جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دنا - استان کهگیلویه و بویراحمد

    شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    اقامتگاه های بوم گردی دنا برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دنا - استان کهگیلویه و بویراحمد

    دنا یکی از شهرستان های کوهستانی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد می باشد که از شمال به سمیرم و لردگان، از جنوب به بویراحمد و از غرب به شهرستان مارگون محدود می شود. مرکز شهرستان دنا، شهر سی سخت می باشد که از طبیعت فوق العاده ای برخوردار است. اکثر بومیان شهرستان دنا از ایلات اصیل لر بویراحمدی هستند و به زبان لری سخن می گویند. از ارتفاعات مهم این شهرستان می توان به قله دنا که به عنوان نهمین قله مرتفع ایران نیز شناخته می شود اشاره کرد که وجود همین قله همه ساله باعث جذب کوهنوردان زیادی به این شهرستان می شود.

    جذاب ترین دیدنی های دنا

    استان کهگیلویه و بویراحمد دارای جاذبه های طبیعی، تاریخی و گردشگری زیادی می باشد و شهرستان دنا نیز از این قائده مستثنی نیست. از جمله جاذبه های مهم اطراف دنا می توان به آثار تاریخی به جا مانده از ویرانه های سی سخت (قبل از اسلام)، قلعه کره، پل پاتاوه، منطقه حفاظت شده دنا و غار کیخسرو اشاره نمود که در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین آن ها می پردازیم.

    منطقه حفاظت شده دنا: رشته کوه دنا به طول 80 کیلومتربه عنوان بلند ترین رشته کوه زاگرس شناخته می شود و منطقه ای کاملا کوهستانی با صخره ها و ارتفاعات صعب العبور است که هر ساله مورد توجه کوه نوردان و طبیعت دوستان زیادی از سراسر دنیا قرار می گیرد. منطقه حفاظت شده دنا دارای گونه های گیاهی بسیار متنوع و ارزشمندی می باشد. همچنین از مهم ترین گونه های جانوری این منطقه می توان به گورکن، گربه وحشی، خرس قهوه ای، پلنگ و نیز پرندگانی همچون کبک و شاهین اشاره نمود.

    چشمه میشی یا بشو یکی دیگر از جاذبه های مهم شهرستان دنا می باشد که در فاصله چهار کیلومتری سی سخت واقع شده است و یکی از خنک ترین چشمه های زاگرس شمرده می شود. این چشمه دائمی بوده و در دره ای طولانی جاری است. چشمه میشی علاوه بر تامین آب شرب سی سخت، منبع آب تامین کننده زمین های کشاورزی و باغات میوه روستا های اطراف نیز می باشد.

    آبشار کوه گل یکی دیگر از بی شمار جاذبه شهرستان دنا می باشد که دارای مراتع سبز و پوشیده از گل، آب معدنی، دریاچه های فصلی و آبشاری روان بوده و محلی بکر برای طبیعت دوستان و گردشگران می باشد.

    غار دره شیخ یکی از جذاب ترین غارهای کشور است که آن را علی صدر دو نیز می نامند. طبق گفته باستان شناسان بقایای حیوانی و انسانی زیادی در این غار کشف شده است و شکل گیری آن مربوط به دوره دوم زمین شناسی می باشد. با ورود به این غار طبیعی با قندیل های زیبا از آهک و آبراهه های داخل آن مواجه می شوید.

    آداب و رسوم و غذاهای محلی

    اکثر قومیت های ساکن در کشور، آیین و رسومات خاصی برای استقبال از سال نو دارند و مردم شهرستان دنا نیز از این قائده مستثنی نمی باشند. بومیان منطقه از سه روز قبل از آغاز سال نو با شیر، برنج، سیاهدانه و رازیانه غذایی به نام شیر برنج تهیه می کنند و همراه با حلوا بین همسایه ها پخش می کنند که این سنت خیرات نیمه برات نام دارد. همچنین معتقدند برای شادی روح اموات خود پیش از شروع سال جدید، به هفت خانوار خیرات دهند.

    از مهم ترین غذاهای محلی دنا می توان به آش کارده، آش دنگو، گونه، شله ماشکی و کله جوشک اشاره نمود که شما به مراجعه به رستوران های محلی و مورد اطمینان این منطقه می توانید آن ها را تهیه کنید.

    بهترین زمان سفر به دنا

    با توجه به اقلیم کوهستانی شهرستان دنا بهترین زمان سفر به آن، فصل بهار و تابستان می باشد تا ضمن لذت بردن از هوای دل انگیز در این فصول، از گشت و گذار در طبیعت بکر آن نیز نهایت استفاده را ببرید. اگر در طول سفر خود به دنا به دنبال مکانی دنج و امن جهت اقامت می گردید، پیشنهاد می شود فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهرستان دنا و نیز هتل های سنتی و خانه های بومی این شهرستان را در سامانه رزرو یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مشاهده نموده و نسبت به رزرو اقامتگاه بوم گردی در دنا اقدام نمایید تا خاطره سفری خوش را در کنار دوستان و عزیزانتان رقم بزنید.