جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای شاهدیه - یزد

    اقامتگاه های بوم گردی شاهدیه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره شاهدیه - یزد

    شاهدیه از شهرهای استان یزد می باشد که این شهر از شمال با اردکان، از شرق با بافق، از غرب با میبد و اشکذر و از جنوب با یزد همسایه است. این شهر به یزد (مرکز استان) چسبیده و از سه بخش ابرند آباد، نصرت آباد و گرد فرامرز تشکیل شده است که ابرند آباد بزرگترین بخش و مرکز شهر شاهدیه می باشد. شاهدیه در منطقه ای دشتی، بین یزد و اردکان واقع شده است و به علت موقعیت مناسب در حاشیه شهر یزد، مهاجر پذیری بالایی دارد. بافت تاریخی شاهدیه از زیباترین بافت های تاریخی استان یزد می باشد که به دلیل قرار گرفتن در کنار باغ ها، زیبایی خیره کننده و منحصر بفردی را به نمایش می گذارد. خانه های تاریخی شاهدیه و باغ های زردآلو و انار و جوی هایی که مملو از آب قنات است، تابلویی بی نظیر از هنر این منطقه می باشد. چنانچه علاقمندید به شهر تاریخی شاهدیه سفر کنید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی به شما کمک می کند تا با رزرو آنلاین، اقامت در دیدنی ترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی را تجربه کنید.

    از فال کوزه تا آتش روی بوم در عید باستانی

    آئین سنتی مردم شاهدیه ریشه در باور آنها دارد. فال کوزه و آتش روی بوم از آداب و رسوم این شهر است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    فال کوزه: در این مراسم دختر نابالغی کوزه را پر آب می کند و در بین زنان حاضر در مجلس می گرداند. هر یک از زنان شانه یا گیره سر خود را با نیتی داخل کوزه می اندازند و سپس دختر کوزه را به خانه ای که درخت مورت داشته باشد، می برد و آن را همراه پارچه سبز رنگ و آیینه کوچک زیر درخت می گذارد تا یک روز بماند. روز بعد دختر کوزه را برمی دارد و زنان دور کوزه جمع می شوند و فال می گیرند. مراسم فالگیری با خواندن شعر همراه است و همزمان دختر درون کوزه دست می برد و شانه و گیره ای در می آورد که صاحب آن باید از شعری که در حال خوانده شدن است، نیت خود را تعبیر کند.

    آتش روی بوم: مردم شاهدیه در آخرین روز سال روی پشت بام آتش روشن می کنند و روی آن اسپند می ریزند تا از چشم زخم در امان باشند و سیب زمینی های کوچک را زیر آتش می گذارند که پس از پخته شدن آنها را میل می کنند.

    آثار تاریخی جالب و دیدنی شاهدیه

    قلعه تاریخی ابرند آباد، اقامتگاه بوم گردی بابا خداداد، آتشکده زرتشتیان، کاروانسرای گرد فرامرز، باغ دولت آباد، مجموعه امیر چخماق، روستای نصرت آباد و روستای ابرند آباد و معماری زیبای خانه های تاریخی شاهدیه ازمکان های دیدنی این شهر می باشند که گردشگران از آن بازدید می کنند. در ادامه به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    قلعه تاریخی ابرند آباد: این قلعه زیبا متعلق به ابرند یکی از سرهنگ های ایراندخت، دختر خسرو پرویز می باشد که قدمت آن به دوره ساسانیان برمی گردد. این قلعه تاریخی در روستایی خوش آب و هوا نزدیک یزد با مصالحی چون خشت و گل بنا شده است. این قلعه دارای سردری بلند در سه طبقه می باشد که طبقه اول، راهروی کم عرضی دارد که به داخل قلعه راه دارد و چهار برج در چهار گوشه قلعه ساخته شده است.

    اقامتگاه بوم گردی بابا خداداد: خانه ای زرتشتی نشین است که در روستای نصرت آباد واقع شده است. اقامتگاه بابا خداداد دارای بادگیر، حوض، شاه نشین، سقف های گنبدی و دیواره های کاه گلی می باشد که سبک معماری آن بسیار چشم نواز است.

    هنرهای دستی سنتی و ره آورد سفر

    زری بافی، چادر شب، ترمه بافی، زیلو بافی، دارایی بافی، سفال و سرامیک هنر دست استادکاران توانمند شاهدیه می باشند که گردشگران به عنوان سوغات به شهر و دیار خود می برند. قطاب، پشمک، نان پنجره ای، نان برنجی، سوهان و حلوا ارده از دیگر سوغاتی های خوشمزه این شهر می باشند.

    طعم های ماندگار شاهدیه

    قیمه نخود، کوفته لپه، کوفته برنجی، کوفته نخودچی، کوفته هویچ، خورشت به آلو و قلیه کدو تنبل از غذاهای خوش طعم و بوی شاهدیه به شمار می آیند که توصیه می شود مزه آن را در اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی این شهر بچشید.

    بهترین فصل سفر

    به دلیل آب و هوای گرم و خشک شاهدیه، پیشنهاد می کنیم در فصل بهار به این شهر تاریخی سفر کنید و از دیدن آثار باستانی آن لذت ببرید.