جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دلیجان - استان مرکزی

    • روستاهای دلیجان - استان مرکزی

    اقامتگاه بوم گردی های دلیجان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دلیجان - استان مرکزی

    دلیجان یکی از شهرهای زیبای استان مرکزی می باشد که از شمال به استان قم، از شرق به شهر کاشان، از غرب به شهر محلات و از جنوب به استان اصفهان متصل است. فاصله این شهر تا اراک (مرکز استان) 140 کیلومتر می باشد و در مسیر جاده ارتباطی قم به اصفهان واقع شده است. شهرستان دلیجان به دلیل قرار گرفتن در مسیر راه های مهم ارتباطی کشور به ویژه محور استان های مرکزی به جنوبی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شهر دلیجان در گویش محلی (راجی) دلیگون نامیده می شود. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین شیک ترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی به شما کمک می کند بهترین ها را در سفر تجربه کنید.

    اصیل ترین آداب و رسوم این شهر

    آش اسفندی و علفه از جمله آداب و رسوم دلیجان می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    آش اسفندی: از آئین های باستانی دلیجان می باشد که هر ساله در اولین روز از ماه اسفند به پاس شکرگزاری از پروردگار، پخت آش را برپا می کردند تا زمستان را به سلامت پشت سر بگذارند و به پیشواز فصل بهار بروند. آش اسفندی نماد زندگی و برکت، روشنی و گرمی تنور خانه تا سال دیگر می باشد.

    علفه: آخرین پنجشنبه سال، علفه (عرفه) نام دارد که مردم، آن را خوش یمن می دانند. در این شب، زنان دسته هایی از علف را بر سر در خانه های خود آویزان می کردند و معتقد بودند اسب اسفندیار شاهنامه می آید و آنها را می خورد. علاوه بر این، کوزه ای را آب می کردند و بر پشت بام خانه می گذاشتند و اعتقاد داشتند اموات صاحبخانه آب کوزه را می خورند.

    ناب ترین جاذبه های گردشگری دلیجان

    غار چال نخجیر، جاسب، مسجد مس سر، غار آقا شاه بلبل، غار بابا جابر، دریاچه سد پانزده خرداد، قلعه نشست آباد، کاروانسرای دودهک، روستای روانج و روستای واران از جاذبه های این شهر به شمار می آیند که در ادامه به معرفی خاص ترین آنها می پردازیم.

     غار چال نخجیر: یکی از ارزشمندترین غارهای آهکی دنیا به شمار می آید که در 11 کیلومتری دلیجان و در دامنه کوهی به نام تخت واقع شده است. غار چال نخجیر دارای 3 طبقه می باشد که طبقه اول غار دارای سفره آب زیرزمینی است و دو طبقه دیگر با ایجاد مسیرهایی خاص برای بازدید گردشگران مهیا شده اشت. این دو طبقه، نورپردازی های زیبا بر روی آویزه های بلورین و تندیس های متنوعی که شبیه انسان و برخی حیوانات از جمله لاک پشت و عقاب هستند، فضایی شگفت انگیزی را به وجود آورده است که ببیننده را محو تماشای خود می کند.

    جاسب: از مناطق ییلاقی بسیار چشم نواز و زیبایی است که در فاصله 36 کیلومتری دلیجان و نزدیک به سد پانزده خرداد قرار دارد. این منطقه علاوه بر وجود جاذبه های طبیعی مانند کوه های سر به فلک کشیده، چشمه ها، مراتع سرسبز، باغ ها و مزارعی پر از درختانی چون گردو ، بادام و چنار دارای جاذبه های تاریخی متعددی نظیر قبرستان واران، تپه قلعه سرخ، تپه قلعه وشتگان و غار سیجان می باشد که زیبایی جاسب را چند برابر کرده است.

    مسجد مس سر: از قدیمی ترین بناهای تاریخی دلیجان می باشد که قدمت آن به دوره سلجوقیان بر می گردد. این مسجد از مصالحی چون خشت، گل و آجر ساخته شده و 13 گنبد داشته که امروزه تنها یک گنبد به جا مانده است. به دو دلیل این مسجد را مس سر نامیده اند، دلیل اول اینکه گنبد آن از بلندترین بناهای دلیجان بوده و در گویش دلیجانی مس سر به معنی بزرگ است و دومین دلیل، قسمت فوقانی مسجد است که از مس ساخته شده و به آن مس سر به معنی سرمسی می گفتند.

    معروف ترین صنایع دستی و سوغات این شهر

    فلز کاری، کار با چوب، رودوزی های سنتی، نساجی سنتی، چاپ های سنتی، صنایع دستی سنگی، سفال و سرامیک از مهم ترین صنایع دستی دلیجان می باشند. جوزقند، نبات، حلوا شکری، پولکی و زعفران از خوشمزه ترین سوغاتی های دلیجان محسوب می شوند.

    طعم های به یادماندنی در دلیجان

    دوپیازه، آش ترخینه، مرگه، گندم پلو، تاس کباب، آبگوشت دروغی، کله سیاه و قلیه از غذاهای بی نظیر این شهر می باشند که می توان طعم آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های دلیجان امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

     دلیجان دارای آب وهوایی نیمه خشک است به همین دلیل پیشنهاد می کنیم در فصل بهار به این شهر سفر کنید و به طبیعت گردی در این منطقه بپردازید.