جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های خدابنده - استان زنجان

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های خدابنده برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خدابنده - استان زنجان

    خدابنده یکی از شهرهای استان زنجان است که در فاصله 87 کیلومتری از شهر زنجان (مرکز استان) قرار دارد. این شهر از شمال به شهر زنجان و ابهر و از جنوب به شهرستان کبودرآهنگ و بیجار محدود می‌ باشد. بخش مرکزی شهرستان خدابنده (khodabandeh) دارای دو دهستان (خرارود و کرسف) و شهر تاریخی و خوش آب و هوای سهرورد است. شهر خدابنده از پیشینه تاریخی ویژه ای برخوردار است و به دلیل حکومت سلطان محمد خدابنده به این نام معروف شده است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی خدابنده به شما این امکان را می دهد تا با رزرو آنلاین اقامتگاه های سنتی و خانه بومی ها، از طبیعت زیبای خدابنده نهایت لذت را ببرید و سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری خدابنده

    غار کتله خور: این غار بصورت خشکی - آبی در 80 کیلومتری جنوب قیدار از توابع شهرستان خدابنده واقع شده است. ورودی این غار یک دهلیز با سقفی کوتاه و بدون سنگ است که چند دهلیز فرعی نیز دارد. غار کتله ‌خور به دلیل زیبایی، تعداد طبقات و نوع بلورها و قندیل ‌ها، اولین غار آهکی جهان شناخته شده ‌است. از مشخصه های اصلی این غار می‌توان به قندیل‌ ها و بلورهای زیبای آهکی و چشمه‌ ها و حفره های متعدد اشاره کرد.

    مسجد جامع قیدار: این مسجد در ضلع شرقی بقعه قیدار نبی (ع) در شهرستان خدابنده واقع گردیده که به دستور محمد علی شاه قاجار ساخته شده است. معماری این بنا به سبک شبستانی اجرا گردیده و دارای سردر ورودی و دو مناره است. نمای درونی آن آجرچینی با بندکشی سفید رنگ است و پوشش طاق و گنبد آن بر روی ستون های سنگی استوانه ای شکل قرار گرفته است.

    شهر سجاس: این شهر در 17 كليومتري شهرستان خدابنده قرار دارد. مراتع سرسبز، رودخانه هاي پر خروش و سد زيباي گلابر که در نوع خود بی نظير است، مكان تفريحي زیبایی برای گردشگران به ارمغان آورده است. مسجد جامع سجاس نیز به لحاظ قدمت و سبک معماری از جاذبه های قابل توجه این شهر است.

    آرامگاه قیدار نبی، زرین غار، دریاچه سد کرسف، گورستان تاریخی سجاس و غار زرین از دیگر جاذبه های گردشگری شهرستان خدابنده محسوب می شوند.

    آداب و رسوم کهن و باستانی 

    شهر خدابنده از گذشته تاکنون، بافت سنتی خود را حفظ کرده است و مردم این دیار به آداب و رسوم سنتی خود پایبند هستند. آداب و رسوم نوروز، ایام محرم، شب یلدا و آیین باستانی چهارشنبه سوری با آداب و رسوم خاصی برگزار می شود.

    شب یلدا:  شب یلدا در میان مردم خدابنده از جایگاه ویژه ای برخوردار است که مردم در آن شب به شاهنامه‌خواني، خواندن فال حافظ، حضور در منزل بزرگان خانواده، قصه گويي پدر و مادربزرگ‌ ها، نقل خاطرات و صله ارحام می پردازند.

    چهارشنبه سوری: این جشن از جمله مراسم  باستاني ايرانيان است که در آخرين چهارشنبه هر سال شمسي برگزار می شود و آداب و رسوم خاصي دارد. قديمی ترين آداب چهارشنبه سوري، آتش افروختن و جستن از آن و شادي كردن در كنار آتش است و در هر جستني مي گويند: زردي من از تو سرخي تو از من. پس از سوخته شدن، خاكستر باقی مانده را از خانه بيرون می برند و در كنار ديوار می ریزند.

    معروف ترین صنایع دستی  و سوغات مردمان خدابنده

    خدابنده شهری با سوغات و صنایع دستی متنوع است، بنابراین شما از سفر به این شهر دست خالی باز نمی گردید. گلیم بافی، نقره‌ سازی، ملیله ‌کاری، چارق‌ دوزی، چاقو سازی، مسگری و فرش‌ بافی از صنایع دستی مشهور و چشم گیر این شهر هستند.

    چاقو سازی: از مشهورترین سوغاتی های این شهر، چاقوی زنجان است که ظرافت، برندگی، شیوه آبکاری از ویژگی های برجسته این چاقو می باشد. چاقوهای زنجان شامل کاردهای آشپزی، قلم ‌تراش، چاقوی ضامن‌ دار، ساده، میوه‌ خوری، مرکب، کاردهای شکاری و کاردهای کمری است.

    فرش: بافت فرش، یکی از هنرهای پر رونق در شهر خدابنده است که نقش و طرح های سنتی، کیفیت رنگ و نخ ها  بر امتیاز این فرش افزوده است. فرش افشار یکی از معروف ترین فرش های این دیار است که در منطقه ‌افشار تولید می‌ شود.

    نان اردک، سبزی های کوهی، غازیاقی، گل آقا، پیاز کوهی، نان پنجره ای، انگشت پیچ، شیرینی شستی و زیتون نیز از سوغاتی های خوراکی محبوب این شهر است.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای شهر خدابنده کوهستانی است. ما به شما پیشنهاد می کنیم برای لذت بردن از این شهر تاریخی با جاذبه های طبیعی چشم گیر، فصول بهار و تابستان را برای سفر انتخاب کنید.