جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای انارک - نائین

    اقامتگاه بوم گردی های انارک برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره انارک - نائین

    انارک شهری باستانی در شهرستان نائین، استان اصفهان می باشد که از شمال با سمنان، از شرق با خور و بیابانک، از غرب با نائین و از جنوب با اردکان در استان یزد همسایه است. این شهر در فاصله 247 کیلومتری اصفهان (مرکز استان) و 75 کیلومتری نائین قرر دارد. نام شهر انارک در گذشته نارسینه بوده که به مرور زمان به علت باغ های اناری که در اطراف این شهر قرار گرفته به نام انارک شناخته شده که به معنی انار کوچک است. قدمت این شهر به دوران شاه عباس اول برمی گردد که در زمان قدیم برای حفاظت از شهر، دور تا دور انارک را حصار کشیده و دو دروازه بنا کرده بودند. در انارک، سه قلعه باستانی وجود دارد که یکی از آنها بر روی کوه اصلی در کنار چشمه ای واقع شده است. باستان شناسان در مناطق کوهستانی شهر انارک، لایه هایی از پوسته زمین را کشف کردند که قدمت آنها به دوران پرکامبرین (یعنی اولین دوره پیدایش زمین در حدود ۴٫۶ میلیارد سال قبل) برمی گردد. این شهر به خاطر وجود معادن زیاد نظیر طلا و مس، بسیار استراتژیک و مهم می باشد، به همین علت از قدیم شهر انارک دارای فرودگاه بوده است. پنجره های مشبک، سردرهای خشتی و گچی، درهای چوبی و کتیبه ها به همراه بافت خشتی خانه ها، شهر انارک را به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و امکان رزرو آنلاین، زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی را برای اقامت در انارک به شما معرفی می کند.

    آداب دیدنی بومیان انارک

    جوش و چق چقی زنی از مراسم دیرینه مردم انارک، دارای آئین سنتی خاصی در ایام محرم می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

     مراسم جوش: در شب پنجم محرم، مردم دو علم را با پارچه های رنگی زینت می دهند و به حسینیه می آورند، آنگاه سینه زنان دور علم حلقه می زنند و به نوحه خوانی می پردازند. از شب ششم محرم در پایان مراسم زنجیر زنی، عزادارن به دو گروه تقسیم می شوند و دایره وار ایستاده و با فریاد حسین بر سر و سینه می زنند که این مراسم را جوش می نامند.

    مراسم چق چقی زنی: در این مراسم، دو نفر در حالی که دو قطعه چوب به نام چق چقی در دست دارند، روبروی یکدیگر می ایستند و با آهنگ خاص نوحه خوان، این چوب ها را به هم می زنند.

    جاذبه های تاریخی زیبای انارک

    در شهر انارک، آثار تاریخی متعددی وجود دارد که بسیار مورد توجه علاقمندان قرار گرفته است. آتشگاه نخلک، کاروانسرای تاریخی مشجری، کویر جن، کوه درنجیر، منطقه شکار ممنوع کوه بزرگی، روستای چوپانان، روستای اسماعیلیان در کنار معماری زیبای شهر از جاذبه های انارک محسوب می شوند که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    آتشگاه نخلک: چهار ستون گلی و یک قوس روی آن، نشان از وجود آتشگاهی برای عبادت زرتشتیان بوده است. آتشگاه نخلک، عبادتگاه معدنچیانی بوده که در دوران ساسانی از معادن انارک نقره برداشت می کردند و به همین دلیل به نخلک معروف است.

     کاروانسرای تاریخی مشجری: در فاصله 50 کیلومتری شهر انارک، کاروانسرایی قرار دارد که با تپه های شنی احاطه شده است و سه آب انبار نیز در اطراف آن قرار دارد که امروزه تنها یکی پابرجاست. در ورودی کاروانسرا کتیبه ای وجود دارد که مشخص می کند این بنا در دوره قاجار ساخته شده است. کاروانسرای تاریخی مشجری دارای یک حیاط، چهار ایوان و شاه نشینی در شرق و غرب آن می باشد. این کاروانسرا در جاده اصفهان به مشهد واقع شده است که در گذشته مسافران در آنجا استراحت می کردند.

    کویر جن: این کویر که به مثلث برمودای ایران نیز معروف است، دارای تپه های شنی و باتلاق های نمک می باشد که آن را به منطقه صعب العبوری تبدیل کرده و به این خاطر به کویر جن نامیده شده است.

    صنایع دستی وسوغات بی نظیر

    فرش بافی، گلیم بافی، عبا بافی و مسگری از هنرهای سنتی چشم نواز انارک به شمار می آیند. نان کماچ، باقلوا، پشمک و حاجی بادام در این شهر به عنوان سوغات عرضه می شود که بسیار مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.

    طعم های لذیذ انارک

    آب نخود (گوشت و نخود)، آش سیرابی، چاشت کشک، آش جو و آش گندم از غذاهای خوش عطر و بوی انارک می باشند که می توان آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های شهر انارک امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    به دلیل آب و هوای بیابانی و خشک انارک، پیشنهاد میکنیم در فصل بهار و پائیز به این شهر تاریخی سفر کنید و به گشت و گذار در کویر زیبای انارک بپردازید.