جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای قائمیه - کوه چنار

    اقامتگاه های بوم گردی قائمیه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره قائمیه - کوه چنار

    قائمیه یا چنارشاهیجان مرکز شهرستان کوه چنار در غرب استان فارس است که در فاصله 263 کیلومتری کوه چنار، 29 کیلومتری کازرون و 130 کیلومتری شیراز (مرکز استان) جای دارد. دو بخش چنارشاهیجان و کوهمره در سال 1398 از شهرستان کازرون جدا شده و شهرستان کوه چنار به مرکزیت قائمیه را تشکیل دادند. شهر قائمیه از شمال به شهرستان ممسنی، از جنوب به شهرستان تاریخی بیشاپور و کازرون و از غرب به ارتفاعات کوه های زاگرس محدود می شود. سنگ نوشته های قبور قبرستان قدیمی شهر و آثار باقی مانده از دوره ساسانیان در روستای قندیل گواهی بر قدمت قائمیه است که به پیش از اسلام باز می گردد. این شهر با قرارگیری در محل تقاطع استان های فارس، بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد دارای موقعیت استراتژیکی بوده و ارتباط دهنده مرکز ایران با بوشهر و جنوب ایران با خوزستان به شمار می آید. جمعیت شهر قائمیه براساس آخرین سرشماری انجام شده 26918 نفر است  که اغلب از طریق کشاورزی، دامپروری و تولید صنایع دستی از قبیل گلیم بافی، جاجیم بافی و قالی بافی امرار معاش می کنند. ذرت، گندم، جو، انواع مرکبات، انار و خرما مهم ترین محصولات زراعی این منطقه و انواع فرآورده های لبنی، پشم، پوست و روغن حیوانی از تولیدات دامی قائمیه هستند.

    آداب و رسوم محلی در قائمیه

    آئین های عزاداری در مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی یکی از منحصر به فردترین مراسمی است که در قائمیه برگزار می شود. اهالی این شهر در این دو روز مراسم تعزیه خوانی به همراه تمام نمادهای کربلا، انواع عروسک های نمایشی و حیواناتی از قبیل اسب و شتر از خیابان های شهر برای به نمایش گذاشتن تنها بخش کوچکی از حماسه کربلا استفاده می کنند.

    زنان و دختران در قائمیه از نخستین روزهای اسفند خانه تکانی را آغاز کرده و به استقبال بهار می روند، پیش از آغاز سال نو در تمام منازل سفره هفت سین پهن می شود که نان، کتاب و آینه نیز در کنار آن قرار می گیرد. اهالی قائمیه اعتقاد دارند که در هنگام تحویل سال حتما باید در خانه شیر روی آتش باشد، برخی نیز شیر برنج یا آش شیر درست کرده و در بین همسایه ها پخش می کنند. اکثر اهالی شهر نیز در هنگام تحویل سال یک سکه را در دست می گیرند تا برکت آن تا آخر سال همراهشان باشد. تیله بازی و تخم مرغ بازی که در زبان محلی تریگ بازی و خاگ بازی گفته می شود، از بازی های مورد علاقه کودکان در تعطیلات نوروز است.

    جاذبه های گردشگری و دیدنی

    طبیعت سرسبز قائمیه با جنگل هایی از درختان بلوط وحشی، بنه، زالزالک، بادام تلخ، انجیر وحشی، تنگه بسیار بزرگ فراغ، آثار باستانی به جای مانده از ساسانیان شامل نقش برجسته تنگ قندیل، دو قبرستان بزرگ، آسیاب های آبی، تفرجگاه دشت گلگون، باغستان های مرکبات و انجیر و غار کله کفتری با طول نزدیک به 800 متر و عمق 80 متر، رودخانه پرآب و زیبای بیشاپور، کاخ والرین، کتیبه اپسای دبیر بیشابور، چشمه آب گرم سراب بهرام، تنگ ابوالحیات و امام زاده سید اسماعیل تنها بخشی از جاذبه های طبیعی و تاریخی قائمیه هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    نقش برجسته تنگ قندیل در فاصله سه کیلومتری قائمیه قرار دارد که صحنه ازدواج امپراتور شاپور یکم ساسانی با شهبانو آذر ناهید (ملقب به شهبانوی شهبانوان) را نشان می دهد. در این تصویر بهرام در وسط، آذر آناهید در سمت چپ و در پشت سر آنها کرتیر (موبد موبدان) حکاکی شده است.

    کتیبه اپسای دبیر بیشاپور در خرابه های شهر تاریخی بیشاپور کشف شده که دارای دو نوشته به زبان پهلوی و پارتی است و به دستور دبیر شاپور یکم ساسانی نام گذاری شده است. این کتیبه  با ذکر تاریخ شروع می شود و به دنبال آن آمده که اپسای دبیر به هزینه خود پیکره ای از شاه ساخته  و شاه او را پاداش داده است.

    بهترین فصل سفر به قائمیه

    قائمیه دارای آب و هوای معتدل و کوهپایه ای همراه با بارش در فصل زمستان و تابستان هایی گرم و خشک است، از این رو بهار و پاییز بهترین زمان برای سفر به قائمیه در کوه چنار و لذت بردن از زیبایی های آن است. شما می توانید ضمن مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی قائمیه و خانه های بومی و محلی آن در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی مورد نظر خود اقدام کنید.