای گلین، یکی از روستاهای دهستان ژاورود و 4 کیلومتری شهر سنندج بر روی رودخانه ای به همین نام واقع شده است. این پل در دوره های بعد و توسط افراد دیگری بازسازی شد. این بنا 6 دهانه و دو جان پناه در اطراف آن دارد. ساختمان این پل از آجر و سنگ فرش است.  

    عمارت سالار سعید: این عمارت که به عمارت حبیبی نیز معروف است و قدمت آن به زمان قاجار بر می گردد، در فاصله 56 کیلومتری روستای آویهنگ، یکی از روستاهای دهستان ژاورود و 2 کیلومتری شهر سنندج قرار دارد. این عمارت به دستور لطف الله شیخ الاسلام ساخته شد. این عمارت در گذشته به عنوان خانه پیشاهنگان، موزه، کتابخانه و دانشسرا مورد استفاده قرار گرفته است. ساختمان این بنا از آجر، چوب و سنگ است. در این عمارت حوض، هفت در، سقفی گنبدی شکل و پنجره های ارسی بزرگ وجود دارد.  

    بهترین زمان سفر به دهستان ژاورود

    این دهستان زیبا، تابستان هایی با هوای معتدل و دلپذیر و زمستان هایی بسیار سرد دارد. با این حساب، بهترین زمان سفر به این دهستان فصول تابستان و بهار است. اگر قصد سفر به این دهستان را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی دهستان ژاورود و کلبه های بومی و سنتی این دهستان، امکان رزرو آسان و مقرون به صرفه بهترین اقامتگاه بوم گردی دهستان ژاورود شهر کامیاران را برای شما فراهم می کند.