جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های اورامان تخت - سروآباد

    • روستاهای اورامان تخت - سروآباد

    اقامتگاه های بوم گردی اورامان تخت برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره اورامان تخت - سروآباد

    اورامان تخت شهری زیبا از توابع بخش اورامان شهرستان سروآباد در استان کردستان است که در فاصله ۵۳ کیلومتری شهرستان سروآباد، ۱۵۲ کیلومتری شهر پاوه و ۱۴۴ کیلومتری سنندج (مرکز استان) قرار گرفته است. این شهر از غرب به کشور عراق، از جنوب به شهر کرمانشاه و از شمال به شهر سروآباد محدود می گردد و جاده ای به طول ۷۵ کیلومتر، آن را به مریوان متصل می کند. این شهر در دره و در شیب تندی روبروی کوه تخت واقع شده است. این منطقه بخش مشترک بین ایران و عراق است که یک دشت پر پیچ و خم با رودهای گوناگون دارد. رودهای مهم این منطقه، سیروان و لیله هستند که در نزدیکی عراق به هم می پیوندند و این پیوندگاه را دروله می نامند. اورامان (هورامان) در لغت به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است، همچنین واژه «هور» در اوستا به معنی خورشید آمده و نام این شهر به معنی جایگاه خورشید نیز می باشد. مردم اورامان تخت به اورامانی یا هورامی سخن می گویند که یکی از گویش های گورانی و زیر مجموعه گویش های شمال غربی ایران است. مردم اورامان تخت مسلمان و سنی مذهب هستند. مردم این منطقه، لباس محلی خاص خود را دارند. مردان کرد این منطقه لباس هایی از جمله چوخه، پانتول، ملکی شال، دستار، فرنجی و کله بار و زنان آن جانی، کلنجه، شال، کلاه و کلله می پوشند که این لباس ها با زیور آلات تزیین شده اند و رنگ هایی خاص دارند. گندم، جو و عدس مهم ترین محصولات زراعی این منطقه به شمار می آیند و انگور، بادام، انجیر کوهی، گلابی و انار از محصولات سردرختی این شهر هستند.

    دیدنی ترین جاذبه های شهر اورامان تخت سروآباد

    سبک خاص معماری، قدمت بالا، انواع جشن ها و مراسم سنتی (عروسی پیر شالیار، کومسای، بولاو روستای دولاوب، انار روستای سلین و خرمن)، وجود موسیقی خانقانی و عرفانی همچون دف نوازی و سازهای محلی از جمله شمشال و ورزش هایی همچون قایق رانی در آب های خروشان، این شهر را به یکی از قوی ترین قطب های گردشگری ایران تبدیل کرده است و موجب شده که هر ساله گردشگران زیادی از اقصی نقاط ایران به این شهر زیبا سفر کنند. گردنه ته ته، آرامگاه پیر شالیار، پل گاران، دریاچه اورامان، قلعه اورامان، مسجد جامع اورامان، چشمه بل، گردنه وزلی، رود لیله، غار قوری قلعه، روستای گردشگری سلین، دریاچه و سد داریان، تفرجگاه دزلی و درکی و رود سیروان از جمله جاذبه های دیگر این شهر می باشند که در ادامه به توضیح مختصر یکی از این جاذبه ها می پردازیم.

    چشمه بل: این چشمه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهر اورامان تخت واقع شده است. کانی بل یا چشمه بل، چشمه ای طبیعی و پر آب در کوه های شاهو کرمانشاه می باشد که اسمش از خدای بابلیان گرفته شده است. این چشمه تاریخی در کردستان، نزدیک روستای هجیج و رود سیروان قرار گرفته است و آب آن برای مردم اورامان، مقدس محسوب می شود.

    غذای محلی و صنایع دستی اورامان تخت

    شهر اورامان تخت دارای غذاهای خوشمزه و رنگارنگی است که با ورود به این شهر زیبا مورد توجه گردشگران قرار می گیرد. یکاوه، آش پرپوله، غازیاغی، کفته، قیماخ، خوته، گیته مژگه، نیمه فیس، آش گزنه، شیش کباب، مکش قالبی، آش دوغ، رشته پلو، خورشت خلال بادام، آش سه نگه سیر، قنجه، کتلت دیزی، ترخینه، ساوار پیلاو، دمکشو واوشی، آش دانه کولانه، قایرمه، آش هالاو و نان ساجی تنها بخشی از غذاهای محلی و خوشمزه این منطقه می باشند. صنایع دستی اورامان تخت ازلحاظ کیفیت و گستردگی، در سطح کشور نمونه است، به گونه ای که گیوه، چوخه، رانک، نمد و محصولات ارغوان بافی این شهر، شهرت جهانی پیدا کرده است. نازک کاری، ساز سازی، قالی و گلیم، جولایی، موج بافی، کلاش، نمد مالی، لباس های محلی، زیور آلات سنتی و سراجی سنتی از دیگر صنایع دستی اورامان تخت به شما می آیند.

    بهترین زمان سفر به اورامان تخت

    شهر اورامان تخت دارای اقلیم معتدل کوهستانی است، از این رو بهترین زمان سفر به این منطقه، فصول بهار و تابستان می باشد. اگر در طول این سفر به دنبال مکانی دنج و امن جهت اقامت می گردید، پیشنهاد می شود فهرست اقامتگاه های بوم گردی اورامان تخت و هتل ها، کلبه های بومی و محلی این شهر را در سامانه رزرو یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مشاهده نمایید و نسبت به رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی در شهر اورامان تخت سروآباد اقدام نموده و خاطره سفری دلچسب و به یادماندنی را در ذهن خود و همراهانتان ثبت نمایید.