جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های کنگاور - استان کرمانشاه

    • روستاهای کنگاور - استان کرمانشاه

    اقامتگاه بوم گردی های کنگاور برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کنگاور - استان کرمانشاه

    کنگاور از شرقی ترین شهرهای استان کرمانشاه است و 98 کیلومتر تا مرکز استان فاصله دارد. به افتخار فرشته آب و باران که نشان از اهمیت آب در این سرزمین دارد و به علت چشمه های آب زیاد، معبد آناهیتا در دوره ی اشکانیان در این منطقه احداث شده است. رونق این معبد در سفرنامه های راه ابریشم قدیم زبانزد بوده است. مجاورت کنگاور به مرکز حکومت مادها، هگمتانه و قرار داشتن بر سر راه ارتباطی هگمتانه به بین النهرین نشان از اهمیت این شهر دارد. در واقع، فرهنگ و تمدن 8000 ساله کنگاور جزئی ارزشمند از فرهنگ و تمدن ایران است. کنگاور از شمال و شمال شرقی به همدان، از جنوب غربی به لرستان، از شمال غربی به شهرستان سنقر و از غرب با صحنه محدود شده است. حکومت این شهر در زمان قاجار به ساری اصلان واگذار شد که عمارت ساری اصلان همچنان پابرجا است. 

    رسوم کهن و فرهنگی کنگاور

    مردم کنگاور از نژاد سفید و اقوام کرد و لر هستند. در گذشته، به احترام زرتشت و آئین ایران، آداب و رسومی از جمله قاشق زنی، شال اندازی و یا جمع کردن بوته و روشن کردن آتش بر روی بام خانه ها در منطقه کرمانشاه انجام می شد. این رسوم همچنان در برخی از روستاهای کرمانشاه اجرا می شود. کرمانشاهی ها در هنگام نوروز مانند سایر اقوام ایرانی، مراسمی شامل پهن کردن سفره هفت سین (در کنار نان برنجی، ماست،، گندم وتخم مرغ)، پوشیدن لباس نو، دید و بازدید و سیزده به در دارند. برخی مردم در روز دوم نوروز به منطقه بابایادگار می روند و در مراسم سنتی که با نواختن تنبور (ساز باستانی ایران) همراه است، شرکت می کنند. نوعید از دیگر مراسم مردم کنگاور در عید نوروز است که در آن، دوستان و آشنایان برای ادای احترام به خانه صاحبان عزا می روند و برای تازه درگذشتگان فاتحه می خوانند.

    سوغات و صنایع دستی

    غذاهای سنتی کنگاور شامل خورش خلال، بادام، آش عباسعلی، آش ترخینه، آش دوغ، آش عدس و نوعی حلوای محلی است. هنرهای دستی این شهر اغلب با موسیقی گره خورده است. بهترین نوع سازهای سنتی تنبور و ستار در کارگاه های روستای فش ساخته می­ شود و مرحوم استاد یدالله اشرفی از مشهورترین اساتید در این زمینه است. صنایع چوبی و منبت کاری نیز در این شهر رونق فراوانی دارد.

    برترین جاذبه های دیدنی کنگاور

    کنگاور دارای آثار و بناهای تاریخی متعددی است که هرکدام از آنها بسیار ارزشمند و غنی است و همواره تعداد زیادی از طبیعت گردان علاقه مند به تاریخ را جذب خود می ­کند. معبد آناهیتا، امامزاده ابراهیم، تپه گودین، پل کوچه، حمام میدان، حمام کهنه، سراب خرم آباد، سراب فش و سراب ماران از جاذبه های گردشگری معروف کنگاور است.

    معبد آناهیتا: معبد آناهیتا یکی از معروف ترین بناهای کنگاور است که درست در مرکز شهر و در جاده ی همدان به کرمانشاه واقع شده است. این بنا 6 هزار متر وسعت دارد و ارتفاع آن به حدود 32 متر می ­رسد. معبد آناهیتا یک بنای مربعی است که هر ضلع آن حدودا 8/5 متر ضخامت دارد و بر روی آنها تعدادی ستون قرار می­ گیرد. این ستون ها ساده و بدون نقش و نگار هستند اما از لحاظ معماری جذابیت فراوانی دارند.

    معادن تاریخی: معدن چلمران (شلمران) یکی از مهمترین معادن استخراج سنگ در ساخت معبد آناهیتا است. معادن باغ ملی، اله دانه و قوره جیل نیز از معادن تاریخی استخراج سنگ معبد آناهیتا هستند. معدن باغ ملی تنها 200 متر با معبد آناهیتا فاصله دارد.

    سراب خرم آباد (سراب بوجان): این سراب در فاصله 10 کیلومتری شمال کنگاور و در مجاورت سراب فش فرار دارد. چشمه ی سراب خرم آباد از نوع آهکی است و بدلیل آب دهی زمین های کشاورزی مجاور بسیار پراهمیت است و پرورش ماهی نیز در این مکان رونق زیادی دارد.

    بهترین فصل سفر

    شهر کنگاور کوهستانی است و زمستان های خیلی سرد و تابستان هایی داغ دارد. بهترین زمان سفر به این شهر، اواسط بهار و اواخر تابستان است که طبیعت منطقه، سرسبز و آب و هوای آن معتدل است. در مناطق کوهستانی کنگاور اقامتگاه ها، بوم گردی ها و خانه های بومی زیادی به چشم می خورند. فهرست اقامتگاه های بوم گردی این منطقه را می توان در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مشاهده کرد و با رزرو آنلاین این اقامتگاه ها، خاطراتی خوش را برای خود به یادگار بگذارید.