جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های اطاقور - لنگرود

    شهرهای لنگرود

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    اقامتگاه بوم گردی های اطاقور برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره اطاقور - لنگرود

    اطاقور یکی از شهرهای سرسبز استان گیلان و از توابع شهرستان لنگرود است که در فاصله 62 کیلومتری از شهرستان رشت (مرکز استان) قرار دارد. این شهر که به عنوان بهشت پنهان گیلان شناخته می شود، از شمال به شهرستان لنگرود و دریای خزر، از شمال شرق به شهرستان املش و رودسر، از جنوب به رشته کوه‌های البرز و از شمال غربی به لاهیجان محدود می‌شود. اُطاقوَر (otaghvar) شهری ییلاقی و سرسبز باخانه هایی با سقف های شیروانی است که در منطقه کوهپایه ای قرار دارد و به واسطه شرایط آب و هوایی بکر، انواع محصولات کشاورزی و دامداری در آن یافت می شود. اگر قصد سفر به مناطق سرسبز اطاقور را دارید و از هتل های معمولی خسته شده اید و علاقه مند به اقامت در اقامتگاه بوم گردی ها و یا کلبه های بومی این شهر هستید، پیشنهاد می کنیم جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو آنلاین اماکن اقامتی، فهرست اقامتگاه های بوم گردی اطاقور را در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مشاهده کنید.

    از جنگل های خرمای اطاقور تا آبشار ماهی مَشُو

    پارک جنگلی خرما: این پارک در جاده لیل خرما در روستایی به همین نام قرار دارد. خرما مخفف خور و مه می باشد که به معنای آفتاب و مهتاب است که طبق باور مردم این دیار، خرما نام خواهر بابک خرمدین بوده است. از گونه های گیاهی این روستا می توان به درختان توسکا، انجیلی و لرک اشاره کرد. مناظر اطراف این روستا با وجود کوه، رودخانه، باغ های چایی و درختان متنوع، صحنه بی نظیری برای طبیعت گردان ایجاد کرده است.

    پارک جنگلی بلوردکاندر فاصله 40 کیلومتری لنگرود، در روستای لات لیل، پارک جنگلی بلوردکان قرار دارد که پوشیده از درختان توسکا، فندق، ممرز و باغات گسترده چای است. جاده این پارک، زیبا و پر از پیچ و خم است و منظره ای بکر برای گردشگران فراهم کرده است.

    آبشار ماهی مشو: اگر در فصل تابستان به دنبال مکانی طبیعی برای آب تنی هستید، حوضچه پایین آبشار ماهی مشو را از دست ندهید. این آبشار در 12 کیلومتری شهر اطاقور قرار دارد و برای رسیدن به آن باید از جنگل های سرسبز این منطقه بگذرید. ارتفاع آبشار ماهی مشو 10 متر است و در پایین آن حوضچه ای با سنگ های قرمز رنگ قرار دارد. مردمان محلی به این آبشار ماهی مشو می گویند زیرا در حوضچه آن هیچ گونه ماهی وجود ندارد. 

    از دیگر جاذبه های گردشگری بی نظیر این شهر می توان به ساحل چاف و چمخاله، منطقه توریستی نگین سبز، تله‌کابین، مناطق ییلاقی، باغات چای، پارک های جنگلی و پارک آبی املش اشاره کرد.

    گیشه بری؛ آیین سنتی مردمان اطاقور

    گیشه بری: یکی از آیین های هیجان انگیز عروسی در این منطقه، بردن عروس به خانه داماد است که به آن گیشه بری می گویند. در این مراسم عروس نهالی یا مقداری آرد با خود به خانه داماد می برد. زمانی که عروس از کنار جوی آب روانی بگذرد، بخشی از مهریه خود را به حضرت زهرا می بخشد. در نيمه راه، داماد با دو ساقدوش به استقبال عروس مي آيد و يك نارنج ، پرتقال و سيب يا يك تكه قند به طرف عروس پرتاب مي كند. این کار نشانه خیر و برکت و طلب نیک بختی می باشد.

    آیین باستانی نوروز: از آیین های باستانی ایرانیان جشن نوروز است که در هر شهری با فرهنگ و رسوم مردم همان منطقه انجام می شود. در این شهر نوروز با مراسم هایی مانند گل گل چهارشنبه، فالگوش ایستادن، قاشق زنی، شال اندازی، تهیه لباس عید، کاشت سبزه، شیرینی پزون، نوروز خوانی، عروس گوله و تهیه سفره نوروزی همراه است.

    معروف ترین سوغات و صنایع دستی این دیار

    اطاقور منبع سوغاتی های خوشمزه است که از خرید آن پشیمان نمی شوید. این سوغاتی های لذیذ شامل رشته خوشکار، کلوچه، پنیر سیاه مزگی، زیتون و روغن آن و بادام زمینی می باشد. بامبو بافی، حصیربافی، خراطی، مروار بافی، چوب تراشی، معرق چوب، رشتی دوزی، گلیم بافی، بافت پنج میل، شال بافی، سفالگری و چموش بافی از صنایع دستی چشم گیر و معروف این شهر می باشند.

    شال بافی: هنر تبدیل پارچه ی تک رنگ به نمد را شال بافی می گویند. این پارچه ها معمولاً بصورت شبکه ای بافته شده و پس از لگد مالی در آب و صابون به یک نمد ضخیم تبدیل می شوند که برای دوخت لباس های مردان و بخصوص شبانان کاربرد دارد.

    بهترین فصل سفر

    اطاقور شهری ییلاقی و دارای آب و هوایی معتدل است. زمستان های این شهر سرد و تابستان هایی گرم و شرجی دارد. بنابراین ما به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و پاییز به این شهر سرسبز و زیبا سفر کنید.