جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های ارسنجان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ارسنجان - استان فارس

    ارسنجان از شهرستان های زیبای استان فارس می باشد که از شمال با استان یزد و بوانات، از شرق با استان کرمان، از غرب با مرودشت و شیراز و از جنوب با استهبان و فسا همسایه است. ارسنجان در فاصله 120 کیلومتری شیراز (مرکز استان) واقع شده است و به دلیل طبیعت سرسبز و وجود خطاطان بسیار، قلب سبز فارس و شهر کاتبان وحی نامیده می شود. قدمت شهر ارسنجان به 3500 سال قبل برمی گردد و نام قدیمی آن، ارسنگان می باشد که از دو بخش ارسن (خوش آب و هوا) و گان (جا و مکان) تشکیل شده است. اطراف این شهر پوشیده از جنگل های سرسبز و کوه های بلند با مناظر زیبا است که طبیعتی بکر برای گردشگران به وجود آورده است. چنانچه قصد سفر به ارسنجان را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی سفری خوش برای شما به ارمغان می آورد.

    آداب و رسوم مردمان این شهر

    عروسی درخت نارنج و دلالگی از رسوم زیبای مردم ارسنجان می باشد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    عروسی درخت نارنج: اگر کسی درخت نارنج در خانه دارد و آن درخت نارنج کم بدهد و یا اصلاّ ندهد، صاحبخانه برای درخت نارنج، مراسم عروسی می گیرد. در این مراسم، صاحبخانه زنان همسایه را دعوت می کند و بعد از حضور مهمانان، زن صاحبخانه اره ای برمی دارد تا شاخه های درخت نارنج را ببرد که یکی از همسایگان ضامن درخت می شود. مهمانان تور سفیدی روی درخت می کشند و نقل و نبات روی درخت می پاشند، کل می کشند، واسونک (نوعی ترانه) می خوانند و معتقدند که درخت، سال آینده در فصل بهار میوه می دهد.

    دلالگی: در مراسم ازدواج، ابتدا مادر و خواهر داماد همراه آشنایان خود به خانه عروس رفته و از او خواستگاری می کنند. اگر خانواده دختر با این ازدواج موافق باشند، عروس علاوه بر چای، شربت برای مهمانان می آورد. در صورتی که عروس چای تنها بیاورد، نشانه آن است که خانواده دختر با این ازدواج موافق نیستند.

    معروف ترین جاذبه های گردشگری ارسنجان

    جنگل بناب ارسنجان، مدرسه علمیه سعیدیه، طاق پیر باصفا، غار سیده خاتون، ایوان قدمگاه، تل تیموران، مسجد جامع ارسنجان، مروارید سبز ارسنجان، غار ضحاک، روستای کوهنجان، روستای تنگ براق، روستای علی آباد کمین، روستای قوام آباد و اقامتگاه بوم گردی باغ گلها از مشهورترین جاذبه های گردشگری ارسنجان به شمار می آیند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    جنگل بناب ارسنجان: جنگل فوق العاده سرسبز و منحصر بفرد بناب همراه با کوه های سر به فلک کشیده و چشمه های جاری آن، منظره ای بسیار دلنشین برای گردشگران فراهم کرده است. آب این چشمه ها از وسط جنگل می گذرد و در تمام فصول سال جریان دارد. در این جنگل درختانی چون بادام، بنه، کیکم، ارژن و کما وجود دارند.

    مدرسه علمیه سعیدیه: این مدرسه در دوره صفویه بنا شده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. معماری مدرسه علمیه به صورت چهار ایوان می باشد که هر ایوان آن، چهار حجره دارد. این بنا از مصالحی چون آجر ساخته شده و در وسط حیاط مدرسه، حوضی سنگی واقع شده است.

    مروارید سبز ارسنجان: یکی از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری ارسنجان می باشد که به سنگ صبور شهرت دارد. مروارید سبز به تک درختی گفته می شود که بر روی تخته سنگ بزرگی روییده است. این درخت برای رساندن ریشه خود به خاک، سنگ را شکافته است که برای گردشگران بسیار جذاب می باشد.

    پرطرفدارترین صنایع دستی و سوغات این شهر

    اویی بافی، بوریا بافی، پلاس بافی، توکو بافی، جاجیم بافی، خاتم کاری، دولچه دوزی، رند بافی، شیشه درمه بافی و رنگرزی سنتی از هنرهای معروف مردم ارسنجان است. حلوای سی ین، حلوای خارک، حلوای کاسه، مسقطی و رب انار از بهترین سوغات این شهر می باشند که مورد توجه گردشگران این منطقه قرار گرفته است.

    خوش رنگ ترین غذاهای سنتی ارسنجان

    انار پلو، پاچه پلو، شکر پلو، هویج پلو، حلیم بادمجان، کوفته هلو، کوفته سبزی، آش انار، آش سبزی و یخنی عدس کلم از خوشمزه ترین غذاهای محلی این شهر محسوب می شوند که می توان طعم فراموش نشدنی آن را در زیباترین اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی ها چشید.

    بهترین فصل سفر

    ما به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار که آغاز رویش مجدد گیاهان و احیاء طبیعت است، به شهر زیبای ارسنجان که سرشار از عطر بهار نارنج است، سفر کنید و از طبیعت ناب آن نهایت لذت را ببرید.