جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 59 اقامتگاه

    اقامتگاه‌ بوم گردی های جزیره قشم برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جزیره قشم-استان هرمزگان

    قشم که به عنوان بزرگ ترین جزیره ایران و خلیج فارس شناخته می شود، یکی از جزایر استان هرمزگان است و در تنگه هرمز قرار دارد. جزيره قشم از شمال به شهر بندرعباس، مرکز بخش خمير و قسمتى از شهرستان بندرلنگه، از شمال شرقى به جزيره هرمز، از شرق به جزيره لارک، از جنوب به جزيره هنگام و از جنوب غربى به جزاير تنب بزرگ و کوچک و ابوموسى محدود می گردد. جزیره قشم به دلیل جاذبه های گردشگری آن و داشتن بهترین اقامتگاه ها و بوم گردی ها با بهترین قیمت در طی سالیان اخیر به عنوان یکی از مقاصد برتر توریستی در ایران شمرده می شود. در جزیره زیبای قشم اقامتگاه ها و خانه های بومی زیادی وجود دارد که با رزرو و اقامت در این اقامتگاه ها که اغلب سنتی و بومی هستند، می توان خاطره ای خوش از سفر به قشم را به یادگار گذاشت. اگر قصد سفر به این جزیره را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو، فهرست اقامتگاه های بوم گردی قشم را در سامانه یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مشاهده کنید. 

    بوم گردی در قشم

    قشم سرشار از جاذبه های طبیعی و عجیب است، که شاید این موارد در هیچ نقطه ای از ایران وجود نداشته باشند. جاذبه های تاریخی و طبیعی در کنار فرهنگ مردم بومی جزیره باعث شده که هرساله تعداد زیادی از گردشگران قشم را به عنوان مقصد منتخب خود برای سفر بدانند. دره ستارگان، جزیره ناز، تنگه چاه کوه قشم، جنگل حرا، غار خربس، غار نمکدان، سد گوران، دره تندیس، دره سکوت و قلعه پرتغالی ها از جمله جاذبه های دیدنی قشم می باشئد.

    آداب و رسوم جزیره قشم

    مراسم زنبیل گردانی مختص کودکان دو ساله است که هنوز قادر نیستند با پای خود قدم بردارند. طبق این رسم کهن، خانواده های این کودکان آن ها را درون  زنبیلی از جنس چوب و برگ درخت خرما قرار می دهند، سپس فرزندان بزرگ تر همسایگان زنبیل را از آنها گرفته و نگه می دارند. یکی دیگر از رسوم مشهوری که در سرتاسر هرمزگان و به خصوص قشم برگزار می شود، مراسم قبله دعا است که در تمنای بارش باران برگزار می شود. قبله دعا یکی از مقدس ترین رسومی است که از سال های گذشته تا به امروز وجود داشته است. از دیگر آداب و رسوم مردم جزیره ی زیبای قشم می توان به جشن زار، عید قربان، جشن نوروز صیاد، جشن میگو، جشن نخل و خرما و هفت شبی اشاره کرد.

    زبان و لباس محلی قشم

    زبان محلی مردم قشم جزیرتی است، که ترکیبی از گویش های ایرانی از جمله لارستان، بندری، مینابی، عربی و برخی از زبان های هندی، زنگبار و حبشی آفریقایی، انگلیسی و پرتغالی است. لباس سنتی زنان قشم بلند و به نام کِندوره، شلوار با کارهای ویژه سوزنی، روسری رنگارنگ به نام لِیسو، ماسک سنتی برقع (برکا) و حصیر سنتی چیدا. بعضی از زنان نیز لوازم جانبی طلایی رنگ را به ماسک خود اضافه می کنند. در واقع، همه لباس های سنتی دست ساز هستند. همچنین یک روسری نرم با دستبند به نام جِلوی وجود دارد که در مراسم عروسی به جای لِیسو استفاده می شود. بیشتر زنان در قشم دو نوع نقاب یا بُرقِع یا پوشش صورت دارند که تنها برای اهداف مذهبی مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه نشان از تاریخ و فرهنگ کهن این منطقه دارد. مردان قشمی نیز مانند تمامی شهرهای جنوبی کشور لباس بلندی به نام جیما یا دیشداسا می پوشند و یک پارچه سفید در اطراف سر می بندند تا نزدیک پاها و شلوار سفید بر تن می کنند. این لباس با توجه به جغرافیای قشم (آب و هوای گرم آن) طراحی شده است.

    بهترین فصل سفر به قشم

    بهترین زمان سفر به قشم و دیدن جاذبه های دیدنی و توریستی آن بسته به برنامه و هدف شما می تواند متفاوت باشد؛ اما معمولا زمستان و بهار فصل خوبی برای سفر به این جزیره است. متوسط دمای این جزیره در گرم ترین زمان سال یعنی از اوایل تیر تا اوایل مرداد، ۳۴ درجه سانتیگراد است و تا ۳۸ درجه سانتگراد نیز افزایش پیدا می کند. متوسط دمای سردترین زمان سال که از اوایل دی ماه تا اوایل بهمن ادامه دارد، ۱۸٫۵درجه سانتیگراد و حداکثر دما ۲۳درجه سانتیگراد است. در کل، بهترین زمان سفر به قشم از نظر شرایط آب و هوایی از اوایل آذر تا اوایل فروردین است. اگر قصد چادرزنی در فضاهای باز را دارید، باید بگوییم که در اوایل دی تا بهمن احتمال کم بارش باران وجود دارد. شلوغ ترین زمان قشم معمولا ۳ ماه زمستان و ایام نوروز و خلوت ترین زمان نیز سه ماه تابستان است.