جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های تاکستان - استان قزوین

    شهرهای استان قزوین

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    • روستاهای تاکستان - استان قزوین

    اقامتگاه بوم گردی های تاکستان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره تاکستان - استان قزوین

    تاکستان یکی از شهرهای قدیمی استان قزوین است. این شهرستان در فاصله ی 35 کیلومتری قزوین و 185 کیلومتری تهران قرار دارد. تاکستان از شمال به کویین، از شرق به قزوین، از جنوب به بویین زهرا و ساوه و از غرب به شهرستان ابهر در استان زنجان محدود می ­شود. تاکستان به سرزمین تات ها معروف است و مهم ترین منطقه تات نشین ایران و حتی جهان به شمار می آید. در گذشته با نام های سیاده یا سیادهن نیز از این شهرستان یاد می شده است. قرار گرفتن در مسیر عبور جاده قدیمی و پر رفت و آمد ابریشم، آب و هوای مناسب، خاک حاصل خیز و دسترسی به آب مورد نیاز کشاورزی سبب گسترش و توسعه ی اقتصادی تاکستان شده است. تاکستان با 35 هزار هکتار باغ انگور، دومین شهر تولید کننده انگور در ایران است. در این شهر، دو طایفه ی بزرگ طاهرخانی و رحمانی زندگی می ­کنند. زبان رایج مردم تاکستان، آذری و تاتی (یک زبان باستانی) است. 

    رسوم کهن و فرهنگی تاکستان

     مردم تاکستان آداب و رسوم نوروزی مانند خانه تکانی، چهارشنبه سوری و سیزده به در را همانند سایر نقاط ایران برگزار می کنند. مراسم دیگری از قبیل پلابری، مراسم لوکه ویجینه، پنجاه به در و مراسم ازدواج در این شهرستان به همان شکل قدیمی برگزار می شود.

    پلابری: در شب عید، خانواده داماد برای خانواده عروس بر روی سینی مسی که با پارچه پوشیده شده است، لوازم مختلفی از قبیل میوه، بشقاب پلو، کشمش، شیرینی، تخم مرغ و صابون را به عنوان هدیه پیشکش می برند. خانواده ی عروس نیز با هدایایی از خانواده داماد استقبال می کنند.

    جشن انگور: در منطقه تاکستان به دلیل فراوانی مزارع انگور، جشنی در هنگام برداشت محصول در شهریور ماه برگزار می­ شود. در این جشن علاوه بر اجرای موسیقی محلی از تولید کنندگان ممتاز انگور تاکستان هم تجلیل می­ شود.

    سوغات و صنایع دستی

    دیماج، آش دوغ، شیرین پلو و کوکو شیرین از غذاهای محبوب تاکستان هستند.

    دیماج: دیماج یک غذای تابستانی خوشمزه است که معمولاً به عنوان پیش غذا استفادده می­ شود. در تهیه دیماج از نان لواش خشک شده، پنیر، خیار، سبزی های خوردن تند، گردو و پیاز داغ استفاده می­­ شود.

    شیرین پلو: در پخت این غذا از برنج، خلال پرتقال، شربت قوام آمده، خلال بادام، خلال پسته، زعفران ساییده شده، کره، سیب زمینی و سینه مرغ استفاده می ­شود.

    مردم تاکستان در آفرینش هنرمندانه صنایع دستی سابقه طولانی دارند. هنرهای دستی مردمان این منطقه بیشتر شامل گلیم بافی، سبد بافی، قفل سازی، گیوه بافی، کلش بافی و لایه چینی است.

    گلیم بافی: گلیم از ابریشم، موی بز، پشم گوسفند یا سایر چهارپایان بافته می ­شود و به عنوان زیرانداز یا پوشش استفاده می شود.

    کلش بافی: یک هنر دستی سنتی و قدیمی است که با ساقه های گندم در اندازه های مختلف با مهارت خاص و خلاقیت بافندگان تهیه می ­شود. این دست بافت ها به عنوان سبد حمل انگور و جهت نگهداری نان و تخم مرغ به کار می ­روند.

    برترین جاذبه های دیدنی تاکستان

    منطقه حفاظت شده باشگل، تپه باستانی خله کوه، موزه مردم شناسی، روستای گردشگری تاکند، قنات تاریخی رادکان و آب انبار لوشگان از نقاط شناخته شده گردشگری تاکستان هستند. عمارت بقعه پیر، میل خرم آباد و ساختمان بانک ملی از ساختمان های قدیم و با ارزش این منطقه به حساب می ­آیند.

    میل خرم آباد: قدمت این بنای آجری 12 متری که در فهرست آثار ملی ثبت شده است به دوران صفوی می رسد. میل خرم آباد در 10 کیلومتری جنوب شرقی تاکستان قرار دارد. 

    بقعه پیر: در جنوب شهر تاکستان برجی آجری از دوره سلجوقی به جای مانده است که به بقعه پیر معروف است و در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است.

    منطقه حفاظت شده باشگل: این منطقه در 8 کیلومتری شمال غرب شهرستان تاکستان قرار دارد و زیستگاه آهو، قوچ و میش است. با توجه به خالی از سکنه بودن این منطقه حیوانات دیگری از قبیل گرگ، روباه، شغال، گراز و خرگوش نیز در باشگل زندگی می ­کنند. 

    بهترین فصل سفر

    اوایل بهار تا اواسط تابستان، بهترین زمان برای سفر به این شهرستان است. چنانچه قصد سفر به تاکستان و تجربه ی متفاوت اقامت در اقامتگاه ها و خانه های بوم گردی با مناسب ترین قیمت را دارید، می توانید برای رزرو و مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی از سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی اقدام کنید.