جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دشتی - استان بوشهر

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 6 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های دشتی برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دشتی - استان بوشهر

    دشتی از نظر وسعت دومین شهرستان استان بوشهر، به مرکزیت شهر خورموج است که در 115 کیلومتری مرکز استان قرار دارد. خورموج از دو بخش خور مخفف خورشید و موج یا موچ به معنی نخل تشکیل شده است و در واقع خورموج به معنی شهر نخل و خورشید است. این شهرستان از شمال با دشتستان و تنگستان، از غرب با تنگستان و خلیج فارس، از جنوب با شهرستان های دیر و جم و از شرق با شهرستان فیروزآباد در استان فارس همسایه است. گویش دشتی برگرفته از زبان لری و ریشه در زبان باستانی ایران دارد، در واقع می توان گفت این گویش از دقیق ترین و خالص ترین گویش های جنوب ایران است که اغلب کلمات آن فارسی اصیل هستند.

    دعای باران

    مردم این شهرستان برای دعای باران در زمان هایی که بارندگی به مقدار کافی نبوده است، رسم جالبی دارند. یک نفر از اهالی روستا گلی می شود و با برگ درختان گوناگون از جمله خرما پوشیده می شود، در حالیکه کلاه کاغذی بر سر آن شخص گذاشته شده است چوبی نیز به دست او داده می شود. مردم روستا از زن و مرد، بزرگ و کوچک پشت سر مرد گلی با خواندن اشعاری خاص به راه می افتند. بعد از برداشتن سنگ هایی از بیابان و پرتاب آن به سمت مرد گلی، سوره ای از قرآن کریم خوانده می شود و مردم به شکل گروهی نماز طلب باران را به جا می آورند.

    خرما بهترین سوغات دشتی

    این شهرستان یکی از قطب های کشاورزی استان بوشهر و از بزرگ ترین تولید کنندگان گوجه خارج از فصل در کشور است. کنجد، لیمو ترش، هندوانه، خربزه، طالبی، خرما، کدو، پیاز و سیر سایر محصولات زراعی شهرستان دشتی هستند و به سایر نقاط کشور صادر می شوند. خرما و رطب دشتی با کیفیت و از نوع گنتار و شکر است، از این محصول در صنایع غذایی نیز برای تهیه سرکه، الکل صنعتی، شیره خرما، قند خرما، مربا، شکلات، کنجاله، ویفر و بیسکویت استفاده می شود. از تنه درخت خرما در قایق سازی، صنایع کاغذ، نئوپان و فیبر سازی استفاده می شود و شاخ و برگ آن برای تهیه سبد، بادبزن و کلاه حصیری توسط زنان و دختران دشتی بکار می رود.

    جاذبه های تاریخی و طبیعی

    دشتی دارای 13 اثر ملی ثبت شده است که از بین آن ها می توان به گنبد نمکی، کلوت های مند، قلعه دختر، بقعه زیارت ساحلی، عمارت شیرینه، قلعه محمدخان، آتشکده مند و مساجد جامع درازی اشاره کرد. شما با اقامت در بوم گردی ها، خانه های بومی و اقامتگاه های ساحلی شهرستان دشتی می توانید از نزدیک با زندگی مردم محلی آشنا شوید و از زیبایی های این منطقه لذت کافی را ببرید.

    کلوت های مند: یکی از زیباترین مجموعه کلات های ایران، در حد فاصل روستاهای چاوشی و چارک شهرستان دشتی و در بخش شرقی کوه مند که تحت تاثیر جریان های آبی و بادی موسمی و محلی به وجود آمده اند. یکی دیگر از عوارض طبیعی این منطقه، تنوره دیو یا شیطان است که در واقع ستون های کلوخی قارچ مانندی هستند و چون تنوره ی بزرگ گلی جلوه می کنند.

    گنبد نمکی جاشک : این گنبد نمکی با وسعتی بیش از سه هزار هکتار در فاصله 55 کیلومتری خورموج قرار دارد. این منطقه به علت شرایط اقلیمی خاص فاقد هرگونه چشمه آب شیرین، آبشخور و چاه است و فقط تعداد زیادی غار نمکی و چشمه های نمکی به چشم می خورد. در دامنه کوه نمک، گیاهان گون، گیشدار و قیچ که مقاوم به شوری هستند در فصل زمستان و بهار زیبایی خاصی به این منطقه می بخشند. یخچال ها و آبشارهای نمکی از جاذبه های کمتر دیده شده دشتی هستند که سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کنند.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای دشتی در نقاط نزدیک به خلیج فارس گرم و مرطوب، در نقاط مرکزی گرم و خشک و در نقاط کوهستانی شرقی گرم و نسبتا معتدل است. زمستان بهترین فصل سفر به این شهرستان است و شما می توانید از طریق سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آنلاین بوم گردی، خانه ی بومی، اقامتگاه ساحلی و هتل سنتی در دشتی اقدام کنید. یواسپیس با ارائه فهرست جامع اقامتگاه های بوم گردی دشتی برای رزرو بوم گردی ها به شکلی آسان و مقرون به صرفه همراه شما خواهد بود.