جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای آبپخش - دشتستان

    اقامتگاه های بوم گردی آبپخش برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره آبپخش - دشتستان

    آبپخش از توابع شهرستان دشتستان در استان بوشهر است که از شمال با کازرون در استان فارس، از شرق با برازجان، از غرب با بندر گناوه و از جنوب با بوشهر همسایه است. این شهر در فاصله 60 کیلومتری بوشهر (مرکز استان) و 20 کیلومتری برازجان (مرکز شهرستان دشتستان) قرار گرفته است. آبپخش به علت بهره گیری از کانال های پرآب که از رودخانه شاپور سرچشمه می گیرد، طبیعتی بسیار چشم نواز دارد که به دلیل این سرسبزی و طراوت به نگین سرسبز بوشهر معروف شده است. وجود آب فراوان و نخل های زیاد، منظره ای بسیار دلنواز به این شهر بخشیده است که نظر هر بیننده ای را به خود جلب  می کند و یکی از مناطق با ارزش و دارای پتانسیل بالای گردشگری در بوشهر می باشد. چنانچه قصد سفر به آب پخش را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی آب پخش و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی تجربه ای متفاوت در سفر برای شما به ارمغان می آورد.

    فرهنگ و رسوم بومیان آب پخش

    شهر آبپخش دارای باورها و آداب دیرینه خاص مردم آن می باشد. آئین های تو داغک و همیاری از مراسم سنتی مهم مردم آب پخش محسوب می شوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    تو داغک: چنانچه در خانواده کودکی در اثر بیماری ضعیف و لاغر می شد و این ضعف ادامه پیدا می کرد، بر این باور بودند که کسی کودک را نظر کرده و برای دفع این نظرزدگی، شب چهارشنبه تو داغک می کردند. در این مراسم، سر چهار کوچه آتش روشن می کردند و یک زن با دخترش که مجرد است، در دو طرف آتش می ایستادند و یک کدام از آنها کودک را در دست می گرفت و به دیگری می داد، آنها این عمل چند بار را تکرار می کردند. مادر کودک، ظرفی که داخلش آب و یک تیکه زغال بود را روی تابه می ریخت. زغال در اثر سوختن به شکلی در می آمد و آن را به چهره کسی که کودک را نظر کرده، تعبیر می کردند. آنگاه از آن شخص می خواستند که پنبه ای را به آب دهانش آغشته کند و با دستش به پیشانی کودک بمالد و معتقد بودند با این کار نظرزدگی رفع و کودک شفا پیدا می کند.

    همیاری: زمانی که خانواده ای عزیزی از دست می داد، فامیل و آشنایان به مدت 6 روز در منزل صاحب عزا مراسم می گرفتند و هر کدام متناسب با وضع خود، کالاهای مصرفی چون برنج، روغن، چای و حتی گوسفند به عنوان همیاری برای صاحب عزا می آوردند.

    جاذبه های تفریحی و تاریخی آبپخش

    پارک خضرا، آبشار زیراه، کاخ بردک سیاه، کاخ کوروش، نخلستان های زیبای چم درواهی، کاروانسرای مشیرالملک، دهکده ی زیبای مال قائد و آتشکده باباکلو از مناطق زیبای آبپخش می باشند که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    پارک خضرا: بزرگترین پارک گردشگری استان بوشهر می باشد که در کنار جاده اصلی بوشهر به گناوه قرار گرفته است. پارک خضرا دارای فضای سبز گسترده و درختان انبوه است که در کنار امکانات رفاهی متعدد، مکانی مناسب برای تفریح مسافران می باشد.

    آبشار زیراه: این آبشار در شمال روستای زیراه از عبور آب چشمه به وجود آمده است که در کنار زیبایی ذاتی آبشار، طبیعت سرسبز و چشم نواز دشت اطراف آن، زیبایی منطقه را دوچندان کرده است. علاوه بر آب چشمه، یک رشته قنات قدیمی در این مکان وجود دارد که از به هم پیوستن آنها، آبشار زیراه به وجود آمده است.

    کاخ بردک سیاه: کاخ زمستانی داریوش اول که مربوط به عصر هخامنشی است و در میان نخلستان های روستای درودگاه و محل تلاقی دو رودخانه شاپور و دالکی قرار دارد

    هنرهای سنتی چشم نواز و سوغات خوشمزه

    صنایع دستی ساخته شده از برگ درخت نخل نظیر حصیربافی، زنبیل بافی و بافتنی های پشمی و نخی چون گلیم بافی، فرش بافی و کپو بافی از هنرهای مردم آبپخش می باشند. پنیر نخل، خرما، سرکه خرما، لیمو ترش، انجیر و طالبی از سوغات بسیار خوشمزه و مقوی این شهر به شمار می آیند.

    لذیذترین غذاهای سنتی آبپخش

    قلیه خورشتی، پیتی، کباب میگو، سغدی، ماهی شور پلو، پاکوره، ماموسه، خوراک فاسولیا و گنمه از غذاهای بسیار لذیذ آبپخش می باشند که طعم خوش آن را می توان در اقامتگاه های بوم گردی و خانه بومی های این شهر چشید.

    بهترین فصل سفر

    به دلیل آب و هوای گرم خشک آبپخش، پیشنهاد می کنیم در فصل زمستان به این شهر سفر کنید و به گشت و گذار در نخلستان های زیبای آن بپردازید.